VLEN (Brodogradilište Viktor Lenac d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLEN (Brodogradilište Viktor Lenac d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Volim ove ljetne rasprodaje i jeftine kupnju dok su fond mangeri na moru.

U takvim situacijama se uvijek dalo dobro zaradit, samo treba strpljenja.

Eto i njega   🚢 👍

https://www.marinetraffic.com/en/ais/details/ships/shipid:2293/mmsi:229339000/imo:9316610/vessel:BIXBITE

I još jedan 👍

https://www.marinetraffic.com/en/ais/details/ships/shipid:363494/mmsi:255806063/imo:9435820/vessel:MSC_MANON

Svakih pol eura kupujem 1000 komada. Na 3 odbijanac ponovo na 4 eura

Hvala prodavačima.

@lojtra samo treba skupljat što jeftinije 👍i ja sam prošli tjedan, da sam danas bilo bi bolje, ali dobro je ,  nadam se da će se zadržati još oko trojke 😊

Je li VLEN trenutno value play ili što?

Nije mi jasno na kojoj smo tezi?

Po ovome što vidim na tabelama na MD-com, nije mi jasno u čemu jw kvaka? Cash flow je neviđeno jak i dug jako malen, ali ne vidim ništa drugo izuzetno u ovome trenutku… Osim kao neku dugoročnu igru, ali puno je neizvjesnosti na duži rok. Ako uistinu jest value play, smatram da ima sličnih pa i boljih value playeva trenutno na ZSE – ako idem kupovati padajuću dionicu, dakle averaging down, ERNT mi tu djeluje bolji po svemu. Dionica pada, a dobit raste, i to značajno. Imam obje, ali VLEN imam sitniš u usporedbi… valjda pedeset puta manje imam VLEN nego ERNT.

Ponavljam – ne shvaćam u čemu je poanta kupovati pad ako se dobit smanjuje? Ako mi može netko to razjasniti? Očekujete veću dobit u ovoj polovici godine ili na godinu?

Jeli ovo netko shvatio da je Tržišna kapitalizacija čitave Firme niža nego li 6 pontona na Doku 11? 😀

Trolam, hejtam, vrijeđam, ponižavam, omaložavami - mućki Džubrarim.

Ne sviđa vam se baš nešto današnjih + 6,49%  🤣🤣🤣

A koliko onda vrij si realno cijena firma ako postoji vrijede toliko puno ?

Neće rasti ako ne kupujete 🙃 Tko vjeruje u kompaniju polako skuplja a ne navija po forumu. Vratit ćemo mi to na razine 4+ samo lagano do novih izvješća bez naglih pokreta 😉

Sve je to oke, ali mora biti dovoljno profitabilno jer inače sama vrijednost imovine kao takva ne može jako pogurati trenutnu cijenu prema gore.

Izgleda dosta prodalo, pa sad se bacaju statistike 😊 a dionica iz mjeseca u mjesec sve manje u rukama malih 😄😊 na godinu kad se krene jako i možda dividenda onda će opet biti da gazda sebi trpa u kofere, a prilika je bilo evo peta godina 😉

Sigurno se ne ulaže ogroman novac da bi lovili ribe sa DOK-ova 😄😄🙋‍♂️

BabaLuji, 16.08.2023. u 19:09

Neće rasti ako ne kupujete 🙃 Tko vjeruje u kompaniju polako skuplja a ne navija po forumu. Vratit ćemo mi to na razine 4+ samo lagano do novih izvješća bez naglih pokreta 😉

New Report

Close