Axelrod, možda je mislio kao i ja da će VLEN iskazati finu dobit s Q3? a znamo kako je prošlo i bogami ne izgleda dobro, ovdje jedino MWhitney može preokrenuti stvari jer Turska se neće tako brzo oporaviti
da je obrnuto, pričali bi drugačije priče…
ovako pregrist će vjerojatno manji gubitak i usredotočiti se nekim prilikama koje se javljaju u dobitaškim sektorima i društvima, uz veću likvidnost, manju nesigurnost i dr.
A bas sam se negativno iznenadio sa 3Q, mislio sam da ce biti odlican, 4, 5 mil plusa kad tamo sok i nevjerica.
Nisam nikako racunao na Turke i njihovo rusenje cjena radi lire.
Da je preziviti ovu godinu a za iducu bi trebalo biti dobro.
I Lira se stabilizirala zadnja 2 mjeseca, krece se oko 5.4 za $1.
I ovdje radi stiskavac. Mislim da je na 6 kn bila najniža cijena nakon PSN-a… 9.28 nije bilo dobro 6.30 je dobro?? Luda kuća 🙂
ja sam kupovao od 4,6 a bilo je i malo niže od toga, ali nije bila veća količina, prodao sam lijepo od 14-15 i govorio da se ovdje crna vuna prede, pa tko nije vjerovao, ima vremena povjerovati će
Pa imaju zadržanu dobit… koliko ono puno milijuna…
Talijani vjerojatno nisu ušli da izgube novac.
Pitanje je jedino što će sa malim dioničarima… da li im ne smetaju, ili ih pak ne žele…. da li će ponuditi otpremninu i kakva bi bila …….. ponovljena javna ponuda, tromjesečni prosjek… elaborat…. u svakom se slučaju nismo bajno proveli. Mirovinci su trebali jamčiti sigurnost, a izletili su nenadano i neočekivano…. i valjda prvi put na burzi… ulaz.. pa brzi izlaz
Talijani će sigurno dobro upravljati firmom i stvarati dobit, samo što će firma biti delistirana kroz izvjesno vrijeme i to je to.
“ponovljena javna ponuda”
……e, kak bi to bilo super……sada skupiti finu količinicu oko 6-6,50 (nize niti ne treba), pa im onda sve to opet uvaljati po 9,26…….biljezim se sa stovanjem……:)
Stvarno me zanima kako će to izvesti, jer mislim da hoće.
Ima li tko kakvu ideju ili iskustva o mogućim scenarijima ?
Još uvijek mislim da ništa fundamentalnog ne nedostaje papiru za dugu poziciju, druge mi se stvari ne sviđaju.
Imam vlen.
Ja na vasem mjestu ne bih panicario i prodavao, vec bi pricekao neko vrijeme da vidim kako ce se sve skupa odigrati. Ovdje je bilo dosta dinamicno i svasta se izdogadjalo, a sada je sve nekako zamrlo, ali ako niste prodali u ponudi nema smisla sada na dnu gubiti zivce. Ako bude isla nova ponuda i delistiranje, mislim da po zakonu moraju ponuditi bar 9 i nesto sitno kao u prvoj ponudi – nisam 100% siguran. Mozda je ovo samo losa godina sto se tice poslovanja, a trziste je ionako trenutno reaktivno samo na lose vijesti, pa je cijena tu gdje je.
@zlocesti
Mislim da je tu SARKO… tako da ni sami ne mozemo vjerovati sto se sve ovdje da smuljati!