http://zse.hr/default.aspx?id=86440
ovo je dobar predznak
Ovo hoće reći da predstavnik Talijana nije bio na skupštini? Wtf?!
PurCo Zašto je ovo dobar predznak?
mislim da nisu svi jednoglasno suglasni s prijedlogom i možebitnim odlukama na Skupštini, možda ipak profitirate na ovoj nejedinstvenosti, sretno
Ajmo ovaj put ozbiljnije – tko je osoba u Erste fondu (ili bilo tko drugi) kome bi bilo najbolje dati punomoć da prođe dividenda? Ovdje bi svaka dionica mogla odlučivati…
Ako ne želite pisati javno, može i na pp.
A kad je zadnji dan za prihvaćanje ponude za preuzimanje?
Ovo je vjerovatno izvrstan manevat da se rijese javnoponudarske burekdzijske sitnezi. Koja ce naravno prodati jer je burek u ruci bolje nego peceni fazan na grani.
“Ajmo ovaj put ozbiljnije – tko je osoba u Erste fondu (ili bilo tko drugi) kome bi bilo najbolje dati punomoć da prođe dividenda? Ovdje bi svaka dionica mogla odlučivati…”
Ovo je sad dosta neozbiljno i pomalo otuzno.
Lijepo sam naveo da je gdja Uzelac dobila rijecju i slovima – DVIJE punomoci od malih dionicara do isteka roka za pravo glasa na skupštini (uključujući protuprijedlog za dividendu) – koji je bio 13.08.2018, a druga stvar je sam datum skupštine – on je bio danas – 20.08.2018 (dakle 16.08. je tu bio dan za podatke iz SKDDa).
Dakle, na idućoj skupštini – kako sada stoje stvar, a kako će vjerojatno i ostati – ako bude kvoruma, glasat će se opet o istom protuprijedlogu (koji se odnosio i odnosi se na gorenavedene datume) i ukoliko on bude izglasan, oni koji su bili upisani u skdd na datum 20.08., dobit će dividendu za broj dionica koje posjeduju.
Drugim riječima, nema više nikakvih davanja punomoci i sl……taj vlak je prošao.
oni koji su bili upisani u skdd na datum 20.08., dobit će dividendu za broj dionica koje posjeduju.
jel ovo točno? kako to?
Slažem se sa kolegom idemodalje da je ovo planirani manevar budućeg
većinskog vlasnika dok ne stekne većinski udio preko 50%…
Kvart99 “Iduća glavna Skupština, s istim dnevnim redom, na istom mjestu, bez obzira na postojanje kvoruma, održat će se 19. rujna 2018. godine u 13,00 sati.”
Zašto ne bi bilo moguće dati punomoć za sljedeću skupštinu? Trebamo onda doći osobno?
Naravno da ti mozes dati punomoc da te netko zastupa i da sudjeluje u radu iduce skupštine koja ce biti odrzana (bez obzira na postojanje kvoruma – ovo mi je promaklo), ali to svejedno ne mijenja na stvari činjenicu da za sve one koje zanima isključivo protuprijedlog za isplatu dividende – a to je ipak većina nas – stvari stoje onako kako sam naznacio u prethodnom postu (ključni datumi – 13.08 – za pravo glasa po tom pitanju i 16.08. – za pravo na isplatu dividende – ukoliko bude izglasana).