VLHO (Valamar grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLHO (Valamar grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Na skupštini je rečeno da se dionice neće uvrštavati na MTP što je popraćeno negodovanjem pojedinaca,međutim ništa se nije promijenilo.bezobrazni su do kraja,ovo je prva dionica koja se ne vraća na MTP.

I što će onda mene doma na telefon zvat hoću li im ja dionice prodat!? Živo me zanima kako misle onda skupit neku iole ozbiljnu kolicinu dionica za ponistiti…. Ovo 100% ide na MTP pa makar nas nekolicina ovdje platili skupa uvrštavanje na MTP ako to vec i ne napravi netko prije nas… Strase ljude bezveze, obit ce im se to jednom o glavu…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Vlasnici imaju pravo na dokapitalizaciju sa prvenstvom jer imaju preko 75%,to im zakon dopušta kao i delistiranje,odluku su donijeli sa 95% glasova na skupštini i za mjesec dana po ubrzanom postupku slijedi delistiranje .treba promijeniti zakon,to je bezobrazno prema malim dioničarima.sada znamo zašto je ova dionica bila oduvijek podcjenjena i što su bile namjere vlasnika.

Po tome bi vlasnici trebali predati ponudu za preuzimanje jer djeluju skupa, zar ne?

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Na skupštini su bili mali dioničari koji drže 7-8% i glasali protiv delistiranja i time stekli pravo da im se isplati 29,8kn nakon delistiranja,svi koji su bili na skupštini stekli su to pravo.

na skupštini od malih nije bilo više od 100 000 dionica……bitno je još reći da je bio jedino predstavnik volksbanke i oni su glasali ZA delistiranje, dakle NISU prihvatili ponudu……ostalo su bili sve mali…..koji su svi redom glasali protiv i to nakon što je žena objasnila da i ako se glasa protiv NE znači da se dionice moraju prodati njima…..također je napomenula da nakon cijele priče o delistiranju dionicama možemo raspolagati baš kao sa svakom drugom imovinom…….na što se udo lagano kriomice podsmjehnuo……

udo je također objsanio zašto se uprava odlučila na ovaj potez, jadni skupo im plaćat čovjeka koji radi kvartalna izvješća za zse, kao inače ne rade obračune………….

sve u svemu imaju jaku pravnu podršku, iskoristii su primitivan zakon koji omogućuje manipulaciju, sad bi se trebalo zainteresirati kako eu zakonodavstvo gleda na te stvari, postoji li koja smjernica koju je hrvatka trebala implementirati…..to bi u perspektivi nudilo mehanizme pravnog postupka

Na skupštini su bili mali dioničari koji drže 7-8% i glasali protiv delistiranja i time stekli pravo da im se isplati 29,8kn nakon delistiranja,svi koji su bili na skupštini stekli su to pravo.

Ja nemam to pravo jer nisam bio na skupštini?? Nije da ga planiram iskoristit, al čisto me zanima..

Sunsekers i ja sam dobio takve info.Dali si ti bio na skupštini i kako su objasnili da neće ići na MTP,čime su to opravdali?tu nema nekog troška,a vuk sit i ovce na broju.ovo kako su oni to napravili je podlo i lopovski.

Bez obzira na sve ja im ne dam moje dionice,pratit ću svaki njihov potez,a ako smo pametni medijski ćemo ih uništiti.televizija,novine itd.treba ih podsjetiti kako su dionice stekli,da izvadimo iz naftalina i gospodina ostoju i njegove "sposobnosti".ako nas oštete,treba im nanijeti štetu koja će biti višestruka.tako da im se svaki zaposlenik zapita gdje i za koga radi.

Sunsekers i ja sam dobio takve info.Dali si ti bio na skupštini i kako su objasnili da neće ići na MTP,čime su to opravdali?tu nema nekog troška,a vuk sit i ovce na broju.ovo kako su oni to napravili je podlo i lopovski.

nisu ništa posebno objašnjavali…..samo je udo rekao da ih burza niti u kojem smislu više ne interesira….kad sam pitao dali društvo u perspektivi (nakon ove akcije) namjerava ili će otkupljivati dionice izravnom kupnjom onda se uzvrpoljio i rekao da nema nikakvih planova i da se o tome još ništa ne zna (dakle neće)

ono što njima ipak neće poći za rukom (a nadali su se da hoće) to što je odaziv malih bio uistinu mizeran, uprava je očito računala na mali free float (koji IPAK nije baš tako mali, a i prilično je disperziran) praktički nikakvu trgovinu na burzi i cijenu koja dionica ipak jest ostvarivala u proteklom razdoblju, mislim da su očekivali da će ovom akcijom otkupiti bar 10% dionica, što ipak neće…..

ostaje nam vidjeti kako će se dalje postavljati……….

za mene, kao dioničara, stvar je jasna i ja sam svoju odluku dionio. prodati neću, dokupiti ću još da zaokružim na okruglu brojku, dionice ću odjaviti od brokera i jednostavno zaboraviti na njih.

najgore što mi se može dogoditi da te novce više nikad ne vidim, to sam prihvatio i na njih više ne računam.

najbolje što mi se može dogoditi da za 5-6 godina uprava odluči isplatiti dividendu koja će lako biit veća od današnje cijene na burzi, a za kojih 10-15 godina kad dođe novi predsjednik uprave možda mu se ponovo omili zse (ili neka druga burza) pa ponovo uvrste dionice, koje će tada lako vrijediti i 15-20 puta više nego danas.

meni je rizik prihvatljiv.

p.s. i dalje kao opcija stoji sudski postupak ukoliko se stvori kritična masa dioničara koji bi svoja prava odlučili potraživati temeljem europskog prava, samom mi se neda oko toga zajebavati, ali ako se pokaže da postoji kritična masa ja sam tu.

koje su im druge opcije otvorene?

Ukoliko dođe do promjene vlasti i oporezivanja dividende mogli bi novac vidjeti i puno prije nego što prođe 5-6 godina.
Mogao bih prodati i zaraditi kunu po dionici ali neče papati mamu im… [tongue]

ispravak-več nas oporezuju ali sa samo 4%

Odakle njima novac za dividendu?ni radove na hotelu u dubrovniku nisu platili.

New Report

Close