Btw.. sve što je bilo prije preuzimanja više nije ni bitno, već poslije preuzimanja ove mega tvrtke.
Bolji scenarij za lenac nije mogao biti.
Lijepo piše.
E pa ako je njima vrijedio 9,26 kn, vrijedi i meni.
U startu.
Potpisujem 😉
kako se lipari… a najbolji ovogodišnji kvartal je, prema riječima same Sandre Uzelac, gotov
u prvom kvartalu ove godine mijenja se 100 t čeličnih oplata na Marella Dream
a gdje je još cijena preuzimanja od 9,26 kn
pomalo, pomalo…
Lijepo piše.
E pa ako je njima vrijedio 9,26 kn, vrijedi i meni.
U startu.
a ja se pitao jesam lud kad sam uzimao 4,72 – 5.50, kad nitko nije htio kupovati… ok,ni sad nema neke pomame, ali barem si donekle siguran sa jednom granom diverzifikacije, fino je imati par % u portfelju…. pa neka se kuha laganini 🙂
ja se pitao jesam lud kad sam uzimao 4,72 – 5.50, kad nitko nije htio kupovati…
na toj cijeni je kupnja bila zicer i mnogo nas je kupovalo ali sada nakon rasta od cca +80%, to vise nije.
uostalom, cijena je sad samo oko 0,8 kn niza od cijene iz javne ponude pa je prostor za rast dionice i zaradu na burzi sve manji, dok je rizik od gubitka kad krene korekcija sve veci
Ode voz pomalo 🙂 tko se ukrcao , ukrcao se 🙂 ali zanimljivi su negativni komentari, da nemam niti mislim imati neku dionicu , baš bi mi se fučkalo hoće gore ili dolje , a ovako kad prođe voz odma negativa 🙂
Svašta !
IMHO.
Rast cijene je zbog rasta prihoda i zarade, ne zbog pumpa.
zadnje FI gubitak od skoro -7 milijuna kuna, a u istom razdoblju cijena dionice skocila je nekih +60%!
https://zse.hr/userdocsimages/financ/VLEN-fin2019-3Q-NotREV-K-HR.pdf
Accountant, 28.10.2019,
—————- ako se držite pokazatelja s MD sajta, nemojte… još uvijek su pod utjecajem dva izrazito negativna kvartala (Q3,Q4 2018.) zbog TTM prikazivanja i zbrajanja Ebitde (u ta dva kvartala je izgubljeno cca 17 mil kn) pa to daje poprilično iskrivljene podatke
no ako bi brojali 1H/2019. (s cca 7,7 mil kn dobiti) i da dodamo ‘pozitivnu nulu’ u trećem i cca 5 mil kn zarade u četvrtom kvartalu, prema mojoj računici pri:
– 62 mil kn fin. duga i
– 8 mil kn novca u balgajni i računu i
– 22 mil kn amortizacije te
– trž. cijeni dionice od 10kn
EV/Ebitda bi trebala biti na oko 6,20
uopće nije neostvarivo, gledano tim očima… dakle 20% laganih do 10 kn i tek onda, pod pretpostavkom da se gore napisano ostvari, možemo i više
jer što ako bude i bolje od toga?
ako danas pogledate na pokazatelje s MD.-a, nećete to vidjeti
no očekivanja su samo očekivanja, ništa više
a vrijeme će pokazati koliko sam bio u pravu—————-
@amadeo
Tržište je već kaznilo loš treći kvartal padom cijene dionice sa 8,80 ma 7 kn… a tijekom posljednjeg kvartala odradili su se novi, veliki poslovi.
zločesta,
ispravak (mog) netočnog navoda: u tom postu 28.10.2019. još nije izašlo izvješće za Q3/19 u kojem su iskazali znatan gubitak znamo već zašto, projektna dokumentacija, pomicanje rokova, nemogućnost angažmana radne snage na vrijeme… bla bla
NO dio tog posla očito je onda i fakturiran (može biti i naplaćen) u zadnjem kvartalu 2019., te sa svim novim poslovima za koje sad pouzdano znamo da su i odrađeni, ja sam u svojim internim projekcijama opet malo povisio prag inputa za EV/Ebitda pokazatelj i opet dobijem otprilike te vrijednosti, samo sa eto vremenskom zadrškom jednog kvartala
treba biti pošten pa reći 😉
toliko od mene za sada, neću se javljati više da ne spamam temu dok ne bude objavljeno GI
mah-mah