VLEN (Brodogradilište Viktor Lenac d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLEN (Brodogradilište Viktor Lenac d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

3 paketa su otisla.
Jucer zadnji. Ako je isti kupac onda vec ima oko 13%

Preko 14%, zapravo.
A u glasačkim pravima i nešto više jer trezor ne glasa.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Ovdje je neki veliki dogovor u igri,
kupac je tu, to je najbitnije….

Pa nisu Tankerska i Uljanik retardirani, zašto si nisu isplatili dividendu??????
Mogli su si preko dividende isplatiti svaki po 12 M kn,
očito je neki veliki dogovor u igri kad si nisu uzeli toliku lovu preko divke…

Vrijeme će pokazati kakav je to dogovor….

Lp

Ovdje je neki veliki dogovor u igri,
kupac je tu, to je najbitnije….

Pa nisu Tankerska i Uljanik retardirani, zašto si nisu isplatili dividendu??????
Mogli su si preko dividende isplatiti svaki po 12 M kn,
očito je neki veliki dogovor u igri kad si nisu uzeli toliku lovu preko divke…

Vrijeme će pokazati kakav je to dogovor….

Lp

Ah, dogovor…
Budimo realni, Uljanik je bez para i mora prodati. Tnpl to nije core biz i vjerovatno kalkuliraju da ce zbog nafte vise zaraditi na vozarinama s nekim starim tankerom koji kupe za to.
A kupac ako vec ulazi hoce povoljnu cijenu i da ne preuzima od para posusenu firmu.
Eto ti dogovor.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Filipe
Pa jasno da je sve dogovoreno.
Vidi se iz aviona.
Jesam li rekao da nije???
Samo komentiram moguci sadrzaj dogovora.;-)

Ovdje se sve rješava na cijeni između 9 i 10 kuna o tome sam već u više navrata pisao. A onda onaj tko preuzme dio firme nek se brine kako će u budućnosti poslovati. Da li se od ove firme može napraviti nešto profitabilni – može. Uz dobrog novog većinskog kome bi to bio osnovni posao a ne ove koji su ne svojom voljom postali imaoci dionica. I dalje ne vidim u dužem roku neke fajde za male dioničare. Onaj tko preuzme većinski udio ponudit će ostalima cijenu po sili zakona između 9 i 10 kuna. A onda kreće dugogodišnje istiskivanje onih koji preostanu. Uglavnom dosada slijedećih godinu dana.

Preko 14%, zapravo.
A u glasačkim pravima i nešto više jer trezor ne glasa.

Ako sam dobro skužio u roku nekoliko trgovinskih dana, na VLEN se mora oglasitii i onaj koji je pao ispod 30%,ali i stjecatelj čim pređe 5%, na QUNE su prešli 10%, a obavijest su dali par mjeseci nakon stjecanja, baš me zanima

Mene sve ovo neugodno podsjeća na scenarij Peveca. Okolo-naokolo skupljaju se manji paketi dionica, pazi se da se ne prijeđe prag od 5%, a kad se iza raznih računa skupi dovoljna količina mogao bi biti identičan scenarij kakav je odigran na Pevecu i koji je završio delistiranjem s burze i konstantnim povećavanjem udjela većinskog vlasnika koje me ne bi začudilo da na kraju završi skvizanjem.

Ignore: KressoM, delux

Mene sve ovo neugodno podsjeća na scenarij Peveca. Okolo-naokolo skupljaju se manji paketi dionica, pazi se da se ne prijeđe prag od 5%, a kad se iza raznih računa skupi dovoljna količina mogao bi biti identičan scenarij kakav je odigran na Pevecu i koji je završio delistiranjem s burze i konstantnim povećavanjem udjela većinskog vlasnika koje me ne bi začudilo da na kraju završi skvizanjem.

Sve je moguće.
Međutim ovdje je presudno tko je novi vlasnik.

Sve je moguće.
[/quote]

Naravno, bude li taj istog mentalnog sklopa kao onaj u Pevecu, bit će “bježi dalje što te noge nose”

Ignore: KressoM, delux

Sve je moguće.
[/quote]

Naravno, bude li taj istog mentalnog sklopa kao onaj u Pevecu, bit će "bježi dalje što te noge nose"
[/quote]

Tako je. Iako takvi kao u Pevecu su relativno rijetki “specijalci”.:-):-)

OK, ovdje znamo o čemu se radi: 9.25 kn ponuda i ne može niže.
Zakon tako nalaže.

Trgovanje.

– najprije je s trgovanjem nešto mutila TNPL.
– pa potom za ozbiljno počeo prodavati Uljanik, za njim i TNPL.
– ovo danas izlaze maleni.
– vidjeli maleni da je vrag odnio šalu, brže bolje to prodaju, sjedaju na svoje traktore i beže, prava bežanija.
– beže sa ZSE, a koliko vidim masovno beže i iz RH.
– kako stoje stvari izgleda ni jedan traktor neće ostati na ZSE i RH.

– I love this game.
Pozdrav !

New Report

Close