pa sve je tu čudno, prije mjesec dana nitko nije htio po 33, danas bi svi po 40. Ja sam nešto malo trgovao, no većinu ostavljam za kasnije. Malo sam pohlepan i čekam prinos od 80-100%. No mislim da će cijena opet laganini dolje, kako to već kod nas ide [angry]
Ljudi se nadbidavaju na korfu, a ovo nitko ne zeli ni pogledati, a svi znamo da ce Valmar dati zakonski minimum koji je manji od trenutne cijene korfa. Dok je s druge strane ovdje ask supalj ko svicarski sir. [lol]
KORF je uvijek bio skuplji od Valmara za 100kn po dionici..mnogi znaju to cijenit bez obzira na transakcije kojih će biti…
osobno smatram da će cijena VLHO ići jako gore u bližoj budućnost…naime VLHO će dati ponudu za preuzimanje KORFa makar imaju već većinski dio s partnerima…po nekoj psihološkoj osnovi cijena KORFa će rasti eventualno do objave te ponude, nakon toga će past barem kratkotrajno jer će splasnuti interes( makar je i KORF strašno jefin)…međutim pošto VLHO drži i KORF, rastom cijene KORFa rasti će i imovina VLHO što znači da će rast VLHO…isto tako npr. eventualna isplata dividnende KORFa, većinu dobiva VLHO, dakle opet raste vrijednost u bilanci VLHO- raste cijena VLHOa…a de ne govorim sama dobit VLHO koja nema veze s KORFom, opet će cijena rast…ma pogledajet samo zadržanu dobit VLHOa, puni su…kad tad to ide gore
VLHO je bit cijele priče koja kad tada mora doći na svoju cijenu a ovo je smiješna cijena
Napomena: imam dionice VLHO i ovo nije nagovor na kupnju ili na prodaju dionica
Ljudi se nadbidavaju na korfu, a ovo nitko ne zeli ni pogledati, a svi znamo da ce Valmar dati zakonski minimum koji je manji od trenutne cijene korfa. Dok je s druge strane ovdje ask supalj ko svicarski sir. [lol]
KORF je uvijek bio skuplji od Valmara za 100kn po dionici..mnogi znaju to cijenit bez obzira na transakcije kojih će biti…
[/quote]
Ne velim da ste u krivu ali zdravo seljackom logikom gledano korf ima izdanih 7.467.235 dionica dok vlho ima 6.518.282. Ako su drugi vecinski vlasnici prvog i dati ce ponudu za ostatak dionica koja je realna cijena drugog?
ja se nadam da će cijena još dosta više!
meni u izračunu NAV ispada oko 85 kn
korf sam računao sa vrijednošću 110kn. podaci su malo zastarili ali je ukljućena transakcija od neki dan na korfu. možda sredim papire i stavim cijeli izračun kasnije.
ispada mi da je korf na 45/110=41% NAV-a
vlho je na 42/85=49%NAV-a
s tim da ide ponuda za preuzimanje koja će biti pozitivna za vlho. i treba znati da vlho sisa pare iz korf preko epima koja je u vlasništvu vlho.
uglavnom mislim da čemo uhvetiti 50-60 kn za koji dan.
javno priznajem da sam se zaje.o. uhvatili 46 i krenuli tuči po bidu?? precijenio sam hrvatske investitore. a austrijanci uhvatili večinski paket po kikiriki cijeni i sad se čude kako sve to prolazi u tišini… [sad] [cry]