VLEN (Brodogradilište Viktor Lenac d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLEN (Brodogradilište Viktor Lenac d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Mene ovdje brine samo jedna stvar, iako sam kupovao većinu debelo ispod onog šta su talijani platili …
šta većinskog vlasnika ih sprečava da ovdje naprave isto šta planiraju u ATLN, maknu dionicu sa ZSE i isplate sve koji su protiv sa tromjesečnim prosjekom…. ipak smo na ZSE u kaljuži, ostalo im je još fine dobiti od prije, a nova stiže u godinama koje slijede… dali će biti tako dobri i to dijeliti sa nama ? Samo zadržana dobit koja se malo stopila od prije je bila wuhu u odnosu na sadašnju cijenu 🙂

to smo raspravili već par puta ovdje…
ovak, oni nisu ni burzovni mešetari ni financijski investitori već su kupili, kroz većinski paket dionice, underlying business
imaju dosta za kontrolu i čemu trošiti više?

nemojte ni u kom slučaju ovo uspoređivati za zadnjim akcijama tipa LRH ili KRAŠ; to su veliki investitori koji moraju negdje parkirati zarađeni novac; ovi talijani koji su kupili Lenac, njima je to core posao, nisu ulagatelji u onom financijskom smislu da će ovo prepakirati i kasnije preprodati uz dobit
[/quote]

nisam mislio na LRH ili KRAŠ, nego ATLN… taman fina dionica za diverzifikaciju i stabilizaciju portfelja sa sigurnim poslom i divkom i onda ovo naprave…. znači onda su većinski vlasnici ATLN burzovni mešetari po tom šta si napisao ?
[/quote]

posao s nekretninama je jedino što naši ljudi (donekle) znaju, to im je mentalni i svaki drugi plafon
zaista ne bih uspoređivao vođenje žičare i punjenje par objekata sa zahtjevnim poslovima upravljanja zalihama, ljudskim potencijalima, ugovaranjem poslova održavanja USNF (zauzetost dokova s obzirom na obim posla) i sl.
nebo i zemlja tolika je razlika! da su se ovog Lenca dokopali ‘naši’, odavno bi se već radio novi urbanistički plan

Mislim ako bude dividende da bi ova dionica mogla postati puno zanimljivija nego sto je sad.

A jooooj, da se samo ponovi pola od 2017. puna šaka brade :):):):):):)

ima jako puno kvaltetnih firmi gdje vecenski imaju preko 75posto vlasnistva pa mali dionicari i dalje kupuju iste na ZSE(Zaba,Pbz,Lrhc,Mais,Plag,Sapn,Slrs,Ipkk,Jnaf,Aci,Lura)nebi se zamarao spekulacijam igranja ispod pasa ako papir vredi kupi ako ne ima drugih izmedju ostalog imali ste i Peveca pa ko je ostao unutra je i profitirao vas niko netera da prodajete svoje a do Squiza im treba dosta dionica

Sad su se pojedinci dotakli Atln a njega sam kupovao po 40 kuna prije 6godina dansnja cijena je tu gdje je i po meni ako si pametno kupovao danas nisi u minusu tako da su vecinski po meni ispali korektni

http://prntscr.com/pdwes1
Neznam koliko pomaze ali po meni veciski vlasnik do sada vodi korektno firmu

http://prntscr.com/pdwfuu eto tko vjeruje na rijec jer ovo su odlomci konsolidiranog izvjestaja 2018

Mislim ako bude dividende da bi ova dionica mogla postati puno zanimljivija nego sto je sad.

Na to računaju ozbiljniji igrači koji su ostali u Lencu. Sad kad dolaze Amerikanci a znamo što oni znače za profit pritisak na dividendu će se pojačati odnosno i vlasniku će biti jednostavnije isplatiti istu ako tako odluči.

Bit ce zanimljivi rezultari za 3q.
Tada nije bilo Amerikanaca a i nije bilo pritiska sa strane Turske lire, pa cemo vidjeti kako posluju bez toga.

oko +40% rasta u kratko vrijeme,uglavnom na temelju očekivanog dolaska USA broda na redovni remont.
nije li to malo pretjeran rast? jer novih para od prodaje kraša na zse više nema, a cijela burza utonula je opet u mrtvilo

A ne pitate da li pad bio pretjeran ?

trenton je samo katamaran – tu ima malo para

taj isti trenton je bjio u klencu 2018 – i kakvi su ishlodi – mrsavi

“Viktor Lenac”: remont 4 broda US Navy

bio je i u q1 – nista spektakularno

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Ajoj, što se brinete…za Trenton će biti veliki remont(to je malo više para ako niste znali), poslije njega ide Whitney.
A onda ćemo razgovarati o dividendi.

New Report

Close