VLEN (Brodogradilište Viktor Lenac d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLEN (Brodogradilište Viktor Lenac d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Mene ne smeta ni blizu drukanje, koliko me smetaju osobne prozivke jer imam budalu koja se u kontinuitetu obraća upravo meni. Čak se na drugom forumu, za kojeg tvrdi da tamo “svojevoljno više ne objavljuje”, obraćao DrKalici pod mojim imenom, baš na temi ERNT. Duže nisam bio na tom forumu, dođem, vidim to i ne vjerujem koliko je lik opsjednut sa mnom i tom dionicom. Ali ne smeta me ni to sve, koliko mi na živce ide taj tip osobe – što konkretno? – kad netko iz stvari koje su baš dosta ozbiljne radi neku sprdačinu, zaj….iju, šale.. a kad im se dogodi u životu nešto loše, onda tule i kmeče ko da nema sutra i tada im, zanimljivo, nije do nikakve zaj….ije.. Onda neće zaključiti “Trebao bih se opustiti, manje se živcirati oko ‘ničega’, popiti par piva”. Također, kad isprovociraju svoju okolinu, onda rade zamjenu teza vezano uz uzročnost – “Yield je izgubio novac, a ‘svi’ zarađuju, pogotovo ‘ja’ pa je on zato ‘ljut’ i trebao bi se smiriti”.. Da se Yield nemre nositi s gubicima veličine cijele dioničke pozicije istog promašenog starog majmuna, Yield ne bi ulagao na način kako ulaže. To je jedna stvar. A “na pivi” bi Yield toliko brzo razmontirao čiču da mu ne bi pomogle godine. Yieldove slabosti su poznate…one se odmah vide.. ne samo u vezi njegovih investicija, nego i cijele Yieldove pojave.. A koliki se prevare..požale za jezičinu…prijeđu granicu, a onda kasnije bude “šta je meni ovo trebalo?”. Jer nemojmo se zavaravati. Radi se o nasilju, tj. o pokušaju provođenja istoga pod krinkom neke zezancije, pošalica, “savjeta” i “preporuka”… “a rekao sam vam da ste trebali prodati… a nisam li vam rekao da je trebalo kupovati…” Rade se sprdnje iz rata kojeg su pokrenuli isti takvi hiroviti egotriperi, u kojem stotine tisuća ljudi bespotrebno ginu i cijeli svijet je u opasnosti. Nikad mi neće biti jasni takvi ljudi, ali ne skrivam da ih prezirem. Puno toga mogu sakriti, ali to ne. I nemam milosti.

U čovječe, koji si ti lik ili likčina to je prosto neverovatno… jučer kažeš da si me stavio na ignore, ja od jučer nisam slovo napisao i danas opet napišeš referat ili psihološku analizu na A4 formatu prepun pravopisnih pogrešaka….a ja te se od jučer nissm ni sjetio i zaboravio da uopće postojiš…maloprije sam došao s plaže, bio neki beach party sa go go djevojkama…i to komadi u tangama…dođem se doma presvući, slučajno otvorim browser, poslovni forum mi je homepage i eto neka likčina yield, valjda ljut na sebe i cijeli svijet, fiksirao sve svoje frustracije na nekog tamo liju Fox-a…pa nemreš bilivit kakvih sve ljudi ima… bolje si nađi neku zanimaciju ili hobi koji ti ide bolje od ulaganja u dionice umjesto da cijeli vikend prosipaš gorčinu po forumu…evo ekipa me zove na pivu, pa moram ići dalje…ajd živio, pozdrav

Life all comes down to a few moments. This is one of them.

Dvije godine za obnovu dok- a 11 sumnjam, puno prije će ( mora ) biti gotovo i pitanje je da li ide u potpunu zamjenu preostalih 7 pontona ili manje reparacije za neke.

Moje predviđanje ( što ne mora biti točno) do kraja ove godine DOK 11 radi punom parom.

U posao su uključeni radnici Lenca i 3.Maja što smatram da je dovoljno ljudi za odraditi u što kraćem roku posao..

To je moje predviđanje , nije nagovor na ništa 🙋‍♂️

Djubre, 04.08.2023. u 13:47

Mislim kako biste trebali staviti na ignore članove foruma koji vam idu na živce drukanjem/spamanjem. Meni je barem 30-40% članova na ignore.

Postoje pojedine teme tipa JDPL kad otiđem nešto pročitati ne mogu ništa jer su svi na ignore.

10 postova, sve prazno 🙂

Haha. I to je sve u redu. Kad god netko spama ili druka bez pokrića, iznosi neistine. Odmah ignore.

A što se tiče pada cijene VLEN. Ni prvi ni zadnji put. Previše naraslo i ide mala korekcija. S obzirom koliko je narasla ovo i jest mala korekcija.

Mislim da je dugoročno dobra kupnja.

Kratkoročno, budimo realni. Doklegod DOK 11 nije u punom pogonu, ne možemo očekivati neke sjajne prihode. Taj dok čini 30% prihoda, a dok se u potpunosti popravi trebat će barem dvije godine. Tek su 2 pontona naručili, ima još 7. Dakle potrajat če.

Dugoročno ok. Bit će parica za holdere ali tkogod misli kratkoročno brzo okrenuti i zaraditi novce ovdje, možda bolje da sreću potraži negdje drugdje. Mogao bi samo popušiti.

sitnariba, 06.08.2023. u 12:45

Dvije godine za obnovu dok- a 11 sumnjam, puno prije će ( mora ) biti gotovo i pitanje je da li ide u potpunu zamjenu preostalih 7 pontona ili manje reparacije za neke.

Moje predviđanje ( što ne mora biti točno) do kraja ove godine DOK 11 radi punom parom.

U posao su uključeni radnici Lenca i 3.Maja što smatram da je dovoljno ljudi za odraditi u što kraćem roku posao..

To je moje predviđanje , nije nagovor na ništa 🙋‍♂️

Djubre, 04.08.2023. u 13:47

Mislim kako biste trebali staviti na ignore članove foruma koji vam idu na živce drukanjem/spamanjem. Meni je barem 30-40% članova na ignore.

Postoje pojedine teme tipa JDPL kad otiđem nešto pročitati ne mogu ništa jer su svi na ignore.

10 postova, sve prazno 🙂

Haha. I to je sve u redu. Kad god netko spama ili druka bez pokrića, iznosi neistine. Odmah ignore.

A što se tiče pada cijene VLEN. Ni prvi ni zadnji put. Previše naraslo i ide mala korekcija. S obzirom koliko je narasla ovo i jest mala korekcija.

Mislim da je dugoročno dobra kupnja.

Kratkoročno, budimo realni. Doklegod DOK 11 nije u punom pogonu, ne možemo očekivati neke sjajne prihode. Taj dok čini 30% prihoda, a dok se u potpunosti popravi trebat će barem dvije godine. Tek su 2 pontona naručili, ima još 7. Dakle potrajat če.

Dugoročno ok. Bit će parica za holdere ali tkogod misli kratkoročno brzo okrenuti i zaraditi novce ovdje, možda bolje da sreću potraži negdje drugdje. Mogao bi samo popušiti.

Još dva pontona je potrebno zamijeniti dok je ostale potrebno značajnije obnoviti. Ukupna investicija obnove Doka 11 bi iznosila 30 mil. eura: https://www.novilist.hr/novosti/gospodarstvo/lenac-trazi-potporu-hbor-a-za-obnovu-doka-11-nuzna-su-jos-barem-dva-nova-pontona/

Malo su izjave cudne u izvjescu,jer da zbog nemogućnost korištenja doka 11, do dovršetka planiranih zahvata, a predstavlja rizik  za  daljnje  poslovanje  Viktora  Lenca,  budući  će  Viktor  Lenac  biti  suočen  sa  značajnijim  gubitkom  prihoda  za određeno razdoblje, a dalje u izvjescu pise da su potpisali ugovor za gradnju dva zamjenska pontona u svrhu značajnije obnove Doka 11.

Ko tu koga j…

@diokidina kolega, pa zar ne poznajete dovoljno Sandru 😊☺️ znate da uvijek “kuka” a na kraju se pokaže da poslovanje napreduje iz godine u godinu 🙋‍♂️

Ja se nisam nadao ovoliko niskom dokupu iskreno.

Ja ne poznajem tvrtku kao Lenac na Zse da je ovoliko malo zadužena.

Izgleda da se danas nešto malih odreklo Lenca u zamjenu za Ingru ☺️🤣👍

diokidina, 08.08.2023. u 10:24

Malo su izjave cudne u izvjescu,jer da zbog nemogućnost korištenja doka 11, do dovršetka planiranih zahvata, a predstavlja rizik  za  daljnje  poslovanje  Viktora  Lenca,  budući  će  Viktor  Lenac  biti  suočen  sa  značajnijim  gubitkom  prihoda  za određeno razdoblje, a dalje u izvjescu pise da su potpisali ugovor za gradnju dva zamjenska pontona u svrhu značajnije obnove Doka 11.

Ko tu koga j…

Ugovor je potpisan. Brine samo dio oko vremena koje će trebati da se sve izgradi i smontira, a to kako kažu će biti u nekoliko godina. O tome se govori da bi bio problem za prihode. Nema doka, nema zarade od njega, samo ulaganje. Tako sam ja razumio.

Nema problema za prihode kolega, zna g.Palumbo kako se posao radi i da će DOK 11 biti gotov u par mjeseci , ne 24 mj. niti 12.mj. već puno prije, jer posao ne smije trpiti i klijenti dugo čekati 💸💸💸💰💰😉

redizajnlos, 11.08.2023. u 13:42

diokidina, 08.08.2023. u 10:24

Ko tu koga j…

Ugovor je potpisan. Brine samo dio oko vremena koje će trebati da se sve izgradi i smontira, a to kako kažu će biti u nekoliko godina. O tome se govori da bi bio problem za prihode. Nema doka, nema zarade od njega, samo ulaganje. Tako sam ja razumio.

i jako ste dobro razumijeli!  pa vam je onda jasno zakaj je i cijena tu gdje je. za razliku od ortodoksnih vjernika. ne bih se začudio da (nakon FI sam napisao 3) vidimo i 2,50 kako nam maše!

Odlično bi bilo i na 2 € , ali to su samo puste želje kolege , hvala prodavateljima na ovom tjednu, pogotovo danas 👍

New Report

Close