– bilo je dosta rasprodaja toga tipa np. (KORF) RIVP.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Da,
Ali ovo je bila no brainer kupnja. Nakon nastanka obveze za preuzimanje po 9,25kn, proslo je stotine tisuce komada po 9kn
Od pitanja prema meni “Zasto sam kupio?” puno je kompleksnije pitanje “Zasto nisi kupio?”.
Jos jednom ponavljam, mozda uopce necu prodati u ponudi (zavisi o stanju na trzistu), a ako prodam, sigurno cu se vratiti unutra jer trenutno ne postoji potentnija i zanimljivija dionica na trzistu. Jednostavno, nakon ponude, bojim se praznog bida i tisuce malih koji zele van (pogotovo ako trziste nastavi klizat).
Znaci svi, ali bas svi smo unutra.
Tko ce to sve pokupit u nekom buducem rastu? Mislim da ce bit prodaje koliko hoces i to na svim razinama
– od top10 sve će prodati dioničar br.10 .
– a van top10 vam je samo 14.53% dionica ili 2.442.967 dionica.
– ako ide ponuda po 10kn to bi vam bilo 24.429.647 kn.
– pa neka proda cca 50% dioničara, to je samo 12M kuna,
– to vam nije neki veliki novac za te talijane ili mirovince.
– ako 50% dioničara iziđe tu ostaje cca 12M kuna kapitala u dionicama što opet nije neki novac.
– hoće li dionica rasti to vam ovisi o dva uvjeta:
1. redovna dividenda.
2. rast poslovanja.
– relativno brzo ćemo znati odgovor na oba pitanja.
– mirovinci (25% dionica) žele dividendu i s tom dobiti smanjiti ulaz u VLEN ili kupovnu cijenu za 10%.
– ne vidim razlog zašto i ti talijani ne bi uzeli tih 10% na ulaznu cijenu, (ako to ne bude onda muljaju i rade ispod stola).
– a odgovor na drugo pitanje doznati ćemo za manje od 3 mj. kad iziđe 3Q.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Potpisujem!
Iako 12 mil. kuna nije nikakav novac za mirovince svejedno je promet na tržištu oko 5 mil. kuna dnevno tako da je tih 12 mil. kuna Lenca popriličan iznos, pogotovo kad se zna da su trenutno skoro svi mali u plusu (ulazili po 9kn).
Ma uvijek je bitno samo poslovanje (i posljedično dividenda) ostalo su prazne priče.
Iako je trenutno VLEN dosta jeftin strah me da ce bit i jeftiniji, a ne volim gubit :).
Nakon isteka ponude (ako prodam), odluka o kupnji ovisit će o ponašanju mirovinaca (npr. JDRN ne kupuju ništa), malih i situaciji na tržištu.
p.s. dividenda bi mogla biti donesena na izvanrednoj GS, nakon isteka ponude…
dajte se uozbiljite…
jedno je koliko bi oni možda ponudili, da se njih pita oni bi Lenca po 1 kunu
drugo je prosjek trgovanja po kojem su obvezni dati min ponudu
a treće je cijena stjecanja od Tankerske koju još uvijek ne znamo, koja, ako bude viša, onda svi mastimo brkove
odnosno barem oni koji će prodavati, ja sigurno neću, moje mišljenje znate 🙂
pričekajmo HANFA-u
Accountant
Znaci ipak bi usao i onaj OTC.
To je jako dobro onda. Ali nisam siguran da se to ne moze preveslati. Kod nas sam navikao na sve.
Inace, ne vjerujem da je Tnpl dala ispod 13, s tim da je i to diskontirano. Bio bih jako razocaran.
o tome se i radi… zašto bi mirovinci ulazili po 9 kn? radi dividende od 1 kn? koja može i ne mora biti
što ako oni znaju po koliko je svoj udjel dala TNPL?
iako, volim vjerovati da su mirovinci dugoročni ulagatelj i da će ovdje čekati neka bolja vremena (u smislu fer cijene na tržištu) a do tada ubirati i pokoju dividendicu…
– hoće li dionica rasti to vam ovisi o dva uvjeta:
1. redovna dividenda.
2. rast poslovanja.
– relativno brzo ćemo znati odgovor na oba pitanja.
– mirovinci (25% dionica) žele dividendu i s tom dobiti smanjiti ulaz u VLEN ili kupovnu cijenu za 10%.
– ne vidim razlog zašto i ti talijani ne bi uzeli tih 10% na ulaznu cijenu, (ako to ne bude onda muljaju i rade ispod stola).
– a odgovor na drugo pitanje doznati ćemo za manje od 3 mj. kad iziđe 3Q.
– I love this game.
Pozdrav !
Zar odgovor na drugo pitanje nije već poprilično jasan iz komentara uprave u zadnjem izvještaju? Tamo su napisali da broj upita i ugovorenih poslova odražava dinamiku iz drugog kvartala te da bi do kraja godine trebali ostvariti pozitivan rezultat (sad su u minusu 4 mil.). Zbog toga mi izgleda da za 3Q očekuju nekoliko mil. kn dobiti te da će takav biti i rezultat na kraju godine. Tako bi po onome što se može iščitati rezultat za ovu godinu trebao biti na razini nešto bolje 2016, što je njima neki standard kad nema dodatnih poslova s Amerikancima.
Činjenica je, da su cijenu dionice spustili s 15 kn na 9 da bi se dogodilo vlasničko pretumbavanje.
Znamo kome je trebao novac za plaće i rasprodali svoj portfelj.
Imamo interes talijana, u igri su mirovinci _ fondovi.
Očekivana dividenda 1 kn.
Jasno je da je ovo dno za ovu dionicu, na ovom nelikvidnom tržištu sjajna prilika za parkirati višak kapitala.
Razvidno je da više nema jakih a i sve manjih prodavatelja, pitanje dana kada će cijena na neke razumne, realne brojke.
Sretno imateljima
Tako je.
Dno je zapravo bilo blize 8 nego 9, ali se onda vratilo na 9.25 da se bas ne radi lakrdija.
Da, ovo je dno i cekamo rasplet da mozemo up, nadajmo se sto manje nas.
Jedino ako nas ponuda izbije iz cipela onda mozemo svi da se pokupimo.
Pitanje za poznavaoce zakona: odnosi li se zakon o kapitalnoj dobiti i na akciju prihvaćanja ponude za preuzimanje? Konkretno: ako imate VLEN dionice kraće od 2 godine i prihvatite ponudu za preuzimanje – hoće li vas (nezasitna) država “ošišati” za 12%?