Da li netko zna kako je na skupštini glasao Vukadin Zvonimir, Bakić, Zubak, Siniša Brajčić?
Siniša Brajčić je kupovao veće količine pred skupštinu pa bi bilo zanimljivo znati kako je glasao.
http://www.zse.hr/default.aspx?id=28446
ukidanje uvrštenja od sutra!
ajmo paničari prodaja još sat vremena…
ajmo kupci prodaje se po 28 kn vrijedi 115 barem da ne kupujete preko oglasnika…
kaze mi broker da će ga njegova kuca uvrstit u siječnju na mtp.
ako laže on lazem i ja [yawn]
ostalo mi desetak komada? što sad stime zna netko?? čekat da se uvrste na burzu jednog dana ili ima neka dr.mogućnost?? tnx.
ostalo mi desetak komada? što sad stime zna netko?? čekat da se uvrste na burzu jednog dana ili ima neka dr.mogućnost?? tnx.
ostavi unucima u naslijeđe, jednoga dana će ti biti zahvalni što ih nisi stigao prodati !!!
Ima li netko info koja brokerska kuća će uvrstiti vlho-r-a na mtp?da li je ta info provjerena?
A kud vam sa žuri kolega? Neka ostane ovako koju godinu dana, bar će godina proć bez živciranja!
Sretna Vam Nova godina i sve najbolje! [thumbsup]
Pozdrav!
Evo da se malo uključim u razmišljanja oko Valamara. Čitam zadnjih nekoliko stranica ovog topica i nikako da skužim što mi je najpametnije napraviti. Uostalom, sad jedino mogu prodati po "fer cijeni" ili "na nekoliko godina zaboravit na dionice". Dajte mi malo pomognite i prosvjetlite me: Kakav je uopće zakon tu u igri? Znam da ste vi momci svaki dan na burzi, ali dajte malo pomoći nama što tek tu i tamo zavirimo. Zatrpali ste nas pojmovima engleskog podrijetla (osjećam se ko Bandić na sučeljavanju sa Josipovićem, ha, ha, ha…) a mi buljimo "ko tuke u zmiju", što bi rekao stariji svijet. Ja imam nekih 400-tinjak dionica još iz vremena kuponske privatizacije. Moja ih je obitelj dobila kao ratni stradalnici, pa smo odabrali famozni Košutićev SNF fond, koji je poslije prerastao u SN holding pa se podijelio sa Valamarom. Pa se Valamar dokapitalizirao po 10 kn po dionici. Tu sam kupio nekoliko stotina dionica po 10 kn, a prodao ih po 12 puta većoj cijeni. Dakle, nije mi krivo, ali mi je jasno da sva to povećanja i smanjivanja kapitala imaju samo jedan cilj: izbaciti iz igre male dioničare. E pa to mi ovdje naročito smeta. Jer ovdje je riječ o kapitalu kojim je država trebala donekle pomoći običnim smrtnicima koji su bez trunke osobne krivnje u ratu izgubili sve što su imali. Naravno, država je bila vrhunska kurva, pa je polupismenim ljudima podijelila kupone i pustila ih u pustaru prepunu burzovnih mešetara i vukova. Krenulo je sa famoznim torbarima. Pa onda su rijetki koji su preživjeli taj prvi udar izbacivani kroz kojekakva pretumbavanja, dokapitalizacije i slično. I sad kad nas je ostalo tek toliko da se na prste damo izbrojati, treba nas potpuno izbaciti iz igre. Nisam stručnjak, ali držim da ove radnje prilično spadaju pod ustavnu kategoriju nezastarivog privatizacijskog kriminala.
Zato vas molim u par rečenica: Što je sa nama koji nismo prodali, što kaže zakon? Mogu li nas uistinu izbaciti iz igre po mizernoj cijeni i kako je to onda privatno vlasništvo "svetinja"?
I dajte malo pojasnite pojmove: MTP, squeeze out, free float…
Hvala (Bog će Vam platit)
Moj savjet je ne prodati,ja svoje ne dam po ovako smiješnoj cijeni.moraš sam odlučiti,ali znaj da ako prodaš po 29kn,da si prodao desetorostruko manje nego što objektivno vrijedi.
Pa kolega niste nista bitno odgovorili čovijeku…
Sa nama koji nismo prodali nista, imamo svoje dionice koje svatko moze prodati kad hoce i po koliko hoce, ako bude squize out, u što sumnjam opet nama dobro jer onda nezavisni revizor prolazi kroz firmu i tu definitivno nebi smjela cijena biti ispod 100kn već debelo vise plus na to bi jos trebala ici neka premija…
MTP – multilateralna platforma, pogledati na ZSE(imate službeni tržište i MTP)
Squize out – kada vlasnik najveceg broja dionica odlući "istrijebiti" nas "ostale", to može napraviti ukoliko ima 95% dionica
Free float – količina slobodnih dionica kojima se može trgovati