E sad, Erste B mirovinac je predlozio 1kn dividende + ostale stavke. Zasto bi to moglo biti interesantno? Obzirom da imamo novog suvlasnika koji sa mirovincima i ostalima ima vecinu u skupstini, vidjet cemo kako ce se postaviti i sta bi mu mogao biti interes. Dugorocno ulaganje obicno podrazumjeva prinos dividende + ulaganje u razvoj + nesto za crne dane = izvsna investicija za sve suvlasnike. Kratkorocno ulaganje novog su/vlasnika obicno podrazumjeva sve u zadrzanu dobit + rast cijene dionice = zarada na prodaji. Treca varijanta ulaganja je balkanski princip, ali o tome stvarno ne bi zelio ni razmisljati jer mi se uopce ne cini da ide u tom smjeru nego bas suprotno (nadam se, jer ipak ja ne znam bas puno o tim stvarima). Znaci novi suvlasnik ima mogucnost uz MF na GS podrzati isplatu dividende. Vidjet cemo sta ce odluciti.
mirovinci su izgleda ojunačili se – nij esamo vlen gdje traze veću divku, isto traže i na tpng.
svaka aktivnost mirovinaca i ka transparentnosti i ka isplati zarade je odlična stvar. i oni su manjinski dioničari poput nas, ali njihov glas ima težinu jer oni drže pare, miljarde zapravo
Dobro, sad je barem "sigurno" da nitko nece prodavat dionice Talijanima prije skupstine 🙂
Naravno da nije sigurno…..ja ću im prvi prodati svoju pozamašnu količinu ako ponude 1.5-2kn iznad svoje (dosadašnje) cijene stjecanja……
Dobro, sad je barem "sigurno" da nitko nece prodavat dionice Talijanima prije skupstine 🙂
Naravno da nije sigurno…..ja ću im prvi prodati svoju pozamašnu količinu ako ponude 1.5-2kn iznad svoje (dosadašnje) cijene stjecanja……
[/quote]
1,5 do 2 kn?!
Ta dionica je već bila jednom prebacila 14, 15 kn
I vi ćete ovaj bonbon prepustiti za tričavih 15-20% zarade?!
[/quote]
1,5 do 2 kn?!
[/quote]
15 ili 20 posto nipošto nije tričavo, pogotov na veće iznose, i pogotovi pri ovakvoj burzi.
maherima sotavljam 50 ili 100 posto, ja buregdzija sam zadovoljan sa 15 do 20 posto.
1,5 do 2 kn?!
Uopce ce me zanima koliko je nekad bila. Mogla je biti i 100kn sto se mene tice.
Sad kad ja imam pozamasnu količinu koju sam uspio nagomilati na 9kn, meni je dovoljno za 3 zivota da to uvalim većinskom 20% skuplje.
Mozda vi imate vece apetite, mladi ste i volite čekati unedogled…….i to je OK……
Ja sam svoje na ovoj ZSE odčekao u zadnjih 10-tak godina i na kraju sam snaga (i zivaca)…….
A ako ponuda bude tako izdasna da za koji tjedan opet vidimo 14-15kn, ja svima ovdje (aktivnim na ovoj temi) uplacujem 7-dnevni paket na Jadranu po izboru……:)
1,5 do 2 kn?!
Uopce ce me zanima koliko je nekad bila. Mogla je biti i 100kn sto se mene tice.
Sad kad ja imam pozamasnu količinu koju sam uspio nagomilati na 9kn, meni je dovoljno za 3 zivota da to uvalim većinskom 20% skuplje.
Mozda vi imate vece apetite, mladi ste i volite čekati unedogled…….i to je OK……
Ja sam svoje na ovoj ZSE odčekao u zadnjih 10-tak godina i na kraju sam snaga (i zivaca)…….
A ako ponuda bude tako izdasna da za koji tjedan opet vidimo 14-15kn, ja svima ovdje (aktivnim na ovoj temi) uplacujem 7-dnevni paket na Jadranu po izboru……:)
[/quote]
Hahha, pazi sta pišeš, jer mi se čini da bi sljedeće ljeto se mogao baš isprsiti onda
Kolega kvart, imate vi hotele na jadranu?
Imao JDRN, a i HMST (sve do danas), ako na to mislite……:)