Nisam ni spominjao dionicu vec poslovanje.
Kad vec pitas zasto je dionica pala nakon FI ?..Ocito su ocekivanja bila veca …a i ovako ona ovisi o par “nakupaca” koji nastoje ulovit 10% nize pa prodat 10% vise…par clanaka u dnevnim novinama..dvije tri slike brodova u dolasku…pre plitko je trziste za dublje analize.
Sa 1000 kn dignes ili spustis cijenu 3-5%
Pozdrav
polugodisnji Lenca 2021 je bio znatno losiji od polugodisnjeg 2020 cijena je pala po meni zbog nabave doka u vremenima kada je cijena celika otisla u nebo a znamo da ih je dok 11 prije 10 godina potopio tj Lenac je zavrsio u stecaju.Sta htjedoh reci bez doka 11 Lenac gubi na konuretnosti a sa novim dokom 11 dobiva na konkuretnosti ali onda rapidno raste cijena duga koji ce eksplodirati tj.to nije onda ista firma od prije 2 godine gdje im je ukupni dug oko 30 posto.Sa nabavom doka 11 mozete zaboraviti na dividende a neki frumasi izmedju ostalog su ocekivali da ce napokon uprava za tim posegnuti sto po razvijajanju stvari danasnji dionicari mogu zaboravati tj. Lenac narednih 5-7 godina nece isplacivati nikakvu dvidendu to je 100 posto sigurno.Zasto nema dividende pa nakon doka 11 moraju sanirati obalu koja kosta cca 25 mil kuna nakon toga ce morati mjenjati dok 5 koji je takodjer dotrajao mislim da je gradjen 1968 godine
U prvom kvartalu Lenac je imao puno remonta ali male dodane vrijednosti tj.niske marze poslovi sa USA mu poboljsavaju ROE-a ali u zadnje vrijeme se i tu moraju raditi ustupci tako da bar sto se tice 3Q 2021 Lenac je zakasnio i tu ocekujem poprilican minus jer su tek sa 9 mj poceli stizati brodovi uglavnom ocekujem minimalno 10-15 mil kuna minusa u ovme kvartalu a dok 11 treba neko i platiti
Daj molim te uvrsti u svoj tekst 2Q zaboravio si ga namjerno ili slucajno
nemozes samo tako cupacti kvartale koji tebi odgovaraju kad ja kupujem gledam najmanje 4 Q kumulativ plus outlook ako ces tako po kvartalima sta ces onda porediti proslogodisnji 3Q sa ovogodisnjim i po tome donosoti odluku po tome bi ispalo da ce firma u stecaj
U svom tekstu obrazlazes 1Q i 3Q,, a ne komentiras 2Q.
Zasto preskaces???
I to meni govoris da ne cupam kvartale?????
Sjedni 1!!!!!!!!
Kolega, ja sam odustao od bilo kakvih komentara na ove trejdere 🙂 samo opušteno 😉 htjeli bi valjda po 7 kn vlen kupiti 🙂 vidite da niš njima ne paše kad su prodali, sad čelik sad dok 11 🙂 a to što će u mjesec dana odraditi 10 brodova i još kad dođe 6. flota to ništa 🙂 vlen kad počne sa dividendom neće biti po 3 i 5 kn, već puno više.. Tako da za 2- 3 godine nije bitno ja čekam… Da bi se zarađivalo treba i uložiti, a ako Palumbo ne zna svoj posao onda ne zna nitko 😉 pozz
Daj molim te uvrsti u svoj tekst 2Q zaboravio si ga namjerno ili slucajno
Nije bit samo u cekanju nego u zaradi. Bar za ljude koje se bave dionicama i trgovanjm na burzi.
Vase cekanje vas je kostalo dobiti od bar 30 % ..Dugotrajno smo svi pod cempresom pa cekanje i nije neki argument da bi se bilo zadovoljno.
Brodovi dolaze i 6 flot aje opet tu samo je pitanje koliko ce to utjecat na zavrsni racun..Dividenda ?..Tesko ..prije neka prodaja
Pozdrav
sto se tice 3Q puno prekasno spasa mu nema a sto se tice 4Q treba vidjeti daljnju dinamiku punjenja dokova
Kakvu dinamiku tribas vidjet za 4Q????
Puno sve. Rade kao na traci, odlaze i dolaze.
Sta je toliko bitan 3Q, a znas i saž da ce 4Q biti vise nego dobar.