pa jeste vi citali moje postove na korf-u?, pa o cem ja non stop pricam nego o tome!!!!!
Gospodo, ja Vam želim svu sreću u Turskoj, ali Vas isto tako molim da ne spammate više. VLHO ima obvezu isporučiti svojim dioničarima max. vrijednost. Te cijene koje gledate su rack-rate pa se malo raspitajte što je to. Iskreno, da bar mogu naplatiti duplo više. Ako Vam i dalje smetaju cijene, upitajte vlasnika VLHO pa Vam možda dopusti da vi određujete cijene za njega.
cijene na hrv jadranu su rastući problem, u ama baš svim djelatnostima u kojima se razmjenju dobra i usluge cijena je uvijek alfa i omega, potom, količina, potom rokovi. rusi i šeici su odlični gosti, ali oni ne mogu sami napuniti hotele. pametan hotelijer borit će se i kvalitetom i cijenom, ne samo ovim prvim.
To ja govorim, a imamo i primjere kako su se velike grupacije hotela u RH u proslosti provele…
ajmo logicki, dodu 2 lose sezone za redom….sto je bio slucaj u proslosti…kolika je izlozenost vlho, korfa….ogromna….na rezultat, u minusu 100-200 mil…
kada ce to oni vratit i oporavit ce od toga, a neznajuci sta im nosi 3 i kljucna godina
To ja govorim, a imamo i primjere kako su se velike grupacije hotela u RH u proslosti provele…
ajmo logicki, dodu 2 lose sezone za redom….sto je bio slucaj u proslosti…kolika je izlozenost vlho, korfa….ogromna….na rezultat, u minusu 100-200 mil…
kada ce to oni vratit i oporavit ce od toga, a neznajuci sta im nosi 3 i kljucna godina
Zasto se netko uopce bavi turizmom kad mu se mogu dogoditi, eto, dvije lose sezone za redom?!
A sto se tice cijena, pa valjda to trziste regulira.
henry ford postao je globalni bogataš učinivši auto igračkom za sve. zašto ne učiniti turizam zabavom za sve. trenutno on to nipošto nije – u hrv tko si može priuštiti jedan dan na moru, spada u srednju klasu, višu čak možda. ista je stvar s italijom, njemačkom, češkom. ondje milijuni s i mogu priuštiti ljetovanje, ali desetine milijuna ne mogu. zar njihov novac manje vrijedi i njihovi euri manje lijepo šuškaju.
Izloženost je manja neko kod ostalih sektora, jer se ovdje radnici zapošljavaju sezonski tako da niti u jednom trenu ne može doći do viška zaposlenih, a hotel se u roku od nekoliko tjedana stavi u hladni pogod kao sto svu vecina preko zime i onda rade minimalne gubitke…
Znači što si veći, lakse se možeš prilagoditi, jer ukoliko bude kakava frka,VLHO, MAIS, ili netko treći može većinu hotela staviti u hladni pogon i sve goste staviti u jedan ili dva hotela po odabiru…
Pa ljudi, jeste vi ozbiljni? Pa kako vi razmišljate? Zar bi vam trebao Valmar omogućiti svima da ljetujete kod njih? Pa nije to njima cilj. Njima je cilj zarada. Pa ne mogu oni puknuti cifru bez mozga… Valjda postoji neki razlog zašto su cijene kakve jesu. Valjda su promislili malo prije. Valjda imaju što ponuditi. Pa ne idu svi ljudi na ljetovanje tamo gdje je najjeftinije. Onda bi svi ostajali doma ko ja. Jer su preškrti za izdvojiti novac za ljetovanje.
Ljudi traže kvalitetu. Ako ima neko kvalitetu to može i naplatiti. Mi imamo prirodne kvalitete. Na to se sve drugo može nadogrđivati. Pa zar je nama cilj imati miljardu turista? Zar je važan broj turista? Pa važna je zarada. Ako će staviti prevelike cijene, ljudi neće doći. A ako stave skupe cijene (ali ne prevelike, nego samo relativno skupe) onda očito da imaju razloga zašto toliko to cijene.
I zato, ne pričajte gluposti. Ako gledate cijenu, nećete ići tamo. Očito ima onih koji će ići i zato su cijene kakve jesu. Lijepo bi bilo da smo u svijetu gdje si svi mogu priuštiti sve, al ovo nije takav svijet…….
Je li moguće da još nitko nije vidio izvještaj. Sveobuhvatna dobit je 80 mil kn, odnosno dobit dionićarima društva čak 50 mil kn (naspram gubitka od 2 mil kn prošle godine). A najzanimljivije od svega je što je amortizacija namjerno povećana za 33 mil kn i iznosi monstruoznih 222 mil kn). A to vam sve skupa znači da i uz toliku amortizaciju P/E pri ovoj cijeni dionice iznosi 11,4.
Je li moguće da još nitko nije vidio izvještaj. Sveobuhvatna dobit je 80 mil kn, odnosno dobit dionićarima društva čak 50 mil kn (naspram gubitka od 2 mil kn prošle godine). A najzanimljivije od svega je što je amortizacija namjerno povećana za 33 mil kn i iznosi monstruoznih 222 mil kn). A to vam sve skupa znači da i uz toliku amortizaciju P/E pri ovoj cijeni dionice iznosi 11,4.
[emo_namigusa] [emo_palacg] Pomalo……
Očekivano, odlično!