@rambo_5
Pa vjerojatno je dosta traiderskog kapitala ostalo u VLEN-u i da bi izasli moraju srusiti cijenu.
Ali gledaj sa druge strane, ako misite da je cijena nerealno niska, onda treba BUY BUY BUY.
Ja osobno imam namjeru uskoro podebljati svoj udio u VLEN-u jer sam misljenja da se moze debelo zaraditi na ovoj dionici.
Nadam se da ne grijesim, vidjeti cemo
Ispravak na prethodni post, sad je već na 35% kapitala i 50% booka. Baš me zanima koliko će ovo još tonuti…
Ha, ovo je dobro, koliko vidim OPTE je krenula prema gore, VLEN tone prema dolje, hoće li se u toku 2019 sresti na nekim razinama tipa 3-4 Kn ili hoće li na kraju OPTE čak i biti veća od VLEN? Imam oboje pa mi je ovo slatko-gorka situacija…
Prodaja 99% portfelja u VLEN-u u javnoj ponudi na 9,26kn / kom……čini se, najbolja investicijska odluka prošle godine…….
Izgleda da je, ali tada nismo znali da ce inflacija Turske lire uzrokovati takav pad remonta.
Mislim da ce losi rezultati biti i 4Q 2018 ali vec od 1Q 2019 se nadam da ce se remontna cijena vratiti na normalu. Ako se to dogodi, onda bi za 2019 godinu najbolja odluka mogla biti kupnja VLEN-a na ovim razinama, a vjerojatno ce otici jos nize, pa mozda bolje pricekat za kupnju
da bar hoće i dalje tonuti, ako je talijanima bila dobra po 9-11 kn, kad je uljaniku gorilo pod prstima… onda neznam zašto nebi bila i sada..
jedini je problem šta ako kupiš i sada, nemožeš nikom prodati, tj. možeš ali uglavnom niže :))), kao uostalom i na većini drugih pozicija :))
Imam dosta tih dionica i mislim da je to doba investicija naročito na ovim vrijednostima.
Mislim da talijani neće to zadržati nego ce to sigurno prodati kad se ukaže prilika. Takva remontna brodogradilišta ne propadaju.
Istina čekat cu još do proljeća pa krećem u kupovinu. Mislim da će to biti zlatna koka, jer talijani obzirom koliko su platili neće ići ispod cijene. Zato se slažem da cijena treba još pasti da možemo što povoljnije kupiti. Prodavači samo naprijed zatucite tu dionicu barem do 1,00 kn.
da bar hoće i dalje tonuti, ako je talijanima bila dobra po 9-11 kn, kad je uljaniku gorilo pod prstima… onda neznam zašto nebi bila i sada..
jedini je problem šta ako kupiš i sada, nemožeš nikom prodati, tj. možeš ali uglavnom niže :))), kao uostalom i na većini drugih pozicija :))
Ma daj, stvarno?
Pa prije nego kupujes valjda moraš imati neke kriterije ili plan kako ćeš izaći? Jer čemu onda kupovati? Osim ako ne govorimo o par tisuća ili desetaka tisuća kuna koji se uvijek mogu razbucati po bidu.
Najjasnija izlazna strategija je preuzimanje, a kao dobar podrzavatelj cijene jest dividendni prinos i ako tj. kada postoji jasna i javna dividendna politika. Naravno, ako je sve to podržano rastom i razvojem poslovanja komapanje onda uvjetno rečeno imaš – Jack pot! Ako tog nema, onda nema ni jasne izlazne strategije i možeš se kladiti ili na uptrend na širem trzistu ili cekati “onog zadnjeg u redu” spremnog da kupuje kad drugi prodaju. Kako je VLEN preuzet, dividende nema, a institucionalci su vani, tesko je procijeniti tko će i zasto preokrenuti trendove. No, ukoliko cijena bude investitorima privlačna i bude količine za kupnju, netko će se pretpostavljam zainteresirati.
Imam dosta tih dionica i mislim da je to doba investicija naročito na ovim vrijednostima.
Mislim da talijani neće to zadržati nego ce to sigurno prodati kad se ukaže prilika. Takva remontna brodogradilišta ne propadaju.
Istina čekat cu još do proljeća pa krećem u kupovinu. Mislim da će to biti zlatna koka, jer talijani obzirom koliko su platili neće ići ispod cijene. Zato se slažem da cijena treba još pasti da možemo što povoljnije kupiti. Prodavači samo naprijed zatucite tu dionicu barem do 1,00 kn.
A Lenac je bio propao i završio u stečaju… mislim. No comment. Sve može propasti kada imaš loše trzisne trendove, los poslovni model i previše duga u knjigama.
Mene trgovanje i cijena dionice jako podsjeca na svojevremeno trgovanjem Vernom imam lenac i nije nagovor na kupnju ili prodaju
Ovdje svi pišu svašta.
Gledajući u retrovizor kako je to preuzimanje obavljeno, da li ikome pada na pamet da će nas po isteku godine dana od javne ponude istisnuti po tromjesečnom ?
To je jedina zamjerka vlenu.
Imam vlen.
Mislim da talijani neće to zadržati nego ce to sigurno prodati kad se ukaže prilika.
da si se malo interesirao prije nego si kupio ove dionice, ne bi pisao bedastoće. talijani su ovo kupili jer im je to core business koji šire, dosta je malo guglati. zato na prodaju zaboravi, kao i na dividendu. bolje se zapitaj zašto si još uvijek u ovoj dionici i kako ćeš van iz nje jer kupnje na ovim razinama više gotovo ni nema??