VLEN (Brodogradilište Viktor Lenac d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLEN (Brodogradilište Viktor Lenac d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dobra odluka

‘Viktor Lenac’ morao odgoditi projekt Doka 11. Čeka se pad cijene čelika, a treba im čak 9.000 tona

Mogli bi se načekati 🙂

o tome sam pisao prije dva mjeseca pa ste se smijali ovo je jedina moguca ispravna odluka da je po mome ulozili bi znatne pare u dok 11 ali ne 30 mil eura nego neku razumnu svotu koja nebi opteretila samu firmu tipa 10-15 mil eura nastojao poslovati ovako jer pitanje je kad ce cijena celika dole a dok 11 treba remont plus da daju dividendu malim dionicarima bingo.Zelim vam srecu jer trenutno Lenac je prazan

@snupy

Kolega sretno vam bilo sa drugim dionicama.

@snupy,

Pisali ste da ste izasli skroz nakon sto su objavili da ce graditi dok jer da tu nece biti dividende 5 godina. Svaka cast na iskrenosti.

Sada je pak lose sto nece graditi dok.

Sve ja razumijem da netko nesto proda jer vidi bolju priliku, ali ne razumijem da netko pise djjametralno suprotno ovisno da li nesto kupi/proda. Firma vam je bila super na 15 kuna, a sada ne valja na 9.80 kuna.

Koliko je Lenac bio prazan u 1H cemo vidjeti kada izadje izvjesce za 2Q I mislim da je tu I problem jer se nece moci vratiti sve po cijeni po kojoj se izlazilo. Dakle, cekajmo FI.

Slazem se da VL ili Tpng fundamentalno lose stoje.  Veca vam je prilika ulagati u fundamentalno jake firme kao Opte, Dlkv, Jdpl ili Ingru.

Ma pustite snupya i njemu slične, ne znam tko će im prodati po ovim cijenama, ja sigurno ne..

Kao info Lenac je prazan 🙂 naravno da je prazan jer će opet doći neka grdosija od broda..

Ja sam dugoročno i ne mislim padati na baba Vanga proročanstva 😉

Kolegice 2Q ce bit extra dobar. Odustajanje od doka je pozitivan poslovni potez, jer ga poskupljuje poprilicno.

Ali kad naprave taj dok, koji ciljano rade(LNG brodovi su u igri),to ce bit pun pogodak.

Ova dionica se ne drzi radi jednog  ili dva, tri kvartala.

Kolega snupy je izasao i pise hvalospjeve.To je isto ako se dobro sjecate kad sam pisao hvalospjeve od atpl,gdje sam usao na 150,i sad kad sam izasao na 400 pisem negativno o doticnoj dionici. Na Atpl sam izasao sam radi toga sto sam usao na Jdpl koja je bila podcijenjena. Za atpl mislim da ce kao i jdpl i te kako rasti jos ovu godinu.

to sto sam pisao da nije dobro da ce graditi novi dok sam pisao dok sam saznao koliko imaju namjeru platiti za isti jer nakon porasta cijene celika ocekivao sam da ce isti umjesto 30 mil eura kostati najmanje 35-38 mil eura plus jos obnova obale jednostavno sam smatrao da je to preveliki zalogaj za Lenac.Dva to sto neplaniraju uskoroa gradnju doka mislim da je to dobro jer uz ovakve cijene niti a netrebaju graditi bez obzira na konkurentnost jer dok 11 je vec sahranio u proslosti a mislim da je i cijena malo previsoka-

Tri po meni Lenac se treba razvijati u ovim okvirima jer marze su tu male da bi se uslo u nebulozno kupovanje polovnih dokova jer sam procijeni da vecinski zeli pare samo za sebe da od dividende ovdje nebu nikad nista.

Cetiri osim sto sam kad sam izlazio po 11 i kusur kuna usao u velikom vecinom u Atpl po 295 kn prosijeku trenutno daje me optimizam za dobro donesenu odluku jer sta bih ja pobogu brate sa 59 000 komada Lenca sada kako bi i po kojoj cijeni izasao i nesto zaradio neakon 3 godine cekanja.Jer kako god nam se cini da je ZSE spor ako se na vrijeme ulazi i izlazi nosi dobar prinos ovako sam u te#godine gledao kako raste Kras sa 380kn na 1050 kako raste ingra sa 3.5kn na 13-14 kn a nisam izlazio iz Lenca jer sam imao ogroman gubitak ovako sam nadokupio smanjio ulaz saceka i zaradio mizernih 180 000 kn

Nadalje ako planiras u novu investiciju pogotovo tako veliku ti se nesmijes dozvoliti da ti je dok prazn niti jedan jedini dana a vi sad racunajte koliko para odlazi na hladni pogon a koliko ostaje Lencu a dokovi Lenca su prazni nemaju niti za gablec 1h ce biti profitabila poradi Amera ali losiji nego 1H prosle godine jer su u prva tri mjeseca znatno podbacili tj po meni katastrofalno razocarali tj imali su veci broj remonta a radai za kikiriki.Nemam Lenac i na ovj cijeni ga nemam namjeru kupovati jer CO po meni radi ogromnu gresku a da nepricam o tome da mali tu mogu zaboraviti na dividendu jer je Lenac postao po momome samo privatna zaba za Talijane

Mislim da je odustajanje od gradnje doka u ovom trenutku razuman potez uprave.

Kao i neisplata dividende. Ovo je neizvjesna godina.

tako je po meni neizgradnja doka ispravna odluka kao i ako kosta toliko koliko su naveli 30 mil eura Lenac ga netreba niti graditi makar i po pitanju manjih prihoda i manje konkurentosti jer to je bar po meni preveliki zalogaj za Lenac

@snupy

Jesi li prodao?!

Sto te veze ovdje?!

Ides dalje, pisi na Atpl.

Pusti nas da docekamo mirno dobar 2Q.

New Report

Close