Ni meni strpljenje nije jača vrlina, ali probudit ću se i ja jedan dan i ugledati VLHO > 100kn [thumbsup]
[/quote]
Misliš valjda 200kn.Ako 14tis ležaja,imovina korf-a u dionicama i milijuni m2 zemlje u 50% vlasništvu i upravljanju valamara koji zato ubire i visoke naknade ne vrijedi 1,2 milijarde kn onda nam je bolje zatvoriti sve hotele i saditi kupus i mrkvu.
[/quote]
Ajmo polako, malim koracima [thumbsup]
Uostalom, nisam rekao da cu prodat, jer ne mislim, iskreno, mislim da ce biti jos ponistavanja dionica tako da ce i 200kn biti malo, ali o tom – potom!
Pun sam valmara. Odlična su firma i loša dionica. No sa jednom dividendom od 4 kune bi postali best buy dionica
Kako bi sa jednom dividendom mogli postati best – buy akcija? Pojasni nam to malo druškane…
Kolega mene bi dobro počastili sa 4kn. Dividendni prinos bi mi bio 13%, a vjerujem da bi i dionica odletjela bar jedno 15% up. Psihologija tržišta
Da al jednokratna dividenda bez dugoročne politike isplate dividende neće privući nove ulagače. Šta misliš gde bi bila cena primerice HT-a da su isplatili dividendu samo jednom u poslednje tri godine?
Sem toga, ako po vama VLHO vredi 100 ili 200, 4 dinara dividende na tu vrednost je zaista smešna cifra da bilo kog privuče, a to šta si ti kupovo po nešta nižoj ceni od trenutne ne znači ama baš ništa za privlačenje ulagača.
Dugo sam već u valmaru. Sudjelovao sam u dokapitalizaciji, dobio sam i dividendu. Po meni valmar vrijedi jako puno i ove cijene su dno-dna. Malo je ljudi prihvatilo ponudu po 29kn, a vidim da nisu spremni prodavati ni po 47kn. Problem ove dionice je što svi vjeruju da neće puno gore, no kad se pojavi jači kupac vjerojatno ćemo odletiti na puno više razine. Kod turista nije najvažnija dividenda, jer dosta ulažu. Po meni je vlho ove godine napravio sjajan potez sa korfom. I da više ništa ne naprave,ja sam prezadovoljan. Mislim da bi i tom malenom dividendom dionica bila puno privlačnija
Ma ja uopšte ne kažem da Valamr ne vredi, ali je prenelikvidan za ulaz nekog ozbiljnijeg institusionalnog investitora. Tu su karte podeljene i to je privatan biznis u rukama nekolicine odabranih, a vi ste nažalost ovde samo statisti koji ovise o njiovim odlukama i hirevima…
I zato to i nije baš neka poticajna priča za ozbiljnije ulagače, a kada njih nema onda je i cena takva kakva je… Jedna dividenda ništa ne menja na stvari, nažalost. Možda se stvari i promene, no zasad je to to.
Ma ja uopšte ne kažem da Valamr ne vredi, ali je prenelikvidan za ulaz nekog ozbiljnijeg institusionalnog investitora. Tu su karte podeljene i to je privatan biznis u rukama nekolicine odabranih, a vi ste nažalost ovde samo statisti koji ovise o njiovim odlukama i hirevima…
I zato to i nije baš neka poticajna priča za ozbiljnije ulagače, a kada njih nema onda je i cena takva kakva je… Jedna dividenda ništa ne menja na stvari, nažalost. Možda se stvari i promene, no zasad je to to.
Ovo što ste vi naveli je kod svih dionica koje su u večinskom vlasništvu, i kod HT-a su svi osim DT-a statisti, kad HT isplačuje dividendu DT odlučuje kolika će biti i hoće li je biti uopće… Drugi par rukava je što je VLHO na MTP-u, i zbog toga ovdje nema većih igrača, jer VLHO ne daje nikakve informacije a ljudi žele znati što kupuju, ali ukoliko koji naiđe bit će žestoko jer free float je ja mislim cca 800 000 dionica…
Ovo što ste vi naveli je kod svih dionica koje su u večinskom vlasništvu, i kod HT-a su svi osim DT-a statisti, kad HT isplačuje dividendu DT odlučuje kolika će biti i hoće li je biti uopće… Drugi par rukava je što je VLHO na MTP-u, i zbog toga ovdje nema većih igrača, jer VLHO ne daje nikakve informacije a ljudi žele znati što kupuju, ali ukoliko koji naiđe bit će žestoko jer free float je ja mislim cca 800 000 dionica…
[/quote]
Sve to stoji, no Telekom je keš krava i stabilan biznis sa izdašnim profitima koji prilično dobro odoljeva krizi… Akcija HT ima likvidnost za ulaganje ozbiljnih para, a VLHO je po tom pitanju mnogo manji. No, zato je potensijal HT-a šta se tiče eventualnog rasta cene akcije, poprilično limitsan upravo stabilnošću biznisa i dividendnim prinosom. Verovatno bi rast cene VLHO trigeriso pojačan interes i povećao potražnju za kupovinom akcija, no netransparentnost poslovanja i nekomuniciranje budućih planova sa akcionarima, ostavljaju prostor za brojne spekulacije i neizvesnost. A to je po meni dosta velik problem koji "pametan" kapital koji traži podcenjenost baš i ne voli. No, ako ništa drugo, rast celog marketa, pokrenut će i ovu priču u positivnom smeru, a dalje, kako bude… videćemo.
[/quote]
Sve to stoji, no Telekom je keš krava i stabilan biznis sa izdašnim profitima koji prilično dobro odoljeva krizi… Akcija HT ima likvidnost za ulaganje ozbiljnih para, a VLHO je po tom pitanju mnogo manji. No, zato je potensijal HT-a šta se tiče eventualnog rasta cene akcije, poprilično limitsan upravo stabilnošću biznisa i dividendnim prinosom. Verovatno bi rast cene VLHO trigeriso pojačan interes i povećao potražnju za kupovinom akcija, no netransparentnost poslovanja i nekomuniciranje budućih planova sa akcionarima, ostavljaju prostor za brojne spekulacije i neizvesnost. A to je po meni dosta velik problem koji "pametan" kapital koji traži podcenjenost baš i ne voli. No, ako ništa drugo, rast celog marketa, pokrenut će i ovu priču u positivnom smeru, a dalje, kako bude… videćemo.
[/quote]
Lijepo je za promjenu razgovarat sa nekim tko je objektivan, tko nema dionicu o kojoj se priča… Samo da znate, nisam vam ja prikeljio jedinicu, ovo je tema na kojoj ne dajem ocijene…
Nego, problem je što mi kod VLHO nemamo pojma koliko on zapravo "teži", jer osim što izvješća i informacije dolaze na kapaljku i to što dođe je jako teško za razumjet, jer ima toliko skrivenih podataka da je teško vidjeti pravu sliku, zapravo sva ta knjigovodstvena čuda su nas dovela tu gdje jesmo… Za razliku od HT-a kod kojeg bi mogli svu učiti, jer to je način kako se odnosi prema investitoru… I prvenstveno, to je JEDINI RAZLOG zbog čega VLHO nije popularan, dapače, da nije bilo Agram brokera nebi ga ni bilo danas na MTP…
Nije lako kad večinski vlasnik i uprava rade protiv tebe, dapače veoma je teško, i čemu ići protiv struje!?
Kod mene je ovdje riječ o sentimentalnoj vezi… Iskreno, priznajem, VLHO je prva dionica koju sam kupio sa 20 god. i od tada je imam, naravno u plusu sam, dobrom plusu, ali ovdje se vise ne radi ni o novcima, već želim sam sjebat grofa kako god znam i umijem…
[/quote]
[/quote]
Lijepo je za promjenu razgovarat sa nekim tko je objektivan, tko nema dionicu o kojoj se priča… Samo da znate, nisam vam ja prikeljio jedinicu, ovo je tema na kojoj ne dajem ocijene…
Nego, problem je što mi kod VLHO nemamo pojma koliko on zapravo "teži", jer osim što izvješća i informacije dolaze na kapaljku i to što dođe je jako teško za razumjet, jer ima toliko skrivenih podataka da je teško vidjeti pravu sliku, zapravo sva ta knjigovodstvena čuda su nas dovela tu gdje jesmo… Za razliku od HT-a kod kojeg bi mogli svu učiti, jer to je način kako se odnosi prema investitoru… I prvenstveno, to je JEDINI RAZLOG zbog čega VLHO nije popularan, dapače, da nije bilo Agram brokera nebi ga ni bilo danas na MTP…
Nije lako kad večinski vlasnik i uprava rade protiv tebe, dapače veoma je teško, i čemu ići protiv struje!?
Kod mene je ovdje riječ o sentimentalnoj vezi… Iskreno, priznajem, VLHO je prva dionica koju sam kupio sa 20 god. i od tada je imam, naravno u plusu sam, dobrom plusu, ali ovdje se vise ne radi ni o novcima, već želim sam sjebat grofa kako god znam i umijem…
[/quote]
Pa evo ti jedan prijateljski savet. Zaboravi grofa… i sopstveni animositet prema njemu i gledaj ovu akciju ko i svaku drugu i tako se ponašaj prema njoj. Iz iskustva ti govorim da je to najbolji način da realizuješ profit, sačuvaš nerve i napraviš dobar posao.
Meni je teško proceniti vrednost ove priče, no pričekajmo da se završi preuzimanje KORF-a pa ćemo onda videti i pokušati proceniti podcenjenost akcije u odnosu na neto vrednost imovine i profitnu snagu. Lep pozdrav.
Ma znam ja to sve, svjestan sam ja toga, ali opet… jbga…
Nakon ove priče sa KORF-om, mislim da će VLHO počet primjenjivat recept koji su iskusali na sebi, kupnja trezora i ponistavanje, itako si polako dizat udio u KORF-u a usput i povečavati vrijednost KORF-a a pritome uzimati veću naknadu za vođenje… Kune neće potrošit, a imati će sve veći i veći paket!