VLHO (Valamar grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLHO (Valamar grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

dioničari će biti istisnuti i isplaćeni po procjeni ukupne vrijednosti vlho. što ne mora biti u ovim trenucima puno, jer se korf trži po 75% nižoj cijeni od knjigovodstvene

Postoji li šansa da to na kraju bude i ispod tih 29,78kn koji se trenutno nude? Ispričavam se ako je pitanje glupo..

što ce se dogoditi ako EPIC sakupi više od 95%???!!!

Ludi ste ako im to dopustite.

Morate se nekako skupiti, dogovoriti se i ne dati više od 5 % dionica.

Moguće je to u praksi realizirati tako da se skupina vas malih dioničara dogovori staviti svoje dionice ( tih >=5 % dionica) na zajednički skrbnički račun, s nekim ugovorom koji vas obvezuje na neprodavanje i zajedničko držanje na tome određeni broj godina… i tako možete osigurati da vas ne istisnu (kroz to razdoblje).

Ako jedan ne može skupiti 5 %, ako se zajedno ne možete skupiti i odlučno držati tih 5 %, e onda vam nema pomoći – onda ovisi o pojedinačnim ludostima koje će pojedini od vas napraviti pa im možda omogućiti dolazak do tih razina.

Moguće je to u praksi realizirati tako da se skupina vas malih dioničara dogovori staviti svoje dionice ( tih >=5 % dionica) na zajednički skrbnički račun, s nekim ugovorom koji vas obvezuje na neprodavanje i zajedničko držanje na tome određeni broj godina… i tako možete osigurati da vas ne istisnu (kroz to razdoblje).

Ako jedan ne može skupiti 5 %, ako se zajedno ne možete skupiti i odlučno držati tih 5 %, e onda vam nema pomoći – onda ovisi o pojedinačnim ludostima koje će pojedini od vas napraviti pa im možda omogućiti dolazak do tih razina.
[/quote]

Nema tu ništa, istisnut će vas kad tad, a onda prelaze na SNHO, vjeruj mi [undecid]

kolega naravno da će nas istisnuti, samo se nadam da se to neće desiti prije 2012. Kad će se gospodarstvo malo oporaviti. Onda će morati ponuditi normalniju vrijednost, a ne ovaj sitniš

[/quote]

Nema tu ništa, istisnut će vas kad tad, a onda prelaze na SNHO, vjeruj mi [undecid]
[/quote]
na nas nego njih 😀 Ja nemam i nikada nisam imao niti jednu dionicu VLHO niti SNHO.

Samo mi je žao malih dioničara koji će možda biti prisilno izvlašteni. Sam taj princip istiskivanja dioničara smatram nepoštenim i ne sviđa mi se, zalažem se za ukidanje tog zakona.

I hrvatska vlada bi se trebala zapitati. Ako je netko dobio dionice vlho (bivšeg fonda) u vrijednosti 7000DM, sudjelovao u dokapitalizaciji sa nekih 1200kn, sada to 11 godina poslije može prodati za 6600kn. Naravno daleko ispod bilo kakve realne cijene, trebalo bi staviti moratorij na taj zakon barem do 2013-2014

I hrvatska vlada bi se trebala zapitati. Ako je netko dobio dionice vlho (bivšeg fonda) u vrijednosti 7000DM, sudjelovao u dokapitalizaciji sa nekih 1200kn, sada to 11 godina poslije može prodati za 6600kn. Naravno daleko ispod bilo kakve realne cijene, trebalo bi staviti moratorij na taj zakon barem do 2013-2014

Prošle vrijednosti a pogotovo prošle cijene, nemaju baš nikakve veze sa sadašnjom vrijednosti.
Međutim, ovdje je stvar takva da je vrijednost puno veća od sadašnja tržišne cijene.

U tom kontekstu je šteta ako ih uspiju prisiliti na prodaju po cijenama koje nisu niti približne vrijednosti – tim više što je moje uvjerenje da nitko nikoga ne bi smio imati pravo "prisiljavati" na bilo kakvu prodaju – onaj tko ne želi prodati ne mora prodavati, ma koliko mu ponudio, makar i više od "realne vrijednosti", ako netko želi svoje dionice i ne želi keš u zamijenu za njih: nitko mu ne smije to pravo oduzeti!

Zakon o istiskivanju malih dioničara je nepravedan zakon.

A većinski stvarno niti na koji način nije inkomodiran u svom upravljanju ako postoje manjinski dioničari – dok postoje, dok bar jedan ima bar jednu dionicu – prema njemu se treba odnositi pošteno i sa poštovanjem, i to ne mora biti nikakav naročiti problem niti nikakav naročiti trošak za poduzeće.

Normalno se može upravljati sa poduzećem koje ima i tako malobrojne male manjinske dioničare, nikome oni ništa ne smetaju – a ako netko nije spreman na suživot s njima: onda neka ne preuzima poduzeće u niti kojem postotku vlasništva.

Pa ljudi, još smo mi daleko od istiskivanja, pogotovo pri ovakvim prometima….

Herbos d.d. - lider u zaštiti bilja sa više od 62. godine tradicije

bez panike nemogu nam ništa. [yawn]

Ajmo zbrojat koliko imamo.. ja 500.. [lol]

kad dolazi do skviza ne postoji zakonska obveza "minimalne" cijene 3mjesečnog ponderiranog prosjeka, to je naravno dobro jer bi tada zapravo morali ponuditi fer cijenu, sada ne moraju pa to niti ne čine…a zašto i bi?

dali bi vi da ste na hansovom mjestu kupovali nešto za 50 kad možete za 30? pa nije hans lud.

kad i ako do skviza dođe on neće biti po 30 ili manje kuna, u to sam siguran.

kad dolazi do skviza ne postoji zakonska obveza "minimalne" cijene 3mjesečnog ponderiranog prosjeka, to je naravno dobro jer bi tada zapravo morali ponuditi fer cijenu, sada ne moraju pa to niti ne čine…a zašto i bi?

dali bi vi da ste na hansovom mjestu kupovali nešto za 50 kad možete za 30? pa nije hans lud.

kad i ako do skviza dođe on neće biti po 30 ili manje kuna, u to sam siguran.

stigla na kućnu adresu ponuda za preuzimanje dionica…..posebno zanimljivo pročitati paragraf 13.

ja čekam skviz [yawn]

New Report

Close