Bila sam na Galebu, pred možda trideset godina, bio je usidren u brodogradilištu Kraljevica.
I u to davno vrijeme mi se već činio skroman, nikakva raskoš, stvarno spartanski opremljen, i već je onda bio jako derutan.
Jako.
Ako grad želi potrošiti, a vlen može zaraditi, samo naprijed…!
sama cinjenica da se nitko osim VLEN-a nije prijavio na natjecaj za remont nam govori da je remont jako zahtjevan i da nitko osim Lenca nije ni sposoban uraditi tako zahtjevan remont.
@zločesta
Nije stvar u tome da li i ako grad želi potrošiti nego da li grad ima i smije potrošiti?
Ako grad ima projekt kojim bi ostvario odgovarajući povrat na brodu neka ga prezentira javnosti i čuje njezino mišljenje, a ne da netko tamo gura neki projekt o kojem nitko ništa ne zna i pokušava njime zarađivati političke poene u svojoj izbornoj bazi. Super je imati lijep i obnovljen brod no pitanje je čemu će on služiti, hoće li vratiti uloženo i jesmo li mi dovoljno bogata nacija ili sredina da možemo ulaziti u ovakve projekte ma tko god prije plovio tim brodom i što god on danas predstavljao u povijesnom ili nekom drugom smislu.
@zločesta
Nije stvar u tome da li i ako grad želi potrošiti nego da li grad ima i smije potrošiti?
Ako grad ima projekt kojim bi ostvario odgovarajući povrat na brodu neka ga prezentira javnosti i čuje njezino mišljenje, a ne da netko tamo gura neki projekt o kojem nitko ništa ne zna i pokušava njime zarađivati političke poene u svojoj izbornoj bazi. Super je imati lijep i obnovljen brod no pitanje je čemu će on služiti, hoće li vratiti uloženo i jesmo li mi dovoljno bogata nacija ili sredina da možemo ulaziti u ovakve projekte ma tko god prije plovio tim brodom i što god on danas predstavljao u povijesnom ili nekom drugom smislu.
zar nije dovoljno pogledati kakav i koliki povrat ostvaruje Kumrovec, jedini povrat, koji ja tamo vidim su aveti prošlosti, koji pod parolom štovanja lika i (ne)djela druga tite, prave svoje derneke po uzoru na ’45 nakon “oslobođenja” Zagreba od vlasnika njihovih vila i useljavanja i trajnog naseljavanja na osnovu papira izdanog od strane partije, neki su vidimo danas imali pet šest takvih papira, znam da nije tema, ali se nekako nametnulo zbog tog posla na Galebu i Lenca, o tom poslu treba odluku donijeti Hrvatski Sabor, nije to neka Obijeva prčija, da on troši novac građana, da izvlači titu iz naftalina, jer iz naftalina ionako ni jedan moljac živ ne izlazi
Evo da se i ja malo uključim, pratim ovaj forum već neko vrijeme ali se nisam do sada aktivno uključivao u razgovor jer mislim da je moje znanje dosta skromno.
Ali ipak sam iz Rijeke pa mislim da ovdje mogu rasčistiti neke nedoumice i očigledno krive zaključke glede Galeba 🙂
Kao prvo Galeb je u vlasništvu grada Rijeke ako se ne varam, samim time mislim da država nema nadležnost odlučivati oko toga kako će grad Rijeka postupati sa svojom imovinom.
Nije da sam fan Obija, dapače, ali ni ostale političke opcije u gradu nisu ništa bolje s obzirom da ih je svih vrijeme pregazilo.
Inače se remont broda vrši unutar programa Europske prijestolnice kulture 2020., više informacija ovdje: http://rijeka2020.eu
99% sam siguran da nije planirano da brod bude u voznom stanju već će biti trajno privezan na Molo Longu, te će unutar njega Muzej Grada Rijeke imati svoj prostor gdje će biti izložbe, tribine, kazališne predstave, projekcije i slično. Također su na brodu planirani popratni komercijalni sadržaji: hostel, restoran i cafe bar.
Tako da mislim da bi se remont broda mogao isplatiti ako ne bude izvlačenja para kroz projekt, ali s obzirom da program rijeka2020 sufinancira i EU mislim i NADAM se da će sve biti transparentno 🙂
I možemo mi misliti o Titu što god hoćemo, ali neka brod godišnje posjeti par stotina tisuća gostiju iz susjednih zemalja i popije na brodu sok, kupi neki suvenir, trebalo bi se isplatiti kroz nekoliko godina 🙂
Što se tiče Lenca nemam dionice ali def. namjeravam kupiti (pratiti još koji mjesec u nadi da će cijena još padati). Kao što je netko rekao, Lenac je remontno brodogradilište i zbog toga mislim da će imati posla u narednom desetljeću, možda i duže.
Ovo je moje mišljenje, nikako sugestija.
Da, sa cijelih 5.197,20 Kn su napumpali +27.12% 🙂
A sa manje su i spustili toliko 🤣.
Jučer me poklopilo ispod 5, sad dali je dobro ili ne, budemo vidjeli. Steta da nije bio veci promet da se vise pokupilo, ovako parsto komada su bas mrvice
ima Cerp jos toga za pokloniti a branitelji nepitaju za cijenu tako da sto se mene tice jos cu pricekati
Volio bi upoznati prodavatelja a i kupca ove jedne dionice po cijeni 5,35,sigurno su jako zanimljivi ljudi,pa ovo da nije tuzno bilo bi smijesno.
Sumnjam.