Kaj treba za prijavit se?
Trebalo je poslati popunjeni obrazac sa njihove stranice…ali sad je već kasno!
Što mislite o ovome?
http://www.jutarnji.hr/nisu-platili-radove-za-hotel-koji-im-je-otvorila-premijerka/380783/
Izgleda mi nekako "naručeno" baš pred skupštinu….
Ako nije problem biste li mogli prenijeti kada skupstina zavrsi u par crtica sto je bilo? Unaprijed hvala!
Ako nije problem biste li mogli prenijeti kada skupstina zavrsi u par crtica sto je bilo? Unaprijed hvala!
Sve odluke su prošle!
Pravična naknada iznosi 29,78 kn!
Imamo 2 mjeseca da odlučimo ako želimo prodati po toj cijeni.
Eltz je cinično izjavio da zna da je ova odluka dobra samo za strateške invenstitore…a ostale tko j*** [bye]
ne mogu napraviti dokap samo za sebe……ti si dioničar i dokle god imaš dionice imaš i pripadajući dio te firme, što u ekvivalentnom omjeru ukljućuje sve aktivnosti
poništavanje dionica samo je jedna jako dobra stvar za vlasnike sadašnjih, da ih bar ponište što više, nitko sretniji od mene
tebi nitko i NIKAKO tvoj dio ne može oduzeti, da, mogu skvizati, ali tad ZAPRAVO ( za razliku od ove lakrdije ) MORAJU ponuditi fer cijenu, ako ne ponude onda vještak i sud.
a za više od 200% koliko firma MINIMALNO realno vrijedi od trenutne cijene se isplati naganjat na sudu, ja znam da ću se ja naganjat
isto tako znam ako jednom i dođe do skviza, da ponuđena cijena neće biti 30,00 kn……..
ja sam odlučio što ću sa svojim udjelom, svatko nek radi što hoće, nikome neću ništa sugerirati
varaš se, glede prve rečenice MOGU napraviti dokap samo za sebe…Zašto ne, imaju preko 75%….
Evo ti primjer Janaf-a koji je to napravio…
Kod ovih lopova ništa me ne bi iznenadilo….I sad nude ovu siću za dionicu…
ne mogu napraviti dokap samo za sebe……ti si dioničar i dokle god imaš dionice imaš i pripadajući dio te firme, što u ekvivalentnom omjeru ukljućuje sve aktivnosti
poništavanje dionica samo je jedna jako dobra stvar za vlasnike sadašnjih, da ih bar ponište što više, nitko sretniji od mene
tebi nitko i NIKAKO tvoj dio ne može oduzeti, da, mogu skvizati, ali tad ZAPRAVO ( za razliku od ove lakrdije ) MORAJU ponuditi fer cijenu, ako ne ponude onda vještak i sud.
a za više od 200% koliko firma MINIMALNO realno vrijedi od trenutne cijene se isplati naganjat na sudu, ja znam da ću se ja naganjat
isto tako znam ako jednom i dođe do skviza, da ponuđena cijena neće biti 30,00 kn……..
ja sam odlučio što ću sa svojim udjelom, svatko nek radi što hoće, nikome neću ništa sugerirati
varaš se, glede prve rečenice MOGU napraviti dokap samo za sebe…Zašto ne, imaju preko 75%….
Evo ti primjer Janaf-a koji je to napravio…
Kod ovih lopova ništa me ne bi iznenadilo….I sad nude ovu siću za dionicu…
[/quote]
Ja mislim da je njihov krajnji cilj što više smanjiti temeljni kapital (zbog toga kupuju dionice za trezor i onda ih ponište)…a onda će napraviti dokapitalizaciju samo za sebe…
To je podmuklo i pokvareno…ali kod nas dopušteno…
Npr. smanje temeljni kapital na 30 milijuna…i onda naprave dokapitalizaciju na 300 milijuna…i svi mi smo popušili….
Ja to vidim malo drugacije…
Prvo, oni su fond koliko znam i nije njihov core business turizam, nego da se docepaju sto jeftinije neke dobre firme i prodaju je skupo i zato mislim da nece biti nikakve dokapitalizacije jer ce onda morati svoje novce trositi, a i ako bude dokapitalizacije onda ne sumnjam da su u mogucnosti doc do 95% vlasnistva tako da bi nam opet mogao slijediti squize out gdje samo na dobitku…
Drugo, jest da kupnjom donica ne trose svoje novce vec Valamarove, kupnja tolike kolicine dionica bi kostala jako puno, što bi smanjilo kolicinu love u firmi za dosta, a s obzirom na trenutni razvoj i kredite koje su podigli VLHO bi mogao ostat bez love ako se primi i jednog i drugog tako da sumnjam da ce se to dogodit…
Ovo su dvije stvari koje su mi trenutno palne na pamet, naravno nista od ovoga se ne mora dogoditi ali isao sam cistom logikom….
istina, postoji i ta mogučnost iako to baš i nije tako jednostavno za napraviti a ni pametno.
s druge strane možeš kupiti dionice po 27-29kn i imaš sigurnu kupnju za 2 mjeseca po 29,78!
rizik ~0. zarada sigurna 5-6% a ako ode gore super. ključna rijeć za kolebljive- marža sigurnosti.pri tom je knjigovodstvena vrijednost 114 kn i nije nerealno da netko poćisti s prodaje sve do makar 50kn. pa i sam valamar je donio odluku o otkupu do 300 000vlastitih dionica. po meni jako dobro za dioničare da firma otkupljuje po 0,25 booka. ja im svoje ne dam. ovo (p)ostaje dugoročna dionica
da se ispravim. po odluci sa skupstine vlho smije kupit 620 000 dionica a ne 310000. povecali su sa 5 na 10% toliko mogu skupiti jedino da prodaju iz svojih privatnih portfelja a to onda nece ici po 30kn nego puno više..
da se ispravim. po odluci sa skupstine vlho smije kupit 620 000 dionica a ne 310000. povecali su sa 5 na 10% toliko mogu skupiti jedino da prodaju iz svojih privatnih portfelja a to onda nece ici po 30kn nego puno više..
Ma gleaj…na skupštini je bilo 7-8% free floata…koji su glasali protiv odluke…znači spremni su i prodati..