ja ne razumijem zašto je vama uopće bitan MTP, pa kaj mislite da bu tamo dionica rasla sukladno vrijednsti poduzeća? ako nije tu i sad, neće niti tamo, osim toga tko će kupovati te dionice? isti oni koji ih nisu kupovali ovdje?
moj savjet svima, na skupštini lijepo glasujte protiv, dobiti ćete "pravičnu" naknadu i prodati ćete svoje dionice za više nego su neki pacijenti prodali danas…….
nakon što sam detaljnije proučio i analizirao situaciju, ova delistacija i nije tako loša stvar koje se investitoru poput mene mogla dogoditi, ja ovu dionicu nisam kupio da bi izašao sa 20 ili 30%, stoga meni odgovara da se firma očisti od probisvjetova.
ako propadne firma propast će i moja investicija i na taj rizik sam spreman, ali ja sam nekako skloniji scenariju da će 2011. biti rekordna turistička godina u kojoj će valamar zabilježiti rekordnu dobit.
i ja ću gospodo sudjelovati u raspodjeli te dobiti, jer od danas sam odlučio da postajem suvlasnikom firme Valamar grupa d.d.
mene kao suvlasnika poduzeća ne zanima trgovanje dionica na ZSE, stoga ću na skupštini glasati ZA delistiranje, također sam odlučio povećati vlasnički udio u poduzeću.
ja ne razumijem zašto je vama uopće bitan MTP, pa kaj mislite da bu tamo dionica rasla sukladno vrijednsti poduzeća? ako nije tu i sad, neće niti tamo, osim toga tko će kupovati te dionice? isti oni koji ih nisu kupovali ovdje?
Tema MTP je aktualna zbog onih koji najavljuju da cemo je jedino moc prodavat preko plavih i inih oglasnika. MTP pokazuje da imamo alternativu.
epima je samo u 50% vlasništvu valamara
evo koristim priliku da se ispricam za ovu dezinformaciju koju sam u brzini napisao..
naime vlho je vlasnik svih dionica epime d.o.o koja posjeduje 1131615dionica korf-a ili zajedno sa svojih 2028028 dionica čine 42,31% vlasništva dom holdinga. koji posjeduje 77,91% rivijere porec, 54% zlatni otok krk, 50,80% hotela rabac, 100% bastion upravljanje
uz to posjeduju 99,43% bugenvilia doo, 100% valamar hoteli i ljetovalista doo,100% valamar turisticki projekti doo i 96,44% puntižela doo.
nadam se da nisam nekog doveo u zabludu. [pray]
jel tko računao koliko je točno ta pravična naknada ako će se gledati zadnja 3 mjeseca prije objave?
vidio sam negdje 32, negdje 30 i nešto?
nisam računao, a zanima me + ne da mi se računati.
pa ako je netko izračunao točno neka napiše.
evo koristim priliku da se ispricam za ovu dezinformaciju koju sam u brzini napisao..
naime vlho je vlasnik svih dionica epime d.o.o koja posjeduje 1131615dionica korf-a ili zajedno sa svojih 2028028 dionica čine 42,31% vlasništva dom holdinga. koji posjeduje 77,91% rivijere porec, 54% zlatni otok krk, 50,80% hotela rabac, 100% bastion upravljanje
uz to posjeduju 99,43% bugenvilia doo, 100% valamar hoteli i ljetovalista doo,100% valamar turisticki projekti doo i 96,44% puntižela doo.
nadam se da nisam nekog doveo u zabludu. [pray]
[/quote]
…eto znači ipak sam bio u pravu glede prve cifre…S time da se ista tiče samo udjela u RIVP….
jel tko računao koliko je točno ta pravična naknada ako će se gledati zadnja 3 mjeseca prije objave?
vidio sam negdje 32, negdje 30 i nešto?
nisam računao, a zanima me + ne da mi se računati.
pa ako je netko izračunao točno neka napiše.
29,07 ili 30,10 ovisno o tome dali je bio lapsus u pozivu, odnosno dali se prosjek računa do datuma objave redovne ili izvanredne skupštine….
Ima li smisla poklanjati ovu dionicu za tu cijenu?? Ja sam ionako na velikom gubitku s njom, tako da mislim da mi ju je najbolje držati, ubirati dividendu, a za par godina ko zna šta će bit…
[
…eto znači ipak sam bio u pravu glede prve cifre…S time da se ista tiče samo udjela u RIVP….
da sorry meni se ispremiješale dionice…
eto da se nadovežem na epimu. firma osim dionica u vlasništvu ima i ugovor da izvlaci iz korfa 0,875% tromjesecno od vrijednosti neto imovine pod upravljanjem. to ti je 800Mkn*0,00875*4 oko 30Mkn za podijelit u dividendu. ako raste korf rastu i miljuni. nije li to krasno?? tako je iz korfa 2007 otislo 89Mkn a 2008 63Mkn.
još bi tome dodao 40-tak Mkn sto se izvlaci iz ostalih clanica valamar brenda kroz valamar doo i dobijemo lijepih sedamdesetak miliona kuna godišnje maltene bez troškova.
kad bi htjeli mogli bi isplacivati 10+ kn dividende svake godine …
da sam na njihom mjestu i ja bi se pokušao otresti malih dionicara [tongue]
[
da sorry meni se ispremiješale dionice…
eto da se nadovežem na epimu. firma osim dionica u vlasništvu ima i ugovor da izvlaci iz korfa 0,875% tromjesecno od vrijednosti neto imovine pod upravljanjem. to ti je 800Mkn*0,00875*4 oko 30Mkn za podijelit u dividendu. ako raste korf rastu i miljuni. nije li to krasno?? tako je iz korfa 2007 otislo 89Mkn a 2008 63Mkn.
još bi tome dodao 40-tak Mkn sto se izvlaci iz ostalih clanica valamar brenda kroz valamar doo i dobijemo lijepih sedamdesetak miliona kuna godišnje maltene bez troškova.
da sam na njihom mjestu i ja bi se pokušao otresti malih dionicara [tongue]
[/quote]
znači ako imamneke novce na koje sam dugoročno spreman zaboraviti,najbolje mi je da kupim dionicu po ovim cijenama?
mogli bi, ali neće. pare koje uberu podijele si kroz plaće, bonuse, službena putovanja, dnevnice, prezentacije, službene aute itd. itd.
nema tu kruha za male, a uskoro će biti još gore [cry]