Iznenaduje me kvartalni pad prihoda.
Bili su puni ko sipak citavo ljeto.
Jel moguce da su ostavili knjizenje za 4q?
Iskreno ocekivao sam bolje izvjesce ali moram ga jos u miru detaljno navecer procitati.
Svi smo očekivali bolje izvješće. Mogućno je da će dio biti knjižen u posljednjem kvartalu. Možda radovi nisu gotovi, možda nisu fakturirani, možda…
A ja idem sjesti u prvi caffe pored škvera, idem čuti što se priča nakon posla. Tako to rade pravi mali ulagači, od kada je svijeta i burze
🙂
Išla čitati.
Loše izvješće…. o čemu Vi pričate ?
Jednokratni događaj iz kojeg su svi izvukli pouku.
Trenton ostaje do veljače 2020, a ugovoren je i remont na Bruce C Heezenu u trajanju od dva mjeseca, a dolazi ovih dana.
Ne vidim razloga da whitney onda ode negdje drugdje.
I puna zaposlenost i mimo njih.
Gledam tko sve piše, pa puno nas se sakupilo unutra. Poznata ekipa 🙂
Ako pišem da valja, kvarim posao onima na bidu. Ako pišem da ne valja, netko bi mogao i pobacati papire.
Zato Vas pozdravljam, do novih dobrih vijesti
Bome je dobro ovo zveknulo danas, zajedno sa
Tehnikom ima najveći dnevni pad od preko 16%
Iznenaduje me kvartalni pad prihoda.
Bili su puni ko sipak citavo ljeto.
Jel moguce da su ostavili knjizenje za 4q?
zato ćeš vidjeti kroz kroz sljedećih par mjeseci dernek
Koliko ja vidim VLEN je ipak za prvih 9 mjeseci u plusu, i treba malo procitati teoriju iz izvjestaja, pa bi jos i shvatio da je dionica zveknula sa 15 na 13 kuna, ovako se po meni malo preburno reagiralo, i mislim da slijedi korekcija na gore
@Fedor
Ja baš mislim da su trgovatelji reagirali kako treba. Kvartal je loš,nemojmo se zavaravati. Gledam brojke i nema ničega na što bih se oslonio. Nestabilni kvartali u poslovima su problem jer se tromjesečno izvještava. Pa imamo divlja odstupanja cijene. O poslovanju sve piše, više problema od slatkih briga. Otkazi naručitelja, podekipiranost, odustajanje od tendera…
Broj radnika u padu za 1/5 u odnosu na prošlu godinu. Traže veću fleksibilnost od njih ali nije ovo uslužni servis pa da će netko u fušu odraditi mjesec-dva u doku jer ima drugi posao!? Upravi sigurno nije lako.
Ako tako gledamo, nezadovoljni su danas prodavali i mislim da neće stati niti sutra. Rekao sam u pretprošlom postu svoja očekivanja. Tako je s njima, ako nije prema projekciji koju zamislite onda slijedi razočaranje. I cijena za trenutne fundamente je čak i visoka BEZ OČEKIVANJA za zadnji kvartal.
Ali oni koji vide što se radi sada, kakvi poslovi stižu, znaju to pretvoriti u brojke. I voze se u pain train skupa sa mnom. Nisam razočaran, dapače. Novčani tok pokazuje da nisam u krivu. Jednostavno će se više fakturirati u ostatku godine i na razini cijele godine popeglati u fini plus. Pa će opet fundamenti biti dobri.
Za kraj citat S. Klarmana iz Margin of Safety:
U prijevodu…. propustiti prodaju po 8 i kupovinu po 6 jer očekuješ potvrdu cijene od 8 i možebitni rast na 9.