VLEN (Brodogradilište Viktor Lenac d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLEN (Brodogradilište Viktor Lenac d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

izdali su prospekt prije samog preuzmanja

Tko je izdao Prospekt?

Palumbo?

Pa daj link da vidimo sto tamo piše.

I plus mozda ni sami nisu mogli predvitjeti kretanje Turske lire u odnosu na Dolar pa im je to poremetilo cijelu profitabilnost na nivou grupe ne samo sto se tice lenca a nisu ciljepli da ce u javnoj ponudi skupiti toliki postotak Lenca pa su za dionice platili najmanje 130 miliona kuna plus sto su platitli savoricima i Intrkapitalu ekstra lovu za cijeli posao

Pa kretanje pojedine valute ne može nitko pouzdano procijeniti. No, Lenac njima ipak generira znacajan dio prihoda, a firma nije bila baš bez keša. Dobro su oni procijenili sto rade, ali su ih ipak “Turci” opalili po džepu.

https://novac.jutarnji.hr/makro-mikro/talijanski-palumbo-i-pl-nakon-ponude-za-preuzimanje-drze-82-posto-dionica-viktora-lenca/7891968/

Ja ne vjerujem da bi netko kupio njihove dionice, ovaj dio koji drži njihovo ovisno društvo. Nema mi to smisla. A možda su i založene.

jesu zato mislim samo mislim da ce broj 2 u vlasnickoj strukturi lenca uskoro promijeniti vlasnika tako da ce i sam palumbo ostati vencinski jer im tih 22 posto nista ne znaci ali ako ga mogu dobro unovciti i dobiti stabilnog partnera a biti i dalje vecenski zasto ne skratit dug

Pa taj 2. je isto njihov račun. Samo je račun njihovog ovisnog društva.

nedavno smo svjedoci da je firma uspjela zaradjivati i 2.5kn po dionici na godinu mozda neko od Amerckih fondova vidi priliku za otkup tog dijela dionica pa da preko dividende uspije povratiti svoju investiciju i naime sama US Navy preferira lenac kao remontno brodogradiliste to je samo moje misljenje i nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica lenca

upravo to i pisem taj broj dionica mogu prodati nekom i smanjiti svoj dug te zato nije presao na poziciju br 1 premda je prije 6 mjeseci dio dionica sa pozicije br 2 prebacen na poziciju 1

A sto će nekome manjinski udjel u Lencu?

I zašto se ovdje očekuje da će Palumbo isplacivati bilo kakav novac dioničarima? Pa oni mogu poslati pozajmicom bilo kome lovu unutar njihovog sustava, najbolje će se gnjaviti sa skupštinom i dividendama.

Možda jednom kad i ako budi imali višak love, al sad, mislim da nema šanse.

Oni su možda založili dio dionica kroz neki repo ili sl. pa se taj zalog mijenja ovisno o tome kako se pozajmica vraća, zaista ne znam, al neke velike kombinacije oko tih udjela, ja osobno ne očekujem.

Kako rekoh sa slabljenjem Turske Lire mozda i sam palumbo ima problemsa likvidnosti na nivou cijele grupe plus jos sto su platitli lenac 20 mil eura.Sa obzirom da je lenac remontno brodogradiliste koje prolazi na natjecaju za Us navy mozda neki amercki fond vidi priliku u tih 22posto i da sto se tice remonta ratnih brodova dok je god Erdogan na vlasti Turska remontna brodogradilista nece po mome dobiti niti jedan posao od Amera pa makr Lenac i bio skuplji za 20 posto od Turaka.Sto se tice ratnih brodova lenac je na mediteranu ou ovom trenu najveci i najbolji izbor

Ma dobro, al koji bi bio motiv fondu da to kupi? Dividenda?

Koja dividenda ako nema novca za dividende? Fond zanima prinos, nije mi jasno zašto bi bilo tko kupovao manjinski udjel u nekom ovisnom društvu. Onda će prije Palumbo napraviti dokap svojih dionica i pustiti nekog trećeg sa strane, iako ako se radi o obiteljskom biznisu nije mi ni to bas realno, ako ne misle nastaviti sa širenjem. Gle ne znam, al treba se drzati logičnih kombinacija. Nitko ne ulaze novce zbog sporednih razloga nego radi povrata.

gledaj osim Amerikanaca ove godine dolaze scruberi pa BWTs mozda trenutno nema para ali dali ih nece biti jer kad se realiziraju a moraju se realizirati projekti onda ce tesko biti kupovati na ovim razinama jer primjer cijena je 5kn na burzi a firma zaradjuje 2.5 kn po dionici godisnji koliki je onda P/e nedavno je isao oglas sa mount Whitniyem da su dobili veci posao pa je cijena u jednom danu skocila na 7.5kn mali je free flot a kako rekoh tko kaze da onda nece biti dividende imate primjer mozda bas ne skuladan Zaba ili Pbz gdje talijani imaju preko 90 posto vlasnistva

New Report

Close