Sa ovom sramotom bi trebalo ići za početak u HTV-ov Poslovni klub..ukoliko netko ima stručnost i dovoljno informacija da im razjasni e-mailom ovu pljačku:
Ma ne samo u poslovni klub…već i u 24 sata, večernji, jutarnji…središnji dnevnik….
Bolje da se piše i loše nego da se ne piše ništa… Malo marketinga i reklame nebi škodilo!
…evo neke sitne informacije iz prve ruke [smiley]
..hotel Neptun u Porecu slijedi renoviranje u potpunosti, stari je namjestaj iz hotela nestao u jednom danu za neke sitne pare, samo da se iznese, cak su i vrata prodavali…sto znaci stize sve novo…i pozicija mu je odlicna, na rivi Poreca…(ne znam koliko iznose planirane investicije)
…zatim hotel Zagreb takoder neke sitne korekture, iznasaju stari namjestaj, dolazi novi, ali cini mi se da dio nose iz Neptuna (nije bas logicno ali nema veza) glavno da se radi na poboljsanju kvalitete…
..a i taj hotel Zagreb mi grozno izgleda, a apartmani da i ne pricam, ne bi preporucila nikom, a pogotovo ne za one pare koje oni traze za smjestaj u hotelu…
..uglavnom to sam htjela podijelit s vama..(bila sam tamo,pa vidila da se nesto desava)
lijepi pozdrav svima [kiss]
Skupština se bliži, a gotovo nitko nije izašao. I dalje nas je preko 5000! A da Valamar vrijedi to ne trebamo posebno naglašavati…
Skupština se bliži, a gotovo nitko nije izašao. I dalje nas je preko 5000! A da Valamar vrijedi to ne trebamo posebno naglašavati…
Kad je zadnji dana da se prijavimo za sudjelovanje na skupštini?
Link na zse ne šljaka!
Hvala!
Vjerojatno 20. ili 23.11. Do kraja ovog tjedna sigurno, a za pon i utorak nisam siguran…
A zasto uopce ici na skupstinu? Onda moras odlucit izmedu glasanja za delistiranje ili isplate po mizernih 30 kn po dionici.
Koja je kvaka kod ove dionice, zašto je ovo tako jeftino, tek sam je jučer otkrio dok sam tražio kandidate za vačlistu, gledam u brojek i nije mi baš jasno kak je nešto ovak profitabilno na 0,25 booka.
Ima neka caka, molio bi jednog optimističnog i jendog pesimističnog kolegu za mišljenje. [smiley]
Vjerojatno 20. ili 23.11. Do kraja ovog tjedna sigurno, a za pon i utorak nisam siguran…
[/quote]
A zasto uopce ici na skupstinu? Onda moras odlucit izmedu glasanja za delistiranje ili isplate po mizernih 30 kn po dionici.
Pa da kažemo bandi lopovskoj što je ide!
Jel se moze biti suzdrzan?
U vrijeme krize… kupovali su dionice po 92…a nama sada nude najviše 40…
Sramota!
Valamar kupio vlastite dionice za 7,5 mil. kuna
POREČ Grupa Valamar je 30. travnja 2008. godine stekla ukupno 81.657 vlastitih dionica, priopćeno je u ponedjeljak na Internetskim stranicama Zagrebačke burze. Tako da nakon tog stijecanja ta tvrtka zaključno s tim stjecanjem drži 343.622 vlastite dionice, što ukupno predstavlja 5,17 posto temeljnog kapitala. Prema trgovinskim podacima sa ZSE-a od 30. travnja, dionicama Valamara realiziran je blok promet ukupne vrijednosti od 7,5 milijun kuna, odnosno 81.657 dionica kupljeno je po pojedinačnoj cijeni od 92 kune. U ponedjeljak u 12 sati cijena dionice Valamara iznosila je na burzi 80,03 kune.
Koja je kvaka kod ove dionice, zašto je ovo tako jeftino
Kvaka je vlasnička struktura!
Dioničari su uvjereni (pa zato ovakva cijena) da većinski vlasnik kao svoj "poslovni prioritet broj 1" ima zadatak "preveslati manjinske dioničare" kako god zna i pod svaku cijenu, istjerati ih van "po što za sebe povoljnijim uvjetima"… a misle da oni kao "prvorazredni financijski muljatori" (nešto kao austrijska verzija Fima grupe, koja za poslovnu strategiju ima "udružena sa domaćim sumnjivcima haračiti po tranzicijskim zemljama srednje i istočne Europe u potrazi za prilikama profitiranja od poslova vezanih za preuzimanja državnih i drugih posrnulih firmi/kompleksnih priča" ) to mogu nekako svojim makinacijama/akrobacijama preko razno raznih povezanih a formalno nepovezanih (prevara, kršenje hrvatskih zakona o preuzimanju) osoba mogu to izvesti neprimjetno i "naizgled spontano/slučajno" kao da im nije bio cilj "preveslati manjinske dioničare" a strategija "izigravanje hrvatskih zakona", ali to za tvrdoglave manjinske dioničare ("dugoročno orjentirane") ne bi trebao biti veliki problem, naime ipak teško da će oni doći tek tako do 95 % pa da mogu raditi squeeze out (a i na squeeze se može žaliti ako nisi zadovljan sa cijenom, na sudu tražiti pravdu….) tako da oni koji misle ovdje dugo izdržati i nedopustiti se zaplašiti i/ili prevariti… ti bi možda mogli ovdje jaako dobro profitirati gledajući dugoročno. Ali ovo je dakle među onim dionicama gdje se kratkoročno/srednjoročno mora biti spreman na neizvjesnost tržišne cijene ("oscilacije" koje dugoročnom investitoru ne predstavljaju problem).
Mene ovdje jedino što zanima koja je njihova izlazna strategija, naime oni su nešto kao "private equity fund" (a usput i konzultant, a konzultiraju i stranu koja prodaje i koja kupuje, gdje su oni često vjerojatno povezani sa onim koji kupuju… pa znamo kako su dakle "pametan" izbor za prodavača…), jer oni nešto nakon što pod manje ili više sumnjivim okolnostima preuzmu, to restrukturiraju, povećaju vrijednost, to je istina… i onda to dobro prodaju – mene zanima kome i kada oni ovo misle prodati! (manjinski dioničari koji ovdje izdrže do kraja, dočekati će firmu povećane vrijednosti… i jednom u rukama normlanog vlasnika većinskog udjela… tako da je ovo u tom kontekstu zanimljiva stvar za dugoročno orjenitrane male investitore, ukoliko ne bude više privatnih dokapitalizacija i sl. nego samo nastave sa razvojem poduzeća uz više ne-diranje vlasničke strukture)