VLHO (Valamar grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLHO (Valamar grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Čini se konfuzno i dečki su do sada uvijek imali dobre poteze. Sjetimo se stvaranja Riviera Adria, dioničari HRBC i ZLTO nisu bili oštećeni, dapače.

RIVP-HDBK je riješeno pitanje…VLHO-KORF imaju 90% RIVP i game over.

VLHO je uzeo ~12% RIVP iz razloga 0,9*12% > 0,58*12%, čak su i posudili novce od KORF.

VLHO ne smije kupovati KORF jer i jedna dionica znači okidanje javne ponude za preostale dionice dok ne pređu prag od 75%, a zašto bi sada preuzimali kad nemaju novaca i cijena je narasla, pa preuzimali su po 45 i stekli većinski udio.

Nama zapravo i nije toliko bitno kako će oni okrupniti svoj vlasnički udio, manevarski prostor im je ograničen. Pozicionirajte se u oba tickera i čekajte. Meni bitna stvar je da oni planiraju 750M kuna u iduće 3 godine uložiti. President, Argosy, Zagreb, Isabella = 1200 soba…vjerojatno i ostali objekti niže kategorizacije u sljedećim godinama.
Tko danas može uložiti toliki novac u sektoru? Kraj 2016. godine 1,5Mlrd prihoda i 500M Ebitda.[emo_cool]

EPIC i povezanima je smisao investicije razviti i prodati. Čine sve da bi povećali vrijednost investicije i što bolje prodali svoj udio.
Udio preko 50% vrijedi znatno više. Prema nekim mojim računicama do sada nisu imali 50% u poslovanju, a nakon ove kupovine imaju. Imali bi nešto manji udio u poslovanju da je KORF kupio RIVP, nego ovako kada VLHO kupuje. Vjerujem da će se spajanje poduzeća iz portfelje nastaviti jer mislim da se transparentna vlasnička struktura može bolje prodati. Primijetio sam vijest početkom ljeta da je šef nadzornog VLHO (neki od onih glavešina iz EPICa) išao u Dubrovnik govoriti sa nekim od naših na vlasti oko nesređenih imovinsko pravnih odnosa i požuriti da se to riješi. Nije poslao direktora RIVPa, KORFa, itd., nego baš glavna faca. To čitam kao znak da im je to jako važno. Za dugoročno ulaganje nije presudno kada će se riješiti takve stvari, ali kao da se vlasnicima ovdje žuri. Meni je to naznaka pripreme za prodaju.

Mislim da se okrupnjivanje ne može nastaviti prije isteka godine dana od javne ponude za RIVP. Ranije sam prognozirao da će se okrupnjivanje brze odvijati, ali pogriješio sam. Stoga sam sad oprezan glede tajminga, ali uvjeren sam da sve ide prema okrupnjavanju i prodaji.

Ako sam pogriješio glede okrupnjavanja, siguran sam da će novci od eventualne prodaje morati proći kroz VLHO, jer moraju doći EPICu: bilo kao dividenda ili prodaja udjela. A tko kupi udio od EPICa, koliko razumijem naše zakone, treba ponuditi otkup i ostalim dioničarima, tako da za ostale vlasnike VLHO dođe na isto. Novac od eventualne prodaje, ako se okrupnjavanje ne nastavi, teoretski bi mogao mimoići vlasnike strukture nizvodno, ali sumljem da će se to dogoditi. Uostalom, tko god kupi ima svoj interes i nastaviti će vjerojatno razvijati…

Ne primam virtualna prijateljstva osoba pod nadimkom

Meni bitna stvar je da oni planiraju 750M kuna u iduće 3 godine uložiti. President, Argosy, Zagreb, Isabella = 1200 soba…vjerojatno i ostali objekti niže kategorizacije u sljedećim godinama.
Tko danas može uložiti toliki novac u sektoru? Kraj 2016. godine 1,5Mlrd prihoda i 500M Ebitda.[emo_cool]

Gdje ste ovo pročitali/čuli?

Prema nekim mojim računicama do sada nisu imali 50% u poslovanju, a nakon ove kupovine imaju. Imali bi nešto manji udio u poslovanju da je KORF kupio RIVP, nego ovako kada VLHO kupuje.

Lijepo Vas je opet vidjeti na forumu, ali mozete li ovo malo poblize objasniti, ili predociti neke brojke, kako to da im se isplati vise kupovati RIVP nego KORF s obzirom da KORF već ima toliku količinu RIVP?

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Prema nekim mojim računicama do sada nisu imali 50% u poslovanju, a nakon ove kupovine imaju. Imali bi nešto manji udio u poslovanju da je KORF kupio RIVP, nego ovako kada VLHO kupuje.

Lijepo Vas je opet vidjeti na forumu, ali mozete li ovo malo poblize objasniti, ili predociti neke brojke, kako to da im se isplati vise kupovati RIVP nego KORF s obzirom da KORF već ima toliku količinu RIVP?
[/quote]

Mislim da je kolega mislio na to da VLHO kupnjom RIVP prije stekne 50% u RIVP-u nego kupnjom KORF-a (odn. RIVP-a preko KORF).

Meni bitna stvar je da oni planiraju 750M kuna u iduće 3 godine uložiti. President, Argosy, Zagreb, Isabella = 1200 soba…vjerojatno i ostali objekti niže kategorizacije u sljedećim godinama.

Gdje ste ovo pročitali/čuli?
[/quote]

http://www.valamar.com/hr/investicije + Izvještaj Q3 + medijski istupi

… ali mozete li ovo malo poblize objasniti, ili predociti neke brojke, kako to da im se isplati vise kupovati RIVP nego KORF s obzirom da KORF već ima toliku količinu RIVP?

Stavio sam u tablicu koliko iznosa imovina (bez dionica povezanih) – obveze ima na svakom nivou vlasničke hijerarhije i koliki tko ima udio u tome. Pitanje koje sam se pitao jest: kada bi danas išlo objedinjavanje hijerarhije koliki dio dionica bi dobio EPIC sa povezanima?

RIVP unosi 1700
KORF unosi 115 i 76% RIVP što daje udio 1404/1815 u KORF+RIVP
VLHO unosi 100 i 58% KORF i 12% RIVP što daje udio 1084/1915 u VLHO+KORF+RIVP
EPIC ima 88% u VLHO što daje udio 955/1915 (oko 50%) u VLHO+KORF+RIVP

Vi stavite brojke koje vam se čine odgovarajućima. U svakom slučaju čini mi se da preuzimanje 12% RIVP od strane VLHO više dodaje udjelu EPIC u VLHO-KORF+RIVP nego preuzimanje 12% RIVP od strane KORF.

Ne primam virtualna prijateljstva osoba pod nadimkom

RIVP ponovo na burzi, od 13.11.2013. na MTP

http://zse.hr/userdocsimages/novosti/oDLx2PqRqJ5pS5Ulq4kSwA==.pdf [zse.hr]

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

http://www.glasistre.hr/vijesti/pula_istra/istarski-hotelijeri-u-iducu-sezonu-ulazu-600-mil-kn-430278

Većina istarskih hotelskih sustava za iduću sezonu preuređuje dio svojih velikih hotela, kampova, ali i drugih sadržaja. Sudeći po anketi provedenoj među tim kućama, u Istri namjeravaju uložiti oko 600 milijuna kuna. Negdje su radovi već u punom jeku, a negdje će radnici na teren za koji tjedan.

Ono što se već najavljivalo su velike investicije Riviere Adrije, koja posluje u sklopu turističke grupacije Valamar, u hotelske kapacitete u Poreču. Štoviše, Valamar će istarske kapacitete uložiti čak 265 milijuna kuna. U Poreču će u obnovu hotel Zagreb, koji će nakon ulaganja od sedam milijuna eura (oko 53,2 milijuna kuna) dobiti 4 zvjezdice.

– Uz obnovu eksterijera, budući Valamar Zagreb hotel imat će još prostranije, suvremeno uređene sobe s mnogo sadržaja, kao i nove sobe za osobe s posebnim potrebama. Gostima omiljeni show cooking restoran imat će još veću terasu, potpuno novi koncept animacije za djecu uz Maro klubove, novo igralište, Teen’s Club i igraonicu, pojašnjava nam predsjednik Uprave Riviere Adrije Edi Černjul.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Jel bila skupština ove godine?

Nigdje ne mogu naći neku informaciju a sam se iskreno ne sjećam da li je bila ili ne!?

Kakva su razmisljanja za dokapitalizaciju?

Jel ovo uskoro prica zavrsava? Ako nitko osim cetvorke ne sudjeluje u dokapu i ako trezor ponisti svoje dionice oni su na oko 94%.

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

Kakva su razmisljanja za dokapitalizaciju?

Jel ovo uskoro prica zavrsava? Ako nitko osim cetvorke ne sudjeluje u dokapu i ako trezor ponisti svoje dionice oni su na oko 94%.

odlično. ako ide istiskivanje, slijedi pravična naknada, ne tromjesečni prosjek. dakle najmanje dvostruko no danas. puna šaka brade.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

New Report

Close