VLHO (Valamar grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLHO (Valamar grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ovaj će hotel postati prvi s pet zvjezdica u portfelju Valamara

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

bravo!!!, svaka cast za unaprijedenje usluge….al pazite to je su jako, jako velika ulaganja….

korf raste li raste, vlho stidljivo tapka na mjestu. ta vertikala vlsništva izgleda mnoge buni, ali valja bude i to doprlo do šire javnosti da je vlho zapravo 0,7 korfa s tim da i sama vlho turistička divizija van korfa i rivijere lijepo posluje.

poštovani kolege,

ljubazno molim da netko stavi kakav je trenutna ask/ bid situacija.
Stvarno je zanimljiva ova nelikvidnost.
Unaprijed zahvaljujem

Vlho je sada zapravo 0,7*KORF+2*RIVP

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Koji su u Vlho rizici u odnosu na Korf, osim slabe likvidnosti, istiskivanje malih dioničara ili što drugo?

…ask/ bid situacija…
Stvarno je zanimljiva ova nelikvidnost….

@nimimada

Sto ces vise rizika od slabe likvidnosti i neuvrstenosti na burzu od strane kompanije (netransparentnosti). Unutar holdinga i grupacija se samo prebacuju tvrtke kceri, novac, dugovanja i potrazivanja…

Koji su u Vlho rizici u odnosu na Korf, osim slabe likvidnosti, istiskivanje malih dioničara ili što drugo?

Istiskivanje? Imaju oni jos za skupljat do toga.

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

Vlho je sada zapravo 0,7*KORF+2*RIVP

kako mislite 2 rivp. 2 posto ili. nisu li nedavno ipak više kupili izravno dionica rivp.

kako mislite 2 rivp. 2 posto ili. nisu li nedavno ipak više kupili izravno dionica rivp.

Kad se preracuna broj dionica RIVP i KORF ispada da jedna dionica VLHO sadrzi 0,7 dionica KORF-a i 2 dionice RIVP.
VLHO = 0,7*163+2*14=142
Tu je jos nekoliko drugih firmi kojih je VLHO vlasnik i sl…

meni se čini da to čorbine čorbe čorba vlasništvo prilično štopa ovu dionicu. i sam se jednom baš morao sjesti cijeli dan i istjerati na čistac tu piramidu čitasjući konsolidirana fi. čist praktično i ljudski, raja voli držati stvare jednostavnima – kupiš lura, i u mlijeku si, kupiš podr, u vegeti s itd. ovdje je stvar malo zaguljena i intrinzična vrijednost je spregnuta na prvoj razini s cijenom korfa, pacijenom rivp, pa poslovanjem uže valamar grupa turističke divizije. nije ni čudo da dionica nije u žiži.

Pa to je zato sto još nisu okupili portfelj oko jedne točke, bilo to KORF ili VLHO, a za to treba novaca i vremena, ali su na odličnom putu, HDBK i RIVP su praktički riješeni, i za veoma kratko vremena, ostat ce samo KORF i VLHO….

Nego, da li je itko od vas razmišljao zašto je VLHO kupovao RIVP a ne KORF?

Pazite npr. da se dogodi ovaj slučaj, VLHO kupuje RIVP konstantno, dakle, koliko vidim iz tjedna u tjedan količina se samo povećava, vjerojatno ce kupovati koliko god budu mogli dok je RIVP na ZSE… Sto kad na ZSE vise ne bude bilo RIVP i HDBK, znaci ostaje samo VLHO i KORF, a VLHO ima udio i u jednom i u drugom, i logično bi bilo da svoj dio RIVP prebaci na KORF…

Ima li itko ideju kako bi se to moglo dogoditi?

Bilo kako bilo, mi tada u tom slučaju imamo Win-Win situaciju, jer tada VLHO može prodati KORF-u svoj dio, ali zbilja mislite da ce se tako nešto dogoditi?

Sto ako bude dokapitalizacija s unosom vlasnistva? Meni to zvuci puno realnije, gdje bi VLHO za svoj dio RIVP dobio ogroman dio KORF-a…

I prakticki priču doveo do laganog vrhunca….

Napominjem da je ovo samo pretpostavka i da ne znaci da ce se ovo dogoditi, ali da sam ja na njihovom mjestu, napravio bi to tako…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

New Report

Close