baš sam pisao o tome na GAMAi…
i ovdje sve vrvi dušebrižnicima koji fol najbolje znaju, bolje od svih nas
igraju se teorije igara umjesto da prate poslovanje
Lenac neće nikud pobjeći, s isplatom dividende ili bez nje
s Palumbom ili bez njega
ali, nadam se, s Aljošom na čelu, on nema vilu koju renta za 5.000 eur tjedno
Pa da, ništa neće nigdje pobjeći. Kad nema argumenata onda počnu filozofiranja tipa, sve će to biti dobro, a kad postaviš pitanje zašto ili kako znaš, dobiješ onaj famozan odgovor, tako, jednostavno znam. Mirovinci su unutra.
E pa ja ne znam i nastojim uvijek biti korak prije prosječnog Dode. Pogotovo u situaciji kad dream-team ekipa savjetuje i stoji iza dosad potpuno nepoznatog ulagača na ovim prostorima. Sama činjenica da je Tankerska nešto prodala ugovorno, budi sumnju jer ako je ULJN prodavao na burzi, zašto to nisu i oni učinili? A vidimo da je Palumbo bio zainteresiran i za Uljanik? Hm, hm…
Valjda im se nije dalo zekati sa zadavanjem naloga.
A istodobno me čelnik firme uvjerava kako dionica baš vrijedi onoliko po koliko je rasprodana na marketu od strane firme koja će vjerojatno uskoro završiti u stečaju.
Ma hajte molim vas, ako je i od tebe, previše je.
Inače, do prije koju godinu taj Palumbo je bio na razini Lenca po prihodima i nije baš ostvarivao neke profite… istražite malo, prije nego nastavite u revijalnom tonu.
http://www.palumbo.it/PDF/Presentation%20Palumbo%202016.pdf
str.8
Ponuda istječe prije skupštine i ukoliko će Palumbo imati mršav ulov te neće skupiti dovoljno dionica za prelazak 50% onda će biti isplata divke te će nakon toga preći taj prag sa mirovincem.
Nisam shvatio. Znaci Palumbo možda neće preci prag i onda će isplatiti dividendu i sto onda? Onda će mu mirovinac prodati ili će Palumbo morati usuglašavati s mirovincem svaku odluku na budućim skupštinama?
Sigurno će im dati i alikvotni dio u NO i zajedno s mirovincem imenovati upravu. To si mislio?
Razumna odluka ulaska mirovinca u vlen mi je isključivo isplata divke a ukoliko neće biti divke znači da nema deala među njima pa će onda će taj isti mirovinac kupovati i dalje dionice i povećavati svoj postotak i tada dolazimo do “pat pozicije”. U tom scenariju bez divke očekujem osjetan rast dionice te rasplet na razinama >12kn.
Pa sto onda sad ne kupuje i onemogući ponudu?
Digne cijenu i ucini ponudu besmislenom?
A i time si poveća šansu da kod izglasavanja prijedloga za dividendu na skupštinu ima vise glasova?
Vidjet cemo kako ce se rasplesti situacija,koju ulogu u svemu imaju mirovinci,mozda su razgovori jos u tijeku
baš sam i ja htio poslat ovaj link… tu se vidi razlika zašto Uljanik nije Lenac i obratno
a razliku čini taj čovjek sa slika AP
pa kaže u članku:
…Postavit ću hipotetsko pitanje – što bi bilo da je ova Uprava prije četiri godine odlučno nastupila sa stavom da se, uz procesno-organizacijske i tehnološke promjene, restrukturiranje mora obaviti smanjivanjem broja zaposlenih za 50 posto, uvođenjem fiksno/varijabilnog modela plaće, uvođenjem značajno strožje radne discipline i brzih otkaza za nerad? Kako bi reagirali ostali čimbenici? Populizam i demagogija su vrlo opasne pojave u društvu, posebice ako prevladaju, a tome nažalost upravo svjedočimo..
A što se želi postići u Lencu, to nam također nije rečeno. Pogotovo preuzimanjem.
Ako ništa drugo, barem su PR službe na zadatku.
Ovaj interviju je dovoljan da objasni svu razliku izmedju dobre i lose uprave.
Dobra uprava prepoznaje problme 4 godine prije nego problem nastane, losa uprava prepoznaje problem kad je vec prekasno.
Ovaj interviju je dovoljan da objasni svu razliku izmedju dobre i lose uprave.
Dobra uprava prepoznaje problme 4 godine prije nego problem nastane, losa uprava prepoznaje problem kad je vec prekasno.
Slažem se sa svim što je Aljoša rekao u intervjuu ovdje.
Možda bi njega trebali postaviti u Uljanik na čelno mjesto da
provodi restrukturiranje ako ima hrabrosti!