Bome… Eto ljudi, mislim da su lekcije bolno jasne svakome tko ima IQ veći od sobne temperature. Šavorićeva ruka se opet osjetila i bojim se da će se osjetiti svaki put gdje se taj upetlja. Ovo nema veze s kapitalizmom ili slobodnim tržištem, ovdje se sve dogovara ispod stola, nema nikakve transparentnosti u ničemu i sve je posloženo da vas izuje iz cipela.
Firma je odlična, ima odličnu Upravu, posla koliko hoćeš, posluje s dobiti, dionica vrijedi 12-16 Kn i onda padne na 9 NAKON što se riješi suvlasnika u stečaju i ostvari najbolju godinu u svojoj povijesti. Ne bi me čudilo da padne i na 6 za koji mjesec i ostane tamo duuuugo vremena dok god i najveći optimisti izađu – a nakon Agrokor debakla to neće biti teško. Ponavljam, režiser je isti, samo su glumci drugačiji…
pa nije kriv Šavorić, krivi su ljudi koji ne znaju procjenuti vrijednost firme.
Ako vec dionica vrjedi 12-16 kn zasto onda prodaju, zaar nebi bilo logicno da dokupljuju.
Upravo mi je gdja Uzelac javila – prijedlog nie prošao.
53 : 47 u koristi onih koji su glasali protiv.
Na skupštinu se odazvalo ukupno 84% dioničara s pravom glasa.
Suzdrzanih nije bilo.
Šteta…….velika šteta.
Erste fond je na samoj Skupštini povukao postojeći protu-prijedlog (prema kojem su pravo na dividendu trebali imati dioničari upisani u SKDD na dan 20.08.) te su postavili novi prijedlog prema kojem bi dividendu ostvarili dioničari upisani u SKDD na dan 13.08., tj. na isti dan na koji se utvrđivala prijava za Skupštinu i pravo glasa.
Ali to vise ionako nije ni vazno.
Krenula je prodaja po 8,60….
@Ohladi, zato jer ljudi nisu blesavi i vide kakve scenarije je taj tip složio na drugim “poslovima” u koje se upetljao. Agrokor, gdje su složili nagodbu na blago je reći klimavim nogama, nakon koje te firme NIKAD neće više stati na noge jer je svako vlasništvo nad njima poslije ovoga diskutabilno pa se neće nikome isplatiti ulagati u njih, nego samo izvlačiti lovu pa dok ide, ide.
Nakon toga ovo s Jadranom gdje je iskemijao spajanje dionica PRIJE dokapitalizacije, čega nije bilo u nikakvom planu privatizacije i time direktno oštetio sve trenutne držatelje dionica. Vjerujem da je toga bilo još poprilično, ali nisam dugo aktivan na ZSE pa ne znam. Vjerujem da ima kolega koje bi mogle produžiti spisak.
Tko nam sad garantira da ova ekipa u Lencu pod “savjetovanjem” dotičnog neće složiti opet neku priču kao na Jadranu ili delist kao na Pevecu? Broj alata kojima se ovi služe je priličan i nitko im ništa ne može.
odbijen protuprijedlog
http://zse.hr/default.aspx?id=86883
Ma cijeli proces preuzimanja VLEN je kriminalan tako da je realno ocekivat i buduce poslovne aktivnosti u slicnom tonu:
1. Insajderi ruse cijenu do cca. 10kn. Osobno sam sudjelovao i gledao svakodnevni pad u trajanju 2 mjeseca. TNPL i ULJN ni fondovi u tom razdoblju nisu prodavali vec iskljucivo insajderi (pretpostavljam INTERCAPITAL&co.)
2. ULJN i TNPL krecu prodavat na burzi i pri tome se takmice tko ce prodat za manje
3. Dok traje rasprodaja izlaze vijesti da su bili zainteresirani i ameri i Debeljak, ali im nije omogucen due diligence
4. Sve se cini da se zastrasi dionicare da prihvate ponudu (g. Kvorum i odbijanje prijedloga divke)
5. Tko zna sto je sljedece (3u1 pa dokap, nova Uprava…).
Svejedno, VLEN je trenutno dovoljno jeftin pa se lagano vracam unutra…
Sretno nam bilo
Zanimljivo tko prodaje danas, OK kikiriki promet,.. mogao je prodati i po ponudi za 90 lipa za više cca 10%, ali odlučio se prodati po manjoj cijeni, genijalno.
Da su bar malo veći prometi po ovim cjenama, ali očito će trebati biti strpljiv.
Dobro a što je s ponudom po 9,26?? Nitko ne priča o tome više. Ja sam svoje na vrijeme predao i stavio na slobodnu poziciju..