Da li ovo znači da će morati dati ponudu za KORF?
Ne, pa jedini osnivač Epima je VG.
Ne bih rekao. Pa oni su i prije bili povezane osobe.
Ma to mi je prvo prošlo kroz glavu jer prelaze prag od 50%, nije da imam KORF, samo me to interesiralo…
Milina!!!
Valamar Adria Holding d.d. – Valamar Adria holding d.d.-Obavijest o sklapanju ugovora o pripajanju
Hoho… bilo je i vrijeme.
kolege molim pojašnjenje –
znači li to da za mojih npr 100dionica VLHO ću dobiti – 100* 12 = 1200 novih dionica Valamar Riviera ?
znači li to da za mojih npr 100dionica KORF ću dobiti – 100* 12,789 = 1278 novih dionica Valamar Riviera ?
Vrijedi li to samo na dan sklapanja ugovora 12.6 ili do datuma upisa u trgovački registar – ili do datuma odobrenja skupštine ?
@izvrsitelj
Ne,
za 100 dionica VLHO dobije se 1201 novih dionica RIVP
za 100 dionica KORF dobije se 1279 novih dionica RIVP
A vjerojatno vrijedi do dana kad je konverzija (zadnji dan kada će se moći trgovati) jer VLHO i KORF više neće postojati.
Nek me neko ispravi ako griješim.
Malo sam računao, i moram priznati da se ovo više isplati nama koji imamo VLHO nego ovima koji imaju KORF… Ali naravno neće EPIC raditi protiv sebe [emo_smijesak]
Tu ti je bolje pojašnjeno
http://www.business.hr/kompanije/objedinjuju-se-tvrtke-turisticke-grupacije-valamar
Jedino ostaje pitanje da takvim objedinjavanjem ne dođemo u situaciju kakvu imamo sa recimo Zagrebačkim holdingom, gdje se pokazalo da su firme bolje poslovale dok su bile zasebne nego u holdingu.
Da li je bolje da o nečemu odlučuju trojica ili samo jedan, naročito kada nije sigurno da je u svojim odlukama u pravu? Vlast u rukama jednog ili u rukama trojice? Vrijeme će pokazati.
Uostalom, na ovu vijest nije se odradio milijunski promet predmetnim dionicama firmi sa znatnijim porastom cijene što samo ukazuje na izvjesnu skeptičnost potencijalnih ulagača. A za vidjeti je da se zeleni današnji postoci postupno smanjuju.
Odlična ti je usporedba sa Zg Holdingom di se novci gube i zapošljava na svima poznat način. A to što se nije odradio milijunski promet, to će se tek vidjeti, naša burza je malo…..jel’te….”spora”….