VLEN (Brodogradilište Viktor Lenac d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLEN (Brodogradilište Viktor Lenac d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Gledaj, meni se živo fućka tko sto tegli.

Ovdje su se izredale stotine “poslova”, a društvo to nije vidjelo na rezultatima. Meni je nejasna strategija i politika novog vlasnika zato mi je iskreno zao. A nije mi korektno pisati nešto za sto ne postoje nikakvi dokazi.

Sve je ovdje više manje jasno. Jedino će cijenu dionice odrediti odnos talijana naspram dioničara.

...''I try to buy stock in businesses that are so wonderful that an idiot can run them. Because sooner or later, one will.''

Kolega naimxs..tegljaci tegle novogradnju 530 ili u prevodu “scenic eclipse” …ako vam trebaju dokazi dodjite sutra u VL pa se uvjerite..pa onda nekog okrivite za nekorektno pisanje…ili su mozda i novinari “nekorektni” ?

https://www.glasistre.hr/pula/otplovio-da-bi-se-vratio-luksuzni-brod-na-putu-je-prema-brodogradilistu-viktor-lenac-gdje-ce-dva-tjedna-biti-na-dokovanju-586752

Pozdrav

svi smo mi Crobex

Gledaj, ako je mjesec dana dokovanje, onda je to vise manje pregled trupa broda koji će vjerojatno nakon toga biti otegljen dalje.

Je, nekorektno je jer ti insinuiraš nekakve velike poslove dovršetka novogradnji iz Uljanika, a ja mislim da se o tome uopće ne radi.

Sve je ovdje više manje jasno. Jedino će cijenu dionice odrediti odnos talijana naspram dioničara.

Slažem se.
Standardni poslovi ( profitabilnost ) nam ovise o dubini turske krize.
Bonus nam ovisi o Amerima.
Svi mali dioničari ovise o dobroj volji novog vlasnika.

O trenutnoj cijeni dionice i potezima CERP-a ………………
Oni kao da su protiv ove države i njenih građana – peta kolona.

Scenic Eclipse isplovio iz Uljanika i odlazi u Viktor Lenac

kolika se dobit očekuje za 1Q?

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Obzirom na sve što se promjenilo ( vlasnici, uprava, uvjeti poslovanja ) skoro je nemoguće sa nekom sigurnošću prognozirati rezultate kvartalnog izvješća.
Ipak, očekujem jedno potpuno “neutralno” izvješće oko nule, sa vrlo malom iskazanom dobiti ili gubitkom.
Knjigovodstvo je “prilagodljivo” i bitnije je koju poruku vlasnik želi poslati nego kakvo je trenutno poslovanje.

Mislim da je puno važnija cijena dionice, koja je porušena preko svake mjere, a bez pravog razloga.

Novi vlasnici su bili upoznati sa poslovanjem Lenca za 2018. god. i firma im je vrijedila 9,26 Kn/dionica.
Gubitak za 2018. god. je bio ukalkuliran u cijenu.
Ne znam zašto “genijalac” u CERP-u nije prodao dionice po 9.26 Kn, a poslije je prodavao na burzi rušeći cijenu do 5 Kn. Taj potez neću dalje komentirati, ali …………………….

Ukratko, uz neutralno poslovanje ( oko nule – bez dobiti ili gubitka ) mi bi sada trebali imati cijenu oko 9 Kn.
Naravno, očito je da može i drugačije.

To samo govori koliko nesposobni likovi sjede u cerpu…. ali kad ih nitko ne proziva na odgovornost, koriste priliku i sigurno svojoj ekipi prebacuju 50% niže, hbga, ako mozes nekaznjeno, zasto ne iskoristiti, i tako se ljudima lako odvuce paznja sa drugim glupostima, pa to moze poci ispod radara…

Brod je pred škverom, ljepo , moćno izgleda. Ali dolazi kao i svi na AKZ radove . Ide u dok na farbanje a onda kuda moji mili moji. Nista sta se svakodnevno ne radi. Lp

najvrednije stvari u životu su besplatne

pravo nomadsko, ide se za brodom

Nije li nama u ponedjeljak, 29.04. vrijeme za FI ?
Barem je tako bilo prethodnih godina

New Report

Close