VLHO (Valamar grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLHO (Valamar grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kolega Kanabis

Valmar i epima imaju nesto malo preko 50% korfa.

Trzisna kapitalizacija korfa danas iznosi 7.467.235 x 46,15 = 344.612.895,25.
Trzisna kapitalizacija vlhoa danas iznosi 6.518.282 x 41,1 = 267.901.390,2

Onaj tko je vlasnik vlha, biti ce vlasnik i korfa. Po cemu je korf bolja kupovina?

Nije bolest sve što boli

Ne znam jel sam blesav ili što. Pa pogledajte fundamente od te dvije dionice, pogledajte kretanje cijena u zadnjih 5 god. I na kraju ono što je već netko rekao bolje je biti u onom što se skuplja, nego u onom što skuplja. Dakle po meni je korf puno bolja kupnja. No eto ja sam korf 2 puta zatrejdo i cijelog prodao, ne znam hoće li cijena ići iznad sadašnje, mene je bilo strah da ne ode opet na 35-38kn.
Vlho-a imam jako puno, skupljao sam ga na razinama 35,32,30 i nešto sitno sam istresao na 45. Svakako da mi odgovara daljnji rast, pošto mi korf zauzima 25% portfelja. Vi objasnite zašto je bolji vlho?

Mislim da u predzadnjoj rečenici nešto ne štima [tongue]

Only God, Muammar and Libya!

KANABIS,tvoje mišljenje je da je korf bolji od vlho ali moram ti na to reći neke stvari,valamar ima ugovor kojim upravlja korf-om i čitavim hotelskim porfeljem i tu se kroz takvu naknadu stvorila ta zadržana dobit od 137mil. kn u 3 godine.Kada i ako to znaš,onda je bolje dobro razmisliti što je bolje?Mislim da su oba dvije dionice podcjenjene ali podjednake cijene na burzi govore puno o tome tko u toj cijeloj priči ubire vrhnje.Na kraju valamar danas sa tim novcem ide u javnu ponudu za preuzimanje korf-a.

Kolega Kanabis,

vlho ima love da kupi ostatak korfa. znaci da bi vlho kupnjom cijelog korfa (to se nece dogoditi) teoretski vrijedio kao cijeli korf + ono sto jos imaju u vlasnistvu osim korfa i taj dio cu zanemariti. Matematika veli da bi vlho pri 100% vlasnistvu korfa morao minimalno vrijedit 344.612.895,25 / 6.518.282 = 52,86 kn.

Pitanje je samo kako ce vlho prikazivati korf u svojoj bilanci, po cijeni stijecanja ili po nominali korfa. Ako je po nominali onda onda ce ga u bilanci voditi po 100 kn sto daje jos veci NAV vlhu i u tom slucaju vec je sad realna cijena korfa preko 50 kn.

Nije bolest sve što boli

Mislim da u predzadnjoj rečenici nešto ne štima [tongue]

da, korf sam prodao. vlho-a imam 25%

Kolega Kanabis,

vlho ima love da kupi ostatak korfa. znaci da bi vlho kupnjom cijelog korfa (to se nece dogoditi) teoretski vrijedio kao cijeli korf + ono sto jos imaju u vlasnistvu osim korfa i taj dio cu zanemariti. Matematika veli da bi vlho pri 100% vlasnistvu korfa morao minimalno vrijedit 344.612.895,25 / 6.518.282 = 52,86 kn.

Pitanje je samo kako ce vlho prikazivati korf u svojoj bilanci, po cijeni stijecanja ili po nominali korfa. Ako je po nominali onda onda ce ga u bilanci voditi po 100 kn sto daje jos veci NAV vlhu i u tom slucaju vec je sad realna cijena korfa preko 50 kn.

Ako sam dobro shvatio ovdje ste mislili samo na vrijednost udjela KORF-a u cijeni VLHO-a???

Jos jedna stvar, sad kada zavrsi oa trakavica SNH-LRH, što mislite, kolika je šansa da Valamar dobije na upravljenje LRH-om?

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Upravo to.

Zasto bi dobili?

Nije bolest sve što boli

Koliko se sjećam bilo je govora o tome da će snho vođenje lrha prepustiti valmaru. To bi bilo odlično.

Za one koji razmišljaju o ulasku u vlho mislim da će danas biti prilike

U 10 dana, znači od 17.01.-27.01. protrgovano 15760 komada, postali smo kako-tako likvidni, dapače, meni je ovo odlićna stvar nakon svih onih pokusaja delistiranja sa burze!

Druga stvar je da bi po ovome kako se čini Austrijanci bi mogli jednom doći do 95% jer mi se čini da sa rastom cijene i likvidnost raste…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

ja nemam ništa protiv da oni dodju na 95% pod uvijetom da nam tromjesečni prosjek bude adekvatan [wink]

recimo 150 kn barem [lol]

slijedi nam precesija

21.12.2010.-03.02.2011.

1. EPIC, GOLDSCHEIDER UND WURMBOCK M.B.H. 3.123.733 49,62
2. SCAPUS D.O.O. 1.331.564 21,15
3. SATIS D.O.O. 483.095 7,67
4. ENITOR D.O.O. 226.640 3,60
5. VALAMAR GRUPA D.D. (1/1) 148.021 2,35
6. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. 50.282 0,80
7. BRAJČIĆ SINIŠA 36.667 0,58 +6393
8. VUKADIN ZVONIMIR 29.878 0,47 +382
9. PERČIN ANTUN 17.951 0,29 +750
10. ELTZ GEORG 17.219 0,27

New Report

Close