VLEN (Brodogradilište Viktor Lenac d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLEN (Brodogradilište Viktor Lenac d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ako ponude minimum tj. oko 9,25 kn, neće skupiti gotovo ništa, to im je valjda jasno. za skupiti nešto trebali bi dati ponudu od bar 10 kn, a na 11 kn bi već mogli skupiti neku malo veću količinu. da ovo nije kilava zse bilo bi to sve barem +30%,ali to je naša realnost

Ja mislim da bi i skupili na 9,25 kn ako ponude tu cijenu kad dodje taj trenutak dosta bi ih prodalo da ostanu na nuli nego da spekuliranju tko ce im kupit poslje
[/quote]
Slazem se.
Mojih 4.600 kom. imaju. Situacija na trzistu je takva da je 0 ravna dobitku…

Rastimo zajedno...

O svašta….
Moje nemaju.
Nisu ni oni kupovali da izgube novac.

Koje gluposti. Zašto ste uopće kupovali kad mislite prodavati na 9,25?! Da zaradite brokeru za ručak?

Prodavajte kolege vlen na 9 i kusur. Prodaja vlen definitivno odlicna investicijska odluka. Povotovo gledajuci neki srednji rok od godine dana.

Koje gluposti. Zašto ste uopće kupovali kad mislite prodavati na 9,25?! Da zaradite brokeru za ručak?

Pa zato jer je mogucnost gubitka minimalna (npr. da ne daju ponudu), a uvijek postoji mogucnost premije kod preuzimanja ili dolazak amera u meduvremenu, ili dividende, ili…
Da, smatram da je VLEN fundamentalno jeftin, ali se bojim reakcije trzista nakon isteka ponude jer svi smo unutra i sta ako se makne kupnja sa 9kn, sto ako mirovinci prodaju, ako trzista nastavi klizit…uglavnom, previse nepoznanica.
Kad se razbistri, lako se poslije vratim (naravno skuplje)…

Rastimo zajedno...

Citajuci ove komentare, da sam na mjestu talijana dao bih ponudu od 9.5 kuna i pola ovih mali dionicara bi prodalo.

A zar nije neobično da su dosadašnji većinski vlasnici ULJN i TNPL izašli van na marketu i prepustili vlasnistvo de-facto trzistu?

I sto to govori o vrijednosti i ocekivanjima?

Ohladi,
Svi smo unutra.
Nikad nije bila ovakva rasprodaja fundamentalno jeftine dionice. Cak je nakon nastanka obveze za preuzimanje prosla ogromna kolicina na 9kn. Znaci svi, ali bas svi smo unutra.
Tko ce to sve pokupit u nekom buducem rastu? Mislim da ce bit prodaje koliko hoces i to na svim razinama i da cu se relativno lako vratit unutra. Pogledaj samo sto se dogodilo sa cijenom HUPZ, VERN, JDRN nakon ponude. Ok, svaka od navedenih prica je specificna, ali iskustvo mi govori da budem oprezan.
Sto ce se dogodit s cijenom ako q3 bude los? Zasto su TNPL i ULJN prodali vecinski paket po 9kn…previse pitanja i nepoznanica (rizika) za moj stil…
P.s. uvijek kad gubim velike novce ruke mi pocmu drhtat i zadnjih 5 godina se to pokazalo kao najbolja karakteristika (LEDO, VDKT, THNK, DLKV, JMNC, …)

Rastimo zajedno...

@Parica

Slazem se, ne treba se zezat. Sve iznad 10 kuna ako ponude treba prihvatiti i prodati.
Ako ne prodamo sada previse ljudi je uslo u dionicu, trziste nije tolko likvidno da svi mogu izaci.

Nikad nije bila ovakva rasprodaja fundamentalno jeftine dionice.

– bilo je dosta rasprodaja toga tipa np. (KORF) RIVP.

– I love this game.
Pozdrav !

Znaci svi, ali bas svi smo unutra.
Tko ce to sve pokupit u nekom buducem rastu? Mislim da ce bit prodaje koliko hoces i to na svim razinama

– od top10 sve će prodati dioničar br.10 .
– a van top10 vam je samo 14.53% dionica ili 2.442.967 dionica.
– ako ide ponuda po 10kn to bi vam bilo 24.429.647 kn.
– pa neka proda cca 50% dioničara, to je samo 12M kuna,
– to vam nije neki veliki novac za te talijane ili mirovince.
– ako 50% dioničara iziđe tu ostaje cca 12M kuna kapitala u dionicama što opet nije neki novac.

– hoće li dionica rasti to vam ovisi o dva uvjeta:
1. redovna dividenda.
2. rast poslovanja.

– relativno brzo ćemo znati odgovor na oba pitanja.
– mirovinci (25% dionica) žele dividendu i s tom dobiti smanjiti ulaz u VLEN ili kupovnu cijenu za 10%.
– ne vidim razlog zašto i ti talijani ne bi uzeli tih 10% na ulaznu cijenu, (ako to ne bude onda muljaju i rade ispod stola).
– a odgovor na drugo pitanje doznati ćemo za manje od 3 mj. kad iziđe 3Q.

– I love this game.
Pozdrav !

Kao sto je prije netko napomenuo, talijani nece uzeti tih “10%” ako imaju u planu “jeftino” preuzimanje.
Ako se usprotive dividendi tada ce sigurno biti dionicara koji ce pomislit kako ce s talijanima biti tesko poslovati i odlucit ce se prodati dionice istima…

S druge strane, ako odaziv na skupstini bude dobar, vjerujem da se moze izbjec ta situacija i donijeti odluka o isplati dividende…tesko i nategnuto ali moze.

New Report

Close