vrijedi ovo talijanima, instalirali su se svi u odbore i lijepo im kapa ekstra plaća sada a kupili su si mjesta za siću relativno gledajući veličinu njihovog businessa. A mjesta su kupljena jeftinim kreditom kojeg vraća Grupa a ne oni osobno. win win situacija
vrijedi ovo talijanima, instalirali su se svi u odbore i lijepo im kapa ekstra plaća sada a kupili su si mjesta za siću relativno gledajući veličinu njihovog businessa. A mjesta su kupljena jeftinim kreditom kojeg vraća Grupa a ne oni osobno. win win situacija
a i da zatvore VLEN, što ih briga, konkurenta su ugasili i bilo bi više posla za ostala njihova brodogradilišta
gluposti nitko u ovoj bransi nije toliko bogat da skuri 140 mil kuna koliko su Talijani platili za lenac i drugo u Lencu talijani bez trezora imaju 86 posto vlasnistva dok u drugim brodogradilistima Francusak Rumunjska imaju nesto iznad 50 posto s tim da i ista sluze za remonte luksuznih jahti.pravi konkurenti Lencu su Turci ali dok je Erdogan na vlasti Amerikanci nece prismrdjeti Turskoj to je moje skromno misljenje
Elmaestro, ma ne mislim da ga žele zatvarati, ali niti mislim da im je u interesu neko značajnije širenje posla ali lovu će kad tada morati početi “isisavati”. Pritom im cijena na burzi neće značiti ništa.
Možda se odluče u nekoj budućnosti za isplatu divke, što bi bilo odlično za dioničare ali postoji opcija da recimo pošalju neki brodić iz partnerskih (talijanskih) firmi na remont po nerealno visokoj cijeni pa im partneri vrate u kuvertama ekstra plaćeno. U tome su maheri, mada im pušemo za vratom 🙂
jel sad i ovdje ide napucavanje kao s OPTE?…VLEN, nova igračka trejdera? 😜
gluposti nitko u ovoj bransi nije toliko bogat da skuri 140 mil kuna koliko su Talijani platili za lenac i drugo u Lencu talijani bez trezora imaju 86 posto vlasnistva dok u drugim brodogradilistima Francusak Rumunjska imaju nesto iznad 50 posto s tim da i ista sluze za remonte luksuznih jahti.pravi konkurenti Lencu su Turci ali dok je Erdogan na vlasti Amerikanci nece prismrdjeti Turskoj to je moje skromno misljenje
Neće to Talijani ugasiti, to je jasno jer nisu dobili Lenac gratis nego su ga platili i to ne malo. Treba vidjeti FI i ugovaranje novih remonta pa će slika biti jasnija.
ne cerp ima jos 108k dionica koje vrijede u ovom trenu 500 000kn
Čisti se to dosta brzo, za sad oko 25.000 dionica, a još toliko je na kupnji iznad 5 kn.
Kaj su uplovili ameri ili neki ribarski kajić pa potegnulo 🙂
u tom CERP-u su žešći specijalci…mogli su sve prodati nedavno na javnoj ponudi po 9,xx kn, ali neeee…njima je bolje prodavati sada po 5,xx kn…doduše, to se može gledati i kao darivanje napaćenih malih HR dioničara 😁
predmjevam da Intrekapital br 2 bude prodao svoj dionice nekom od fondova svoju poziciju jer sam Palunbo je plati puno za preuzimanje lenca a taj postotak mu netreba i na taj ce nacin smanjiti svoju zaduzenost nemojmo zaboravit da mu je Lenac najvece brodogradiliste u grupaciji
Tko će smanjiti svoju zaduženost?
Odakle ti znaš koliko je Palumbo zadužen?