Dodaje da bi ovaj projekt imao status doka u gradnji koji se u segmentu brodogradnje smatra novogradnjom. “Ova bi nam investicija omogućila ulazak u novu tržišnu nišu određenih tipova brodova koje brodogradilište dosad nije moglo primati u svoje dokove. Prvenstveno se tu misli na segment LNG brodova, koji će dolaziti u obližnji LNG terminal u Omišlju, kao i na razvoj kontejnerskog prometa u Luci Rijeka i drugog prometa teretnim brodovima u okruženju Viktora Lenca. Ovaj dok po gabaritima neće biti značajnije veći od dosadašnjeg, ali će se otvoriti prostor remonta i dokovanja brodova koji dolaze u LNG terminal i na Zagrebačku obalu u Rijeci, ali i brodova drugih klijenata, koji su nešto teži i zahtijevaju veći podizni kapacitet doka. Ovo bi svakako bila lijepa priča bude li realizirana, a vjerujemo da hoćemo jer u projekt uključujemo domaća brodogradilišta, a sebi osiguravamo nove i veće mogućnosti.
Lenac je geolokacijski na izvrsnoj poziciji tako da ovom investicijom ce vlasnik moci viskove preusmjeravati na remont iz ostalih svojih remonta. Kruzeri jahte Lng brodovi ce biti sigurno cesti gosti. Dolasci 6.flote uz financijsku injekciju su i izvrsna reklama. Dok je Sandra tamo i Palumbo ovo moze samo u jednom smjeru. Ovo je zicer u portfelju na duzi period.
Stigao i jučer niže brodić 😉
Ja nekazem da netreba novi dok ali ova cijena po kojoj ga nabavljaju to je ludost.U Lencu ce biti brodova i firma i multipli nisu losi cak povoljni ali za male dionicare tu kruha nema tj dividende .Vecinski radi sta hoce i izvlaci novac iz firme kako hoce danas je to dok 11 za 10-15 godina bude dok 5 itd na dividendu zaboravitie ako kojim slucajem vecinski odluci dati dividendu ja cu se prvi vratiti u istu a do tada goodbuy
napravil kalkulaciju od 40 mil eura prije 6 mjeseci a kolika je danas cijena celika pazite to je rijec od 10 000 tisuca tona celika,nadalje Sandra kaze sekcije ce sklapati radnici Lenaca a ako ce radnici Lenca sklapati sekcije tko ce onda raditi remonte brodova
To ste Vi danas izasli kolega @snupy?
na ja sam izlazio po 11kn i 11.5 nesto malo po 13 i 14 ali oni veliki prometi od 11 kn su bili moji i za te sam novce kupio Atpl po 260- 275 nesto Atpla prodao po 330 kn nesto po 360 ostavio dio od cca 700 komada da bi opet vracao pozicije na Atpl tako da Lenca nemam i to od onog trena kad su objavili vijest o doku tada mi je bilo jasno da za nas male tu kruha nema.Ako i kad se odluce davati dividendu ili najave da bi dividendu mogli dati ja cu je prvi skuplje kupovati.Ekipa sretno bio sa u dionici 3 godine izasoa sa oko 180 k plusa ali ovo sto radi Talijani to nije dobro po nas male i tocka
Ovo danas izlaze kao i kolega @snupy da bi usli u neke njima bolje dionice.
Dok jednom smrkne, drugom svane 🙂
Ulaže se u daljni razvoj Lenca i ja osobno tu ne vidim ništa loše, firma tek za dvije godine će biti potpuno stabilna..
Lenac sam uzeo dugoročno i ne mislim izlaziti min 4-5 godina..
Puno srece prodavacima u novim akvizicijama.
Ne znam po koliko ce se moci vracati unutra nakon FI za 2Q. Vidjeti cemo.