VPIK (VUPIK d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VPIK (VUPIK d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Jel ova dionica podliježe Tehničkoj analizi, ako da, molio bi tehničare.

[proud]

yep, pregrijana je,ide hlađenje u roku 1-3 dana, barem kratkoročno kao prilika za povoljniji ulaz…a kolega kolumnist neka pjeva borbene
[/quote]

sto kaze tehnicka analiza,
na rok od trideset godina?

[smiley]
[/quote]
Otprilike slična je kao ona kad si kupio HDEL isto pokazuje isti smijer kretanja dionice.

RBA FOND IZGUBLJEN U VREMENU I PROSTORU BIJEŽITI IZ OVOGA FONDA IZABERITE AZ FOND ZA VAŠU BOLJU BUDUĆNOST I SIGURNU MIROVINU

[proud]

yep, pregrijana je,ide hlađenje u roku 1-3 dana, barem kratkoročno kao prilika za povoljniji ulaz…a kolega kolumnist neka pjeva borbene
[/quote]
Koji je ovo zaključak?Ili želja?
Pa dionica je u nekoliko tjedana skočila sa 53 na 84 kune ili preko 60%
Možda i zahladi privremeno?
Pomalo smješni zaključci?
Pozdrav

Ekipo, a da svi lagano počnemo igrati igru koja se zove "Ako ga ne možeš pobijediti, pridruži mu se". Znate na koga mislim…

[proud]

[/quote]
Prvo, na hrvatskom tržištu niti jedna dionica (osim možda Ht-a) ne podlije TA, jer je najvažniji preduvijet za TA likvidnost. Što se tiće pokazatelja takav kakav je svi pokazatelji za ovu dionicu pokazuju trenutnu prekupljenost (što je i logično),ali nema niti jednog jasnog znaka niti obrata niti nastavka trenutnog trenda. Tako da još nema jasnog signala za prodaju (osim što sam rekao prekupljenost), ali nema niti za kupnju. Tako da po mom mišljenju najbolje ti je još držati. Barem do dvostrukog križanja EMA 5 i 20 i pada RSI ispod 70. Inace nisam ljubitelj TA i preporucio bi ti drzanje jer su ljudi zagrijani za dionicu šta je uvijek dobro. Poz

Školovana budala je veća budala od one neškolovane

@pipiskvadr

Kolega nije problem kupiti dinicu, problem je prodati po većoj cijeni od kupovne, aj nek to proba napravati………….

RBA FOND IZGUBLJEN U VREMENU I PROSTORU BIJEŽITI IZ OVOGA FONDA IZABERITE AZ FOND ZA VAŠU BOLJU BUDUĆNOST I SIGURNU MIROVINU

[proud]

[/quote]
Prvo, na hrvatskom tržištu niti jedna dionica (osim možda Ht-a) ne podlije TA, jer je najvažniji preduvijet za TA likvidnost. Što se tiće pokazatelja takav kakav je svi pokazatelji za ovu dionicu pokazuju trenutnu prekupljenost (što je i logično),ali nema niti jednog jasnog znaka niti obrata niti nastavka trenutnog trenda. Tako da još nema jasnog signala za prodaju (osim što sam rekao prekupljenost), ali nema niti za kupnju. Tako da po mom mišljenju najbolje ti je još držati. Barem do dvostrukog križanja EMA 5 i 20 i pada RSI ispod 70. Inace nisam ljubitelj TA i preporucio bi ti drzanje jer su ljudi zagrijani za dionicu šta je uvijek dobro. Poz
[/quote]
u krivu si kolega, ako je funkcionirala na belju, ledu, crosu, korfu, ingri, ighu, ernt, atpl, atgr…onda nema razloga da ne funkcionira i na vupiku…mada ja na TA ne gledam kao egzaktnu nego kao vjerojatnost..
p.s.ne bih se kladio u kuću da neće još rasti ali isto tako nema šanse da bih sada ulazio jer je po mom viđenju (lokalni?) vrh

Ekipo, a da svi lagano počnemo igrati igru koja se zove "Ako ga ne možeš pobijediti, pridruži mu se". Znate na koga mislim…

…dionici možda da,ali njemu ne… [tongue]

@pipiskvadr

Kolega nije problem kupiti dinicu, problem je prodati po većoj cijeni od kupovne, aj nek to proba napravati………….

Pa što tebe to briga osim ako i ti ne ulažeš puste milijone, peri deri i bok, meni ovaj VPIK miriši kao da je na 100 za 2 tjedna, vlakić na korf i ddjh sam propustio, ovo nemam namjeru. Uostalom, ovo je za sve njegove neistomišljenike win-win situacija, ako dionica padne, bio je u krivu i imaju satisfakciju, ako raste, zarađuju lovu i time kompenziraju škrgut zubi zbog rasta guruovih dionica.

Ne znam, ali jednostavno mislim da je financijski trenutno prejak da se ide kontra njega, treba ulaziti u njegove pozicije, moglo bi se za par godina dogoditi da mu današnji protivnici spomenik dignu zbog prinosa koji su imali. A i činjenica je da mu sve dionice imaju neku smislenu priču i fundamentalno pokriće.

@pipiskvadr

upitnik9, 21.02.2012. u 12:32
A i činjenica je da mu sve dionice imaju neku smislenu priču i fundamentalno pokriće.

Priču imaju ali fundametalno pokriće nemaju pogledajte izvješća tih dionica………..

Dobro, koja je priča s Vupikom? Vi koji kupujete, kupujete zato što Bakić kupuje, mislite da će Agrokor pretvorit Vupik u profitabilnu firmu s pristojnom dobiti ili gledate postojeće fundamente? Ako je ovo posljednje što mislite o promjeni vrijednosti zaliha od 66 milijuna kuna? Što mislite o ostalim poslovnim prihodima? Koja je njihova struktura? U 2010. preko 30% ostalih poslovnih prihoda su činili poljoprivredni poticaji, preko 50% prihodi iz prethodnog razdoblja.
Dakle, ako može neki dioničar koji vjeruje u tu dionicu obrazložiti razloge bez standardnih fraza. Bio bih zahvalan.

kupuješ zbog budučih, ne sadašnjih prihoda i razvoja situacije.

kupuješ zbog budučih, ne sadašnjih prihoda i razvoja situacije.

Neki nikako da shvate [smiley]

New Report

Close