VLEN (Brodogradilište Viktor Lenac d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLEN (Brodogradilište Viktor Lenac d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ajmo malo na vedrije teme a ne samo kako nas mogu smuljati, jako mi se sviđa ovo sa opunomoćenicima jer nisu dužni to osigurati, dali netko od malih ( osim mene) planira dat punomoć ili svi dolazite 🙂 ?

Onome, tko umije da čeka, vremenom sve dolazi.

Nisam prodao po 9,27 neću ni sad po 6. Ono šta me zanima je samo da Lenac posluje profitabilno i da novi vlasnici sebi isplaćuju dobit kroz dividendu, nešto kao Ericsson ili Medika. Ovdje je postojala teoretska mogućnost nadmetanja između nekoliko potencijalnih vlasnika, ali Borg je odigrao svoje po običaju na štetu Hrvatskih građana pa sad imamo novu (možda) dividendnu dionicu. S obzirom kakvo sve smeće drži cijenu na ovoj burzi (Đuro), ova cijena od 6 ili 5 ili 4 kune je totalno nerealna i mislim da će prodavače skupo koštati u budućnosti. Vidjet ćemo…

Nisam prodao po 9,27 neću ni sad po 6. Ono šta me zanima je samo da Lenac posluje profitabilno i da novi vlasnici sebi isplaćuju dobit kroz dividendu,

a zašto bi davali dobit kroz dividendu kad postoji xy drugih načina da se dobit legalno isplati bez dividende?

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Treba ovdje lagano na jedan dugi zimski san otici i probuditi se za 2-3 godine pa vidjeti da li je dionica uopce izlistana na burzi,ako je pogledati da li smo u plusu ili minusu.

get rich or die tryin'

ode ispod 6, ajoj tko nije prodao u ponudi može se lupati u glavu…

Hoćemo li ga uvatit na kraju i po kunu ???

Raspad na većini dijonica. Hvala Bogu ja skoro neokrznut a ako želim da tako i ostane ima da povučem sav novac s ovog ruleta pardon burze.

Najveća ljiga na forumu: Zorangutan Najdosadniji proljev na forumu: Barik

Jednog lijepog dana kada / ako izglasaju izvanrednu dividendu, ako se ovako nastavi, moglo bi se dogoditi da dividenda bude veća od cijene na burzi…….e, da mi je to dozivjeti…..

ode ispod 6, ajoj tko nije prodao u ponudi može se lupati u glavu…

da zaheb, ali tko god je na ZSE, taj se zahebao definitivno 🙂

Pa ovdje smak svih svjetova, reklo bi se da ovo ide u predstečajnu, a ne Tehnika na 67 kn.
Ovi imaju zadržane dobiti koliko ono, dvije kune po dionici…
Sada još ostaje da Cerp proda svoje u bescijenje, i papala maca.
Čudom se čudim, još nisam dakle sve naučila….čovjek uči dok je živ.
Dokupila sam danas.

Do kada ce padati ne znam, ali cu si sigurno drasticno povecati udio VLEN-a.
Kako ide vjerojatno ce se jos padati, treba samo sacekati, uskoro ce ispod 5 kako je pocelo.

U grubom računu prvih deset vlasnika ima 92% vlasništva.
Prvih pet su Palumbo, Interkapital, Brodogradilište, Jadroagent, Cerp. Zajedno imaju 89,71 %.
Od ostalih pet neki mi zvuče poznato, nisu izašli u javnoj ponudi.
Ako nisu prodali po 9,xx malo je vjerojatno da će po smiješnih 6 kn.
A možda većinski istrese male račune, ispod prvih deset, 8% vlasništva.
Većinski je blizu udjela potrebnog za delistiranje, ali mu i nedostaje.
Molim da provjeri koga zanima, kalkulator mi je bolna točka.
Ostaje dakle da se vidi.
Bilo je i korektnih preuzimanja na tržištu….KOSN, VERN, Hupz….
Ne znam zašto imam osjećaj da nas ovdje većinski ne želi. A možda griješim..

New Report

Close