Sto se 3q tice sumnjam da moze biti losiji nego prosle godine u ovom smo kvartalu odradili 2 super tankera sustave BWTS za AC Hamilton i AC Bermuda trosak istih je najmanje 5 miil USA kako su prihodi prosle godine ukupno bili u 3Q 63 mil kn samo na ta 2 tankera cmo imati proslogodisnje prihode
Čekamo sad još službenu objavu.
Pa kako ces ga vidit kad je jos parkiran u USA… vidis to na VesselFinder.. napisao sam par postova gore da se preko appsa vide svi brodovi gdje se nalaze 😉
nek bude zapisano…
na današnji dan se kupnja skoro utrostručila u odnosu na prodajne naloge, s time da mi se čini da sam na otvaranju vidio i jedan veći skriveni nalog na kupnji
iako smo i do sad odradili manji rast smatram da jači tek slijedi
najave za vezove i dokove sve bolje, zadnja dva kvartala smo u dobiti, budućnost izgleda lijepo!
zanimljivo je kako u prošlim mjesecima, čim bi se pojavila veća kupnja, uslijedilo bi istresanje sve do 5 kn
sad toga nema?
očekujem fire sale vrlo skoro… sve do 10 kn no brainer
nek bude zapisano…
na današnji dan se kupnja skoro utrostručila u odnosu na prodajne naloge
sasvim nebitno,to se mijenja 100x kroz dan
Mene ovdje brine samo jedna stvar, iako sam kupovao većinu debelo ispod onog šta su talijani platili …
šta većinskog vlasnika ih sprečava da ovdje naprave isto šta planiraju u ATLN, maknu dionicu sa ZSE i isplate sve koji su protiv sa tromjesečnim prosjekom…. ipak smo na ZSE u kaljuži, ostalo im je još fine dobiti od prije, a nova stiže u godinama koje slijede… dali će biti tako dobri i to dijeliti sa nama ? Samo zadržana dobit koja se malo stopila od prije je bila wuhu u odnosu na sadašnju cijenu 🙂
Imamo puno zadržane dobiti, ista se malo smanjila sa prošlogodišnjim gubitkom ali bi se sa boljim trenutnim a pogotovo očekivanim rezultatima trebala ove godine povećati.
Talijani su ostali “dužni” dividendu nekih 2kn.
Moglo bi biti možda 1kn dobiti po dionici za ovu godinu s obzirom da dobro “hendlaju” rashodovnu stranu a vezovi su puni, dolazak “amera” se također čeka.
A oni puno znače u profitabilnosti.
Mislim da su šanse da im netko proda po nekom prosjeku minimalne i oni to itekako znaju, ostali su oni koji nisu htjeli prodati na 9,26 tako da će dividendu ako je isplate morati ipak dijeliti i sa ostalima, imaju u zadržanoj dobiti i stavku rezerve za vlastite dionice od 12,5 mil. kn. pa mogu i kupovati na burzi.
Po meni, nešto se tu mora dogoditi jer im ozbiljna lova stoji u zadržanoj dobiti.
Nije nikakav nagovor na kupnju ili prodaju. Imam dionice.
Mene ovdje brine samo jedna stvar, iako sam kupovao većinu debelo ispod onog šta su talijani platili …
šta većinskog vlasnika ih sprečava da ovdje naprave isto šta planiraju u ATLN, maknu dionicu sa ZSE i isplate sve koji su protiv sa tromjesečnim prosjekom…. ipak smo na ZSE u kaljuži, ostalo im je još fine dobiti od prije, a nova stiže u godinama koje slijede… dali će biti tako dobri i to dijeliti sa nama ? Samo zadržana dobit koja se malo stopila od prije je bila wuhu u odnosu na sadašnju cijenu 🙂
to smo raspravili već par puta ovdje…
ovak, oni nisu ni burzovni mešetari ni financijski investitori već su kupili, kroz većinski paket dionice, underlying business
imaju dosta za kontrolu i čemu trošiti više?
nemojte ni u kom slučaju ovo uspoređivati za zadnjim akcijama tipa LRH ili KRAŠ; to su veliki investitori koji moraju negdje parkirati zarađeni novac; ovi talijani koji su kupili Lenac, njima je to core posao, nisu ulagatelji u onom financijskom smislu da će ovo prepakirati i kasnije preprodati uz dobit
Vidjeti ćemo poslije Amerikanaca kada im zadržana dobit bude još veća.
Logično je da isplate dividendu, nije to ni njima loša opcija a lova će im kad tad zatrebati, ipak imaju 87% vlasništva tj. lijepi iznos bi spremili.
A da nece oni nas zamoliti da izadjemo ?
Mi njima smetamo ?
U svakom smo dobrom papiru smetali. Puno smo ih vec ispratili.
to smo raspravili već par puta ovdje…
ovak, oni nisu ni burzovni mešetari ni financijski investitori već su kupili, kroz većinski paket dionice, underlying business
imaju dosta za kontrolu i čemu trošiti više?
nemojte ni u kom slučaju ovo uspoređivati za zadnjim akcijama tipa LRH ili KRAŠ; to su veliki investitori koji moraju negdje parkirati zarađeni novac; ovi talijani koji su kupili Lenac, njima je to core posao, nisu ulagatelji u onom financijskom smislu da će ovo prepakirati i kasnije preprodati uz dobit
[/quote]
nisam mislio na LRH ili KRAŠ, nego ATLN… taman fina dionica za diverzifikaciju i stabilizaciju portfelja sa sigurnim poslom i divkom i onda ovo naprave…. znači onda su većinski vlasnici ATLN burzovni mešetari po tom šta si napisao ?