Zasto trositi nepotrebno energiju o pricanjima o delistu, nitko drugi to ne spominje osim ovdje vas na forumu.
Koliki je udio Unicredita u Zagrebackoj banci pa nitko ne govori o delistu?
Kakav delist, mozemo li na ovom forumu pricati o pravim stvarima, poslovanju firme koje je trenutno lose.
Zasto je lose, hoce li biti bolje, jel VLEN trenutno buy or sell…?
@ ohladi, nisam maliciozna, ali nisam niti jedina koja o tome razmišlja.
Ne širim paniku, i nisam u panici, čak sam rekla da sam danas i dokupila.
Na burzi smo svašta vidjeli, čini mi se da dioničari Vabe nisu dobro prošli, ni Slobodne Dalmacije, ni u Jadranu se dugoročni nisu dobro proveli, Pevec je priča za sebe. Ipak puno u ulaganju ovisi i o većinskom vladniku. Ne kažem da nas u vlenu ne žele.
Imam vlen.
Danas je u par navrata bilo iskrcavanje od par tisuća komada. Nije neka količina, ali mislim da nije baš uobičajeno na VLEN…..barem ne na ovim razinama.
Ja sam uzeo 500 komada na 6,25, ali čim sam vidio taj iskrcaj, vratio sam to nazad kupcu po 6,15.
Mozda je nekom starijem dionicaru prekipjelo……mozda netko sam sebi prebacuje količine……mozda se namjerno spusta cijena za nizi tromjesecni……ne znam……mozda sutra krene i agresivno dizanje……tko će ga znati……znam samo da mi se takvo trgovanje ne svidja…..
Pravi se našao da mi očitava lekcije zbog 50-tak kuna minusa……
Nadam se da ste ušli sa xxxxxxx komada sa prosjekom 9,10 kao ja i prodali sve Palumbu po 9,26……osjećali bi se puno bolje…..:)
Hoćemo li ga uvatit na kraju i po kunu ???
po kunu možda ne, ali očekujem cijenu kao na opte tj. 1,6-2 kn
Danas je u par navrata bilo iskrcavanje od par tisuća komada. Nije neka količina, ali mislim da nije baš uobičajeno na VLEN…..barem ne na ovim razinama.
Ja sam uzeo 500 komada na 6,25, ali čim sam vidio taj iskrcaj, vratio sam to nazad kupcu po 6,15.
Mozda je nekom starijem dionicaru prekipjelo……mozda netko sam sebi prebacuje količine……mozda se namjerno spusta cijena za nizi tromjesecni……ne znam……mozda sutra krene i agresivno dizanje……tko će ga znati……znam samo da mi se takvo trgovanje ne svidja…..
Tromjesečni nema veze s ničime, jer Palumbo, ako kupuje i dalje, ( a mislim da nesmije, ponavljam – mislim ), u trenutku ponovne objave mora ponovno objaviti istu cijenu , ako je ponuda unutar godine dana.
Problem je što je puno malih špekulanata ostalo zaglavljeno unutra i oni nemaju nikakvog interesa čekati Godoa sljedećih godinu, tri, pet da izađu odavde s minimumom gubitaka, kad u međuvremenu mogu na nečem drugom obrnuti lovu malo uspješnije i vratiti gubitak. Zato i ja očekujem dalji pad cijene sve do nekog novog, pozitivnog momenta koji se može dogoditi ko zna kad…
Cijena nije rezultat lošeg poslovanja nego špekulacija i straha. Možda se sve za pola godine do godinu normalizira i krene u pravom smjeru.
Cijena nije rezultat lošeg poslovanja nego špekulacija i straha.
nije baš ni da im je poslovanje super, zadnje FI je loše!
Problem je što je puno malih špekulanata ostalo zaglavljeno unutra i oni nemaju nikakvog interesa čekati Godoa sljedećih godinu, tri, pet da izađu odavde s minimumom gubitaka, kad u međuvremenu mogu na nečem drugom obrnuti lovu malo uspješnije i vratiti gubitak. Zato i ja očekujem dalji pad cijene sve do nekog novog, pozitivnog momenta koji se može dogoditi ko zna kad…
Rambo je pogodio bit. Veliki ne trguju, a od malih koji trguju je dionica prekupljena.