VLEN (Brodogradilište Viktor Lenac d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLEN (Brodogradilište Viktor Lenac d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Btw.. sve što je bilo prije preuzimanja više nije ni bitno, već poslije preuzimanja ove mega tvrtke.
Bolji scenarij za lenac nije mogao biti.

Kako je “Viktor Lenac” postao talijanski

Lijepo piše.
E pa ako je njima vrijedio 9,26 kn, vrijedi i meni.
U startu.

Lijepo piše.
U startu.

Potpisujem 😉

kako se lipari… a najbolji ovogodišnji kvartal je, prema riječima same Sandre Uzelac, gotov
u prvom kvartalu ove godine mijenja se 100 t čeličnih oplata na Marella Dream
a gdje je još cijena preuzimanja od 9,26 kn
pomalo, pomalo…

Lijepo piše.
U startu.

a ja se pitao jesam lud kad sam uzimao 4,72 – 5.50, kad nitko nije htio kupovati… ok,ni sad nema neke pomame, ali barem si donekle siguran sa jednom granom diverzifikacije, fino je imati par % u portfelju…. pa neka se kuha laganini 🙂

ja se pitao jesam lud kad sam uzimao 4,72 – 5.50, kad nitko nije htio kupovati…

na toj cijeni je kupnja bila zicer i mnogo nas je kupovalo ali sada nakon rasta od cca +80%, to vise nije.
uostalom, cijena je sad samo oko 0,8 kn niza od cijene iz javne ponude pa je prostor za rast dionice i zaradu na burzi sve manji, dok je rizik od gubitka kad krene korekcija sve veci

na ignoriranju: ljudska bijeda "nabiduasku" (dno dna)

Svašta !
IMHO.
Rast cijene je zbog rasta prihoda i zarade, ne zbog pumpa.

Ode voz pomalo 🙂 tko se ukrcao , ukrcao se 🙂 ali zanimljivi su negativni komentari, da nemam niti mislim imati neku dionicu , baš bi mi se fučkalo hoće gore ili dolje , a ovako kad prođe voz odma negativa 🙂

Svašta !
IMHO.
Rast cijene je zbog rasta prihoda i zarade, ne zbog pumpa.

zadnje FI gubitak od skoro -7 milijuna kuna, a u istom razdoblju cijena dionice skocila je nekih +60%!
https://zse.hr/userdocsimages/financ/VLEN-fin2019-3Q-NotREV-K-HR.pdf

na ignoriranju: ljudska bijeda "nabiduasku" (dno dna)

kazu da na burzi kupujes buducnost

Accountant, 28.10.2019,
—————- ako se držite pokazatelja s MD sajta, nemojte… još uvijek su pod utjecajem dva izrazito negativna kvartala (Q3,Q4 2018.) zbog TTM prikazivanja i zbrajanja Ebitde (u ta dva kvartala je izgubljeno cca 17 mil kn) pa to daje poprilično iskrivljene podatke
no ako bi brojali 1H/2019. (s cca 7,7 mil kn dobiti) i da dodamo ‘pozitivnu nulu’ u trećem i cca 5 mil kn zarade u četvrtom kvartalu, prema mojoj računici pri:
– 62 mil kn fin. duga i
– 8 mil kn novca u balgajni i računu i
– 22 mil kn amortizacije te
– trž. cijeni dionice od 10kn

EV/Ebitda bi trebala biti na oko 6,20
uopće nije neostvarivo, gledano tim očima… dakle 20% laganih do 10 kn i tek onda, pod pretpostavkom da se gore napisano ostvari, možemo i više
jer što ako bude i bolje od toga?
ako danas pogledate na pokazatelje s MD.-a, nećete to vidjeti

no očekivanja su samo očekivanja, ništa više
a vrijeme će pokazati koliko sam bio u pravu—————-

@amadeo

Tržište je već kaznilo loš treći kvartal padom cijene dionice sa 8,80 ma 7 kn… a tijekom posljednjeg kvartala odradili su se novi, veliki poslovi.

zločesta,
ispravak (mog) netočnog navoda: u tom postu 28.10.2019. još nije izašlo izvješće za Q3/19 u kojem su iskazali znatan gubitak znamo već zašto, projektna dokumentacija, pomicanje rokova, nemogućnost angažmana radne snage na vrijeme… bla bla
NO dio tog posla očito je onda i fakturiran (može biti i naplaćen) u zadnjem kvartalu 2019., te sa svim novim poslovima za koje sad pouzdano znamo da su i odrađeni, ja sam u svojim internim projekcijama opet malo povisio prag inputa za EV/Ebitda pokazatelj i opet dobijem otprilike te vrijednosti, samo sa eto vremenskom zadrškom jednog kvartala

treba biti pošten pa reći 😉
toliko od mene za sada, neću se javljati više da ne spamam temu dok ne bude objavljeno GI
mah-mah

New Report

Close