VPIK (VUPIK d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VPIK (VUPIK d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

"Agencija za izdavanje kreditnih rejtinga Standard & Poor’s potvrdila je dugoročni rejting Agrokora na ‘B’, objavila da više ne razmatra njegovo snižavanje i da mu je prognoza stabilna. Potvrda Agrokorova postojećeg rejtinga odražava istek njegove ponude za 23 posto udjela u slovenskom trgovačkom lancu Mercatoru, koja na koncu nije prihvaćena. Kako se navodi u priopćenju, odraz je to i stajališta S&P-a da Agrokor vjerovatno neće u bližoj budućnosti davati novu ponudu.
S&P je tako potvrdio Agrokorov rejting za dugoročno korporativno zaduživanje te rejtinge za osigurane i neosigurane zajmove s prvenstvom naplate na ‘B’. Ujedno, agencija je uklonila sve Agrokorove rejtinge iz CreditWatcha, gdje ih je smjestila još 7. travnja uz negativnu prognozu. S&P je ustvrdio da je prognoza Agrokorova rejtinga stabilna zbog tvrtkine sposobnosti reprogramiranja kratkoročnog duga."

Kako je samo navlakač sa 3500 kom na bidu brzo povukao svoj nalog sa 80 na 73 – toliko o njegovoj ozbiljnoj namjeri o kupnji – više možemo govoriti o manipulaciji tržišta .

ajde vise odmoderirajte post od "rukija" da vidim kaj pise!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

poslo sam mu zahtjev al————————na cekanju sam….ajmo….

http://www.youtube.com/watch?v=0TgrHXa2kE0

Bičići baš i nisu dobro prošli u ovom kombinatu, zadnjih par dana.

Novo, svjetcko ime u top 10 🙂 Ispali su Dugonjić i Isaković, a po tom uzorku usko bi onda trebao i Paris 🙂

1. AGROKOR D.D. 839.399 55,76%
2. VUKOVARSKI BRANITELJ D.O.O. 100.093 6,65%
3. REPUBLIKA HRVATSKA 57.324 3,81%
4. AGRO-TOVARNIK D.O.O. 15.914 1,06%
5. TELEBEC KREŠIMIR 10.814 0,72%
6. ZAVOD ZA ISTRAŽIVANJE I RAZVOJ SIGURNOSTI D.D. 5.000 0,33%
7. PUHARIĆ JUŠTE 4.146 0,28%
8. MIKULIĆ MARA 2.352 0,16%
9. VUPIK D.D. VUKOVAR (1/1) 2.137 0,14%
10. PARIS MAURO 2.100 0,14%

Tu se ukrcavaju FONDOVI jer sve je povoljno do BV!!!!!! [thumbsup]

Tu se ukrcavaju FONDOVI jer sve je povoljno do BV!!!!!! [thumbsup]

Neka se samo ukcavaju.
Ja sam se već dovoljno ukcao. Rado bih ovo još podebljo ali sam dosta blizu Topu 10 a unutra ipak nebi htio, nisam ja za to društvo,jer sam ipak samo mali dioničar.
Ovadje ćemo se uskoro jako lijepo radovat.
Lijep pozdrav !

“Nakon preuzimanja Vupika, Agrokor je ukinuo neprofitabilne dijelove poslovanja; klaonicu, tvornicu stočne hrane i maloprodaju……….najavljuju rast prihoda u drugom polugodištu, kad završe proizvodni ciklusi u ratarstvu, vinogradarstvu i voćarstvu.

Tražim što točno VUPIK radi u ratarstvu, vinogradarstvu i voćarstvu no nigdje ne mogu naći.
Na forumu se spominju samo neki šarani- dakle uzgaja se i nešto marve.
jel VUPIK Belje u pelenama ( kako po profilu proizvodnje tako i po tijeku razvoja po Agrokorovu preuzimanju)?

prilično tajansveni kombinat, web stranica u izradi, u googleu niš.

Država je ukrcala lovu tako da imaju najmoderniju farmu muznih krava!!!!!
Ako dobro pamtim preko 1000 mlječnih kravica!!!
Kravice na "automatiku"!! [bye]

my,

"Nakon preuzimanja Vupika, Agrokor je ukinuo neprofitabilne dijelove poslovanja; klaonicu, tvornicu stočne hrane i maloprodaju……….najavljuju rast prihoda u drugom polugodištu, kad završe proizvodni ciklusi u ratarstvu, vinogradarstvu i voćarstvu."

Tražim što točno VUPIK radi u ratarstvu, vinogradarstvu i voćarstvu no nigdje ne mogu naći.
Na forumu se spominju samo neki šarani- dakle uzgaja se i nešto marve.
jel VUPIK Belje u pelenama ( kako po profilu proizvodnje tako i po tijeku razvoja po Agrokorovu preuzimanju)?

prilično tajansveni kombinat, web stranica u izradi, u googleu niš.

Prije par mjeseci sam u autu slušao neku emisiju gdje je bio i jedan vieš dužnosnik Agrokora, koji je rekao da su pravili analizu tla od VPKA i da je sretan jer su konačno dobili odgovarajuću površinu za proizvodnju mrkve. S tim su u BLJE imali problema jer im nijedna parcela nije odgovaral a reko je da im samo za mrkvu treba više od 8 000 hektara radi plodoreda. To znači da je zemljište od VPKA vjerovatno pogodno i za ostale povrtlarske kulture kao i za šećernu repu. Znamo da Hrvatska i inače proizvodi premalo povrća a Agrokor ima i tržište preko KNZM kao i mogićnost prerade zamrznutog povrća preko LEDA. Tako da je to sad jedna poprilično zatvoren proces od pšroizvodnje, prerade i prodaje.
Lijep pozdrav !

Kad se male ruke slože…. Odlično, do sada smo skupili informacije o šaranima, muzilicama i mrkvi!

Da li država Hrvatska iz Top 10 izlazi do kraja ili prebacuje dionice na nekog drugog izvan Top 10, uglavnom tražim nekog da mi objasni situaciju

Izvješće odlično!!!
Povečanje dugotrajne imovine, povečanje prihoda, smanjenje rashoda i naravno dobit!

Bože daj mi priliku da ti pokažem, da me bogatstvo neće promjeniti! (Dell Trotter)

New Report

Close