VLEN (Brodogradilište Viktor Lenac d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLEN (Brodogradilište Viktor Lenac d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dragi forumaši, na moje dionice uopće ne gledajte… tu ima “more” neazuriranih i krivih podataka. A cemu onda sluze izvjesca kada vi tamo gledate. Onda pogledajte radije i na poslovnu htvatsku oni imaju sve azurirano, i osobe i pravne osobe i sve ostalo.

A je, tu je…
Danas mi je frend rekao da se Vlen trži na pola booka, pa sam išla vidjeti.
Na -moje dionice- piše da im je polugodišnja neto dobit minus 9 milijuna kuna
Onda sam išla čitati izvješće. U polugodišnjem FI piše da imaju polugodišnju neto dobit od 7,7 milijuna kuna.
Da li je još netko zamijetio razliku u podacima ?

sa stranica MD-
LEGENDA
*Aktualno ttm/mrq – podatak za zadnja 4 kvartala (za pokazatelje koji se računaju kumulativno, npr. prihodi, dobit, P/E…) odnosno podatak u zadnjem kvartalu (za pokazatelje koji se odnose na stanje na određen datum poput kapital, dug/aktiva, P/B…)
Dakle imamo:
Q3/18 – 7.825
Q4/18 – 9.572
1H/19 7.719
——– – 9.678 gubitka

Zaposlene su uzeli stanje krajem svakog od zadnja četri kv., zbrojili i podijelili s 4
Ne da mi se provjeravat ali trebalo bi biti tako.

A je, tu je…
Danas mi je frend rekao da se Vlen trži na pola booka, pa sam išla vidjeti.
Na -moje dionice- piše da im je polugodišnja neto dobit minus 9 milijuna kuna
Onda sam išla čitati izvješće. U polugodišnjem FI piše da imaju polugodišnju neto dobit od 7,7 milijuna kuna.
Da li je još netko zamijetio razliku u podacima ?

Moje dionice nisu azurne,, neke pozicije refresaju, a neke ne… e sad zasto? Vjerovatno je nekom i u interesu da se prikazu sto stariji losiji podatci… vjerujem da je to istima, ipak ekipa pokusava uloviti sto vise za kikiriki :)))

viktor lenac 393 radnika
viktor servisi 13 radnika
Vl Steel 36 radnika
ukupno 442 radnika na 2Q 2019 tj 496 radnika koliko su imali sa 31.12.2018
Razlika 54 radnika ili ti oko14 posto manje nego 31.12.2018

No krasno, vidim da su svi zabrinuti.
Znači puni se bid. 🙃
I to sam naučila ovih par godina na forumu
Ne znam što bi mi htjeli.
Od ljetos puni navozi. Dva američka broda, treći u najavi.
Preinaka broda..veliki poslovi. Mislim da se brod zove Yan
I čeka se objava rješenja natječaja za obnovu Galeba. Dvije prispjele ponude na razmatranju, jedna je Lenčeva.

Evo Ivana je dobro naslutila i nadokupila 1500 komada!

1. PALUMBO GROUP S.P.A. 10.035.888 59,69%
2. INTERKAPITAL VRIJEDNOSNI PAPIRI D.O.O. 3.745.572 22,28%
3. BRODOGRADILIŠTE VIKTOR LENAC D.D. (1/1) 825.187 4,91%
4. JADROAGENT D.D. 324.766 1,93%
5. RAPIĆ MIRKO (1/1) 105.211 0,63%
6. WEISS MARIJA BRANKA 77.308 0,46%
7. CERP/REPUBLIKA HRVATSKA 72.373 0,43%
8. KERA IVANA 54.327 0,32%
9. RAZMAN ENES 52.065 0,31%
10. LIST GMBH AUSTRIA 45.992 0,27%

sankvcije zasad ćorak, lira dobro plovi

Trumpove mlake sankcije zaustavile pad turske lire

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Insideri?
Ili nesto trece, ameri?

Bravo za Ivanu (vidim da je on line)!
Kad sam zadnji put pohvalio tvoje ojačavanje pozicije (doduše uz jedan dodatni komentar na račun ostalih) admin me obrisao.
Da se razumijemo (iako sam znatno manje inn), ni ja ovdje ne prolazim loše, odnosno vraćam se prema ulaznim vrijednostima, a to čovjeka veseli.
Hoće li bit divke?

Za koji dan ide izvjesece kakva su po Vama ocekivanja?

get rich or die tryin'

Ja očekujem iznimno dobro izvješće za četvrti kvartal.Ovaj sigurno neće biti sa minusom. Radilo se.
Kostrena ne spava, Lenac radi u tri smjene. Rade i noću. Navozi su puni. I rekla – kazala sjajne najave za iduće dane.

Za koji dan ide izvjesece kakva su po Vama ocekivanja?

samo brojanje brodova tu ne znači puno…
2018. godina nas je fino otrijeznila glede očekivanja, kleli smo se u Aljošu a na kraju je dobio nogu zbog ‘neslaganja sa sinom novog vlasnika’ tj. presudila su ‘neslaganja u poslovnim promišljanjima‘ a realno presudila su mu dva-tri izrazito negativna kvartala
u tom smislu ja očekujem da se situacija mijenja, da će nakon prva dva kvartala i ovaj treći biti bar ne negativan (ne očekujem neku ludu profitabilnost) a po nekim najavama zadnji kvartal će biti vrlo vrlo dobar
također u ovoj godini je bilo par poslova na ugradnji pročišćivača balastnih voda pa treba vidjeti kako će to utjecati na profitabilnost
uglavnom dosta se treba ‘čupati’ s nekih web stranica da bi se došlo do okvirnih naznaka, ali više od toga ne ide; popunjeni kapaciteti također ne znače mnogo osim kad su u pitanju Ameri, onda nije teško biti pametan
uprava je štura i rijetko objavljuje potpisivanje kakvog ugovora, mislim da na tome moraju poraditi…

ako se držite pokazatelja s MD sajta, nemojte… još uvijek su pod utjecajem dva izrazito negativna kvartala (Q3,Q4 2018.) zbog TTM prikazivanja i zbrajanja Ebitde (u ta dva kvartala je izgubljeno cca 17 mil kn) pa to daje poprilično iskrivljene podatke
no ako bi brojali 1H/2019. (s cca 7,7 mil kn dobiti) i da dodamo ‘pozitivnu nulu’ u trećem i cca 5 mil kn zarade u četvrtom kvartalu, prema mojoj računici pri:
– 62 mil kn fin. duga i
– 8 mil kn novca u balgajni i računu i
– 22 mil kn amortizacije te
– trž. cijeni dionice od 10kn

EV/Ebitda bi trebala biti na oko 6,20
uopće nije neostvarivo, gledano tim očima… dakle 20% laganih do 10 kn i tek onda, pod pretpostavkom da se gore napisano ostvari, možemo i više
jer što ako bude i bolje od toga?
ako danas pogledate na pokazatelje s MD.-a, nećete to vidjeti

no očekivanja su samo očekivanja, ništa više
a vrijeme će pokazati koliko sam bio u pravu

New Report

Close