"Agencija za izdavanje kreditnih rejtinga Standard & Poor’s potvrdila je dugoročni rejting Agrokora na ‘B’, objavila da više ne razmatra njegovo snižavanje i da mu je prognoza stabilna. Potvrda Agrokorova postojećeg rejtinga odražava istek njegove ponude za 23 posto udjela u slovenskom trgovačkom lancu Mercatoru, koja na koncu nije prihvaćena. Kako se navodi u priopćenju, odraz je to i stajališta S&P-a da Agrokor vjerovatno neće u bližoj budućnosti davati novu ponudu.
S&P je tako potvrdio Agrokorov rejting za dugoročno korporativno zaduživanje te rejtinge za osigurane i neosigurane zajmove s prvenstvom naplate na ‘B’. Ujedno, agencija je uklonila sve Agrokorove rejtinge iz CreditWatcha, gdje ih je smjestila još 7. travnja uz negativnu prognozu. S&P je ustvrdio da je prognoza Agrokorova rejtinga stabilna zbog tvrtkine sposobnosti reprogramiranja kratkoročnog duga."
Kako je samo navlakač sa 3500 kom na bidu brzo povukao svoj nalog sa 80 na 73 – toliko o njegovoj ozbiljnoj namjeri o kupnji – više možemo govoriti o manipulaciji tržišta .
ajde vise odmoderirajte post od "rukija" da vidim kaj pise!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
poslo sam mu zahtjev al————————na cekanju sam….ajmo….
Bičići baš i nisu dobro prošli u ovom kombinatu, zadnjih par dana.
Novo, svjetcko ime u top 10 🙂 Ispali su Dugonjić i Isaković, a po tom uzorku usko bi onda trebao i Paris 🙂
1. AGROKOR D.D. 839.399 55,76%
2. VUKOVARSKI BRANITELJ D.O.O. 100.093 6,65%
3. REPUBLIKA HRVATSKA 57.324 3,81%
4. AGRO-TOVARNIK D.O.O. 15.914 1,06%
5. TELEBEC KREŠIMIR 10.814 0,72%
6. ZAVOD ZA ISTRAŽIVANJE I RAZVOJ SIGURNOSTI D.D. 5.000 0,33%
7. PUHARIĆ JUŠTE 4.146 0,28%
8. MIKULIĆ MARA 2.352 0,16%
9. VUPIK D.D. VUKOVAR (1/1) 2.137 0,14%
10. PARIS MAURO 2.100 0,14%
Tu se ukrcavaju FONDOVI jer sve je povoljno do BV!!!!!! [thumbsup]
Neka se samo ukcavaju.
Ja sam se već dovoljno ukcao. Rado bih ovo još podebljo ali sam dosta blizu Topu 10 a unutra ipak nebi htio, nisam ja za to društvo,jer sam ipak samo mali dioničar.
Ovadje ćemo se uskoro jako lijepo radovat.
Lijep pozdrav !
“Nakon preuzimanja Vupika, Agrokor je ukinuo neprofitabilne dijelove poslovanja; klaonicu, tvornicu stočne hrane i maloprodaju……….najavljuju rast prihoda u drugom polugodištu, kad završe proizvodni ciklusi u ratarstvu, vinogradarstvu i voćarstvu.”
Tražim što točno VUPIK radi u ratarstvu, vinogradarstvu i voćarstvu no nigdje ne mogu naći.
Na forumu se spominju samo neki šarani- dakle uzgaja se i nešto marve.
jel VUPIK Belje u pelenama ( kako po profilu proizvodnje tako i po tijeku razvoja po Agrokorovu preuzimanju)?
prilično tajansveni kombinat, web stranica u izradi, u googleu niš.
Država je ukrcala lovu tako da imaju najmoderniju farmu muznih krava!!!!!
Ako dobro pamtim preko 1000 mlječnih kravica!!!
Kravice na "automatiku"!! [bye]
"Nakon preuzimanja Vupika, Agrokor je ukinuo neprofitabilne dijelove poslovanja; klaonicu, tvornicu stočne hrane i maloprodaju……….najavljuju rast prihoda u drugom polugodištu, kad završe proizvodni ciklusi u ratarstvu, vinogradarstvu i voćarstvu."
Tražim što točno VUPIK radi u ratarstvu, vinogradarstvu i voćarstvu no nigdje ne mogu naći.
Na forumu se spominju samo neki šarani- dakle uzgaja se i nešto marve.
jel VUPIK Belje u pelenama ( kako po profilu proizvodnje tako i po tijeku razvoja po Agrokorovu preuzimanju)?
prilično tajansveni kombinat, web stranica u izradi, u googleu niš.
Prije par mjeseci sam u autu slušao neku emisiju gdje je bio i jedan vieš dužnosnik Agrokora, koji je rekao da su pravili analizu tla od VPKA i da je sretan jer su konačno dobili odgovarajuću površinu za proizvodnju mrkve. S tim su u BLJE imali problema jer im nijedna parcela nije odgovaral a reko je da im samo za mrkvu treba više od 8 000 hektara radi plodoreda. To znači da je zemljište od VPKA vjerovatno pogodno i za ostale povrtlarske kulture kao i za šećernu repu. Znamo da Hrvatska i inače proizvodi premalo povrća a Agrokor ima i tržište preko KNZM kao i mogićnost prerade zamrznutog povrća preko LEDA. Tako da je to sad jedna poprilično zatvoren proces od pšroizvodnje, prerade i prodaje.
Lijep pozdrav !
Da li država Hrvatska iz Top 10 izlazi do kraja ili prebacuje dionice na nekog drugog izvan Top 10, uglavnom tražim nekog da mi objasni situaciju