nazovi vlho, raspitaj se, ako imaš novac, tehnikalije nisu nikakav problem. pbz investor je recimo znao neke dokape sam raditi , ispuniš obrazac i uplati š novac, svo onlajn. ne znam da li imaju s vlho ugovor za ovaj dokap, ali kažem, ako su pare u, sve ostalo je laganini
Ja takoder mislim ići na skupštinu, a vjerojatno ću i sudjelovati u dokapitalizaciji, nego, bio sam nedavno u Miramarskoj, i nigdje naći tu Miramarsku 24 [emo_vrtimise]
Jel bio tko već ranije pa da točno zna gdje je ulaz?
Vaš link …
Vaš link …
Eto 3000 kom na kupnji na 101 kn.
tako govoraše zarathustra tj bloger
Kako je i ovo tvrtka potekla iz kuponske privatizacije, ima velik broj dioničara, a među njima ima velik broj pasivnih (koji praktički i ne znaju da imaju dionice), koji neće ni reagirati na javnu ponudu, kakva god da bude. Dodate li one koji bi samo postojanje javne ponude protumačili time da će nakon nje uslijediit još veća (ako ne uspije), a mislim da bi bili u pravu, mislim da oni nemaju šanse skupiti 95%, ako ih to zanima. Pod pretpsotavkom da ih to zanima, ovo je jedini način kako se u ‘dvokoraku’ mogu primaknuti tome.
Pri tome trebamo primjetiti sljedeće. Ako im je cilj 95%, onda je ovo vjerojatno najkorektnij/najmekaniji način da dođu do toga. Najprije poziv na dokapitalizaciju po sadašnjoj tržišnoj cijeni, gdje svi imaju pravo sudjelovati (sjetimo se kako su se ljudi bunili na ponudu koja je prije išla po 10) i onda ostalo.
Slaba točka plana im je da su ovime praktički stavili ‘dno’ na cijenu od 100 kn. Znači, po mom sudu, dionica nema donwside. Što bi onda značilo da ima samo upside, to jest da je racionalna kupnja. Stoga im se može dogoditi da cijena prije upisa skoči na 110, 120 ili tko zna koliko i time postane očita prilika za arbitražu (upis po 100 i prodaja po većoj), znači ovo je praktički signal za rast cijene (barem se meni tako čini). Ali i u tom slučaju opet jedan dio dioničara neće upisati i oni će povećati udjel.
Vidje kupnje na VLHO!
10.000 komada po 103,00
Jos kad bi netko mogao toliko prodati 😀
Pretpostavljam da je isti kupac koji je i zadnjih tjedan-dva cistio do 104-105kn. Kupac svima nama poznat.
Svima nama poznat? SZIF ili N.B.?
al bi bilo lijepo imati milijun kuna višla u džepu. pa pametno uložiti. i na kraju imati puno više od milijun kuna. što reče jedan pametan čovjek – i tata bi sine
kladim se na n.b., ne szif. on je višeput ustvrdio da je vlho jeftinija od korfa, a kupuje se ista stvar. ovo je jedinstvena prilika za njega i druge teškaše da vrlo jeftino kupe koliko god hoće dionica.
Mislim da je N.B. Zadnjih dana je poklopljeno 2-3 puta do nekih 105 kuna, a nema promjena u top 10. Slpf nema taj stil. Mislim?
Investimire, ti si nesto zabrijao. U dokapu se moze kupiti jedna dionica na svakih 16 koje posjedujes. Znaci, mozes kupiti 100 dionica ako vec imas 1600.
Ne vidim kako ce tu neko lako kupiti puno dionica?
Osobno nemam pojma cemu ova dokap? Razvodniti hoce, ali sitno. Skupit ce nesto para, ali uglavnom svojih. I dalje ce biti jaaako daleko od 95%. Fakat nemam pojma cemu sve to.
Zadnjih tjedana sam izasao iz vlho za 3/4 pa mi nije jako bitno, inace bi mozda otisao i na GS pa se (ras)pitao.
Mislim da je N.B. Zadnjih dana je poklopljeno 2-3 puta do nekih 105 kuna, a nema promjena u top 10. Slpf nema taj stil. Mislim?
Investimire, ti si nesto zabrijao. U dokapu se moze kupiti jedna dionica na svakih 16 koje posjedujes. Znaci, mozes kupiti 100 dionica ako vec imas 1600.
Ne vidim kako ce tu neko lako kupiti puno dionica?
Osobno nemam pojma cemu ova dokap? Razvodniti hoce, ali sitno. Skupit ce nesto para, ali uglavnom svojih. I dalje ce biti jaaako daleko od 95%. Fakat nemam pojma cemu sve to.
Zadnjih tjedana sam izasao iz vlho za 3/4 pa mi nije jako bitno, inace bi mozda otisao i na GS pa se (ras)pitao.
mislio sam više slikovito, naravno ne može se beskonačno puno kupiti. ali recimo s 10 000 možeš kupiti 625 po 100. a trenutno toliko možeš na tržištu ali ne po 100 nego svaki dan sve više.
riječ je o redu veličine, nama burekdžijama je 100 dionica neki iznos, ali institucionalnim investitorima i teškašima to je kikiriki. za 625 dionica kupiti po 100 n.b bi morao cijeli mjesec kokošariti jer bid i ask su blizanci, čim ask nanjuši nešto, odmah bježi gore lipica sim, lipica tam.
Nema u ovoj dionici vecih igraca. Fondova ima mozda 2-3 sa sitnom kolicinom. Prije nekih godinu dana sam postao statistiku dionicara koja pokazuje ogromnu rasprsenost dionica. Skupiti ovdje neku kolicinu je poprilicno tesko.
Fondove inace ova dionica nema zasto interesirati. Mali free float, slabo likvidna, rasprsene potencijalne dionice za kupovinu, delistana od uprave, gotovo da ne postoji korporativno izvjestavanje… Jedino sto vrijedi i vrijedit ce kod prodaje biznisa ili kod izvlacenja dobiti kroz npr dividendu.