Samo da dam svojih 5 centi ovoj raspravi.
Vidim da se svi fokusirate na ponderirani tromjesečni prosjek cijene, ali što je s odredbom da cijena u ponudi za preuzimanje ne može biti niža od najviše cijene po kojoj su ponuditelj i osobe koje s njim djeluju zajednički stekli dionice s pravom glasa u razdoblju od jedne godine prije dana nastanka obveze objavljivanja ponude za preuzimanje? Možda nisam sve dobro pratio, ali koliko je meni poznato, još uvijek se ne zna po kojoj cijeni je prodan zadnji paket Tankerske.
Tek kada to saznamo, moći ćemo znati koja je najniža cijena koju su dužni ponuditi. Ipak je ta odredba primarna pri određivanju cijene, a tek ako je ta cijena manja od ponderiranog tromjesečnog prosjeka, uzima se on kao relevantan (čl. 16. st. 2. i 3. Zakona o preuzimanju trgovačkih društava).
@Axelrod
ULPL (Uljanik plovidba) nema veze niti s Lencem niti s Uljanikom (ULJN)
Alexrod je slučajno zamjenio nazive, a vi još jednom razmislite o ovom što ste napisali ….
Inače mislim da vam ovi nalozi na bidu od 9,25 do 9,35, a kako su to, po meni, nalozi ovga što se istresa po asku, govori koja će biti ponuda za otkup, pretpostavjam 9,5
@accountant @avax
Nisam bio ironičan, stvarno me zanima više o njima ako netko zna a po Avaxovim riječima shvatio sam da zna.
Što se tiče fondova klasični financijski investitor ovdje nema što tražiti, a naši mirovinci imaju veze s fondovskom industrijom samo zato jer im to stoji u nazivu. S fondovskim načinom razmišljanja i poslovanja baš i nemaju dodirnih točaka tako da ste s tim fulali skroz…
možda su uložili po pozivu, tj. ako netko nekoga nazove i osigura tako dovoljan broj dionica preuzimatelju, mislite li da su oni tolike novce na burzi spržili samo svojim neznanjem, baš me zanima tko je zvao za PTKM, tko za LEDO, tko za ĐURU, oni ulože, banke svoje izvuku i vuk sit i umirovljenici na broju
Tipfeler u brzini.., mislio sam na Uljanik, znam da nemaju veze sa Uljanik plovidbom…
Kasnije sam skuži , ali nisam poslije mogao promijeniti post – možda netko
zna da li se mogu editirati postovi nakon objave, a prije nego ih moderator odobri…
Ja bih, čas, volio pogledati stvari kroz prizmu kolege koji je javno priznao da je unutar zadnjih cca tjedan dana kupio 20-tak tisuca kom po prosječnoj 9,53.
Izgleda da on čvrsto vjeruje da je TNPL skupo prodala svoju kozu, odnosno zadnji paket koji je trebao Talijanima da predju prag za preuzimanje.
Nedavno je bio sličan slučaj na HUPZ, gdje je ispalo da većina ipak nije dobro procijenila hoce li / i kakva će premija biti. Kako će biti ovaj put ?
u ovom trenu ovdje ce se otkljucati vrijednost kad se vidi sta je Uljanik napravio sa svojim udiom od 20.5 posto ako su ga kupili MF sljedi nam rast cijenne a ako nisu onda je ponuda oko 10 kn
Palumbo za sada ima tek 40,52%, a tek ćemo vidjeti hoće li prijeći 50%. Ako prodavači postupaju pažnjom dobrog domaćina/vlasnika, onda će za paket koji talijanima daje prelazak 50% tražiti bar 15 kn po dionici, to bi svatko normalan napravio jer talijanima ne igra ulogu iskeširaju li par milijuna više ili ne da dobiju prvo remontno brodogradilište na istočnoj obali Jadrana.
mene ovo preuzimanje podsjeca na Dekrino preuzimanje Genere kad je cijena bila oko 80 kn pa smo se svi cudili skoku od 40 kn na 80kn svi znamo kako je zavrsila prica
Ovdje treba imati na umu i plan za izradu nove marine u porto barosu. Vise manje rijecki dokovi su postali parkiraliste za velike jahte tijekom zime, a sada u susjedstvo dolazi netko sa iskustvom i recenzijama remonta super luksuznih jahti. VLEN ima uvalu za rad tijekom cijele godine a remont jahti i specijalnih brodova je buducnost. Treba se maknuti od zamijena ruzinavih paluba i bojanja teretnjaka. Mislim da je to jedan od razloga zasto MFovi ulaze. Btw pogledajte google maps i palumbove dockove, VLEN je premija.
Kako su Dekru kod preuzimanja interesirala cijepiva za perad tako palumbu ima interesa poradi referenca i ugovora sa US Navy sto lenac cini iznimno atraktivnim
Pa dobro, tko misli da je normalna cijena dionice 9 kn,kada se očekivala isplata putem dividende prošlogodišnje dobiti od 2 kn po dionice(samo dobiti iz 2017), pa i 19 je premalo, meni je to malo previše sumnjivo jer je ta ista TNPL je nedavno rekla slijedeće i ja mislim da slijedi zakuhavanje:
– Pojavila se prilika za prodaju dijela dionica i Tankerska plovidba i Uljanik su je realizirali. Međutim, i dalje zajedno držimo kontrolni udio veći od 50 posto. Pokaže li se da ima interesa za ostatak dionica s pravom cijenom, Tankerska će plovidba svoj udio prodati – kaže Mario Pavić.
Na pitanje ometa li ih to što je Palumbo kupio već udjel u Lencu, Nenad Končar kaže da im to ne predstavlja problem.
– I mi i ćemo, kao i oni, biti suvlasnici Lenca – odgovara Končar.
Prema njegovu mišljenju, proda li Tankerska svoj udjel, trebalo bi se nešto poduzeti “jer je Viktor Lenac dragulj u poslovima remonta te je u interesu Vlade, ali i čitave Hrvatske, da taj sustav dobro funkcionira”.
– Mi ćemo učiniti sve potrebno da bi Viktor Lenac imao budućnost kakvu zaslužuje. Ostalo je tržište – kaže Nenad Končar.
Vaš link …