VPIK (VUPIK d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VPIK (VUPIK d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ovaj VPIK mi je primamljiv al mi uvik pobigne neki veći ulet mada ga dobro pratim
ali zasad ne gađam dovoljno dobro.

Samo gađaj, jedan iz top 10 ti trejda, pa samo ti daj..

lp i sretno
[/quote]
Upravo tako. Prodaje skupo i kupuje sad jeftino [lol]. Koliko pratim ne trejda on na 5 kn razlike.

Ovaj VPIK mi je primamljiv al mi uvik pobigne neki veći ulet mada ga dobro pratim

lp i sretno
[/quote]
Upravo tako. Prodaje skupo i kupuje sad jeftino [lol]. Koliko pratim ne trejda on na 5 kn razlike.
[/quote]
Da Vam olakšam ,trejdalo se kada je dionica bila iznad 100 kuna i to ne velikom količinom.
Bilo bi jednostavno glupo trejdati na ovim iznimno jeftinim kupovnim razinama.
Osim toga kupnja se "strahovito" pojačala tako da će možda i razina od 120 -150 kuna biti
preniska za "trejd".
Pozdrav

lp i sretno
[/quote]
[/quote]
Da Vam olakšam ,trejdalo se kada je dionica bila iznad 100 kuna i to ne velikom količinom.
Osim toga kupnja se "strahovito" pojačala tako da će možda i razina od 120 -150 kuna biti
preniska za "trejd".
Pozdrav

[/quote]

Sada je jeftino?
Dionica je bila nedavno 50 kuna, sada je 75, i to je onda jeftino?

U međuvremenu izbačeno katastrofalno izvješće na burzu, radnici i dalje omča oko vrata ( prodaju dionice koje su dobili besplatno ).

Ok, vama je kolega jeftino, kad ste kupovali skuplje, ali nemojte biti zloćesti pa zato druge uvjeravati da je jeftino.

lp i sretno

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

na 73,30 čeka neko s 2000 komada, kupijte ljudi jer taj zna

lp i sretno
[/quote]
[/quote]
preniska za "trejd".
Pozdrav

[/quote]

Sada je jeftino?
Dionica je bila nedavno 50 kuna, sada je 75, i to je onda jeftino?

U međuvremenu izbačeno katastrofalno izvješće na burzu, radnici i dalje omča oko vrata ( prodaju dionice koje su dobili besplatno ).

Ok, vama je kolega jeftino, kad ste kupovali skuplje, ali nemojte biti zloćesti pa zato druge uvjeravati da je jeftino.

lp i sretno

[/quote]
Mi prije svega nismo kolege jer je akademska razina između nas prevelika.
Osim toga cijena je nedavno bila preko 100 kuna što svatko može provjeriti na http://www.zse.hr.
Da ova cijena je za mene jeftina, a odnos kupnja-prodaja to dokazuje da je tako i za mnoge druge investitore.
Pozdrav

onda čekam do stotke 🙂

Ulaganje u sebe je najbolje ulaganje

sam se stripite do iza 12 sati, dionica bu skočila ko raketa…

sam se stripite do iza 12 sati, dionica bu skočila ko raketa…

je skočila čak 2 %

Ulaganje u sebe je najbolje ulaganje

1. da taj zna, ne bi stavio tamo tako veliki nalog nego bi kupovao manjim nalozima
2. da taj stvarno želi kupiti ne bi stajao na mjestu nego bi uvijek bio među prva 2 naloga na kupnji
3.uloga tog naloga isključivo je da djeluje stimulativno na vas koji pratite ovu dionicu: kupujete jer vidite veliki nalog
4. kad cijena poraste i taj nalog proda ono što namjerava, naglo će nestati. na kojim će razinama izaći, to ovisi koliko skupo ste spremni platiti njegove dionice.

p.s. nemam VPIK niti me zanima kupnja istoga

Sve što pišem je osobno mišljenje, ne invest. savjet!

1. da taj zna, ne bi stavio tamo tako veliki nalog nego bi kupovao manjim nalozima
2. da taj stvarno želi kupiti ne bi stajao na mjestu nego bi uvijek bio među prva 2 naloga na kupnji
3.uloga tog naloga isključivo je da djeluje stimulativno na vas koji pratite ovu dionicu: kupujete jer vidite veliki nalog
4. kad cijena poraste i taj nalog proda ono što namjerava, naglo će nestati. na kojim će razinama izaći, to ovisi koliko skupo ste spremni platiti njegove dionice.

p.s. nemam VPIK niti me zanima kupnja istoga
[/quote]

Upravo tako.
Kada pribrojite tome da je vidljivo da 1 iz top 10 smanjuje pa povećava broj dionica, ovo što je kolega napisao postaje još vjerodostojnije.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Kako imam nešto dionica Vupika i zanima me situacija u firmi, a Vukovar mi nije daleko danas sam si dao truda i obišao malo taj kraj i pričao sa nekim ljudima tamo.
I evo kratki rezime mog "izleta"!
– problem sa oduzetom zemljom još nije riješen u korist Vupika, ali se u cijelu situaciju umješala politika (u općini Trpinja na vlasti je SDSS) i u Vupiku se puno ne opterećuju sa svime tim što mi je znak da će im zemlju vratiti…
– vidio sam neke od farmi Bobotu(Svinjogojstvo), Pačetin i Ovčaru (koja me posebno dojmila, stvarno je ogromna)
– od novost sam i saznao i vidjeo da se na lokaciji Bobota pored svinjogojske počelo sa izgradnjom i govedarske farme (tov),
– isto ovdje često spominjanie radničke dionice kao uteg za rast. Radnici još nisu prodavali, a niti nemaju namjeru prodavat svoje dionice po ovim cjenama. Večina njih je nepismeno za dionice i kako im u ugovorima piše da je nominana vrijednost 400 kn, misle da je to i njena vrijednost te da ih sve ispod tog netko želi zahebati.
Nakon svega sam sigurniji u mišljenju da je ovo sigurna i dobra dionica. Slažem se sa pojedinim kolegama koji kažu da je kupovina na ovim razinama dobra prilika za kupnju. Isto tako je i kolega Plavi (kojeg na osnovu pisanja na ovom forumu prilično cijenim) u pravu kada piše o Vupiku gledano kroz FI, ali u njemu piše prošlost koja baš nema puno veza sa svime što se događa u Vupiku danas ili što će biti sutra.
Kako bi prorok iz Omahe savjetovao: "Kupuj dionice firmi koje su trenutno u problemima i čije su dionice na diskontnim razinama, ako iste imaju dobre izglede za oporavak i promjenu trenda.
Vupik kao i Belje zbog svih investicija (koje u obje firme premašuju 2 milijarde kn) zadovoljavaju te kriterije.

Bože daj mi priliku da ti pokažem, da me bogatstvo neće promjeniti! (Dell Trotter)

Slažem se sa pojedinim kolegama koji kažu da je kupovina na ovim razinama dobra prilika za kupnju. Isto tako je i kolega Plavi (kojeg na osnovu pisanja na ovom forumu prilično cijenim) u pravu kada piše o Vupiku gledano kroz FI, ali u njemu piše prošlost koja baš nema puno veza sa svime što se događa u Vupiku danas ili što će biti sutra.
Kako bi prorok iz Omahe savjetovao: "Kupuj dionice firmi koje su trenutno u problemima i čije su dionice na diskontnim razinama, ako iste imaju dobre izglede za oporavak i promjenu trenda.
Vupik kao i Belje zbog svih investicija (koje u obje firme premašuju 2 milijarde kn) zadovoljavaju te kriterije.

Samo za strpljive!

New Report

Close