@ico
Pozitivno je recimo dividenda 1,30kn! Ha ha!
Eto mene na GS
Kad ste vec tamo, kolega, ne znam zasto ne javite jesu li Talijani prisutni.
Mislim da je to najvaznija informacija……
valjda ne zna talijanski 🙂
pa ne možeš njih fulat: puno gestikulacije, deranja, uskakanja jedno drugome u riječ
http://www.skdd.hr/portal/f?p=100:2:1165273959541::::P2_SEC_CODE,P2_PROCESS,P2_PROCESS_VALUE:OAOGXF,10,6066
Ima li ovo kakvog utjecaja?
ima jer pitanje je dali dali Talijani imaju pravo glasa kako nisu prisustvovali skupstini jer nije bilo kvoruma tako da prava glasa imaju fondovi i oni odlucuju o tome dali ce se i kad isplatiti dividenda ako glasaju za
snupy
Imaju pravo glasa jer su tada imali toliko koliko imaju i sada.
ova tema je vec mjesecima postala tema kmecanja pojedinaca koji su usli u dioicu nadajuci se zaradi od par posto kroz par tjedana/mjeseci.
Nije im se ostvarilo i sad u svemu vide prevaru.
Pa ovo je trznica, svatko hoce da prode sto bolje. Sta vi ocekujete, da ce talijani davati neku premiju od 10, 20 posto ako mogu isto to dobiti za nizu cijenu.
Svi gledaju na razdoblje od 2, 3 mjeseca a nitko ne gleda gdje ce dionica biti za 3 godine.
Ja vjerujem da ce za 3 godine dionica vrijediti minimum 20+ kuna uz redovno isplacivanje dividende i zato mi nije ni padalo na pamet prodati VLEN.
Da svi gledamo na duzi period, talijani bi bili prisiljeni davati vecu ponudu, ovako ce da vas izuju iz cipepa, ali uopce im ne zamjeram jer bi i ja isto tako ucinio
Netko je gore napisao, za dvije – tri godine…za dvije do tri godine mnogi od nas su po prirodi svijeta i mrtvi, a priča se i o bear marketu…
Ovdje sam kratka za lijepih 2000 kn…..i ne dam papir, iz principa, i jer ne moram.
Al’ da je priča poučna, poučna je !
Traidati na ZSE nema smisla jer ovo nije Wall Street, likvidnost je prelosa.
Tko zeli traidati ima strana trzista, tamo Ellon Musk zapali joint i padne dioniac 20% pa se nakon tjedan dana vrati na isto.
A imate i bitcoin, raj za traidere.
Ovdje se moze zaraditi gledajuci dugorocno i kombinirati dividendu sa time, kratkorocno tesko.