VLEN (Brodogradilište Viktor Lenac d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLEN (Brodogradilište Viktor Lenac d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kakva je ovo kemija, dakle TNPL prodaje VLEN za dobru cijenu od 9 kn, a placali je 10, dok je bila koma, ajd da vidimo hoce li ju do kraja prodati po 9 to bi bio vrhunac ludila ili neceg drugog , bas me zanima sto kaze NO TNPL-a

A sto bi trebao NO TNPL reci? Oni su sigurno upoznati s razlozima prodaje.

Meni se čini da je na neki način poslovanje VLEN bilo vezano uz poslovanje ULJN. Iako, koliko se sjećam iz izvješća nije bilo takvih izjava. Tu se očito nešto dogodilo propašću Uljanika čime je poslovni model VLEN moguce ugrožen. Ništa ne tvrdim jer ne znam, al cijela ova strka i prebacivanje velikih paketa i pokušaj prodaje oba ključna dionicara sugerira da nešto tamo ne stima.

Nema veze jedno s drugim na operativnoj razini.
Ono je velika tvornica koja radi brodove iz osnovnih materijala, a ovo je mali servis.
Kao da usporedjujes tvornicu automobila s malo vecom garazom.
Dugorocno, ako se u rejonu ugasi velika brodogradnja onda moze biti problem radne snage bitno vise izrazen nego sada. No to tek treba vidjeti. Ako opstane 3. Maj pod Talijanima onda nece. Ljudi ce fluktuirati i to je ok.
Ovdje je kljucno pitanje tko ulazi. To odredjuje sve.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Da nema, ne bi TNPL bježala van glavom bez obzira. Oni su očito bili slučajno suvlasnici, i sad kad je ULJN pao oni se utrkuju s njima da se riješe dionica?! Tko tu koga?

Sa obzirom da nema dividende mozda je Tnpl svejedno kao i Uljaniku imali 36 posto ili 25 posto tj kontrolni paket Lenca hocu reci da me interesira do kud rasprodaja oce li stati na 25posto

Lijepo je receno da divke zasad nema jer su tako odlucili vlasnici.
A da je moze biti kad to odluce vlasnici, ovi ili neki drugi.
Bila je dobra prepiska nekidan, jucer, mislim.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Uljanik će uskoro postati konkurencija VLENu u Puli.
Servis i održavanje velikih brodova, jahti, spec. brodova itd…

Netko ulazi s deset ili vise mil eur u skveric.
Ono, zasto? Ne vjerujem da nije iz tog biza.
Nema smisla.
Samo je pitanje tko i s kojom agendom.
Za izlaznike znamo zasto izlaze.

Uljanik će uskoro postati konkurencija VLENu u Puli.
Servis i održavanje velikih brodova, jahti, spec. brodova itd…

Nemojte se ljutiti, ali o tom business-u evidentno ne znate ništa.
Nije grijeh ne znati, ali decidirano tvrditi nešto, a bez znanja je poprilično smiješno.
P.S.
Končar planira cijeli zaljev i onaj otok pretvoriti u turizam, hoteli, resort, marina, servis jahti.
Zamislite kako bi izgledalo da se budžovanskim jahtašima ispred nosa na jutarnjoj kavici pojavi ruzinavi bulker od 245 m. I tako njih par. Pored neke “Lady Eliza”. Zanimljivo, ne?
A s Amerima ne mora računati. Zna se zašto.

Ako je Uljanik u problemu i treba mu novac, mogu razumijeti da izlazi po nekoj nižoj cijeni od realne. Nije mi jasno zašto prodaje Tankerska kada su najavili da će prodavati isključivo po za njih zadovoljavajućoj cijeni. Ako je njima to zadovoljavajuća cijena a oni su insajderi što mali dioničari mogu očekivati?

Mogu očekivati ponudu na 9.25 kn. Po zakonu.
Najveća cijena stjecanja unazad godinu dana.

Mogu ocekivati da cijena ne ide ispod 9 kn, na ovakve pakete naravno da ide neki popust, druga stvar onaj koji ulazi nije presao 10% , a pitanje je i hoce li, ocigledno se pazi da se proda ravnomjerno od strane TNPL i ULJN, u ovoj situaciji su oni i dalje vecinski vlasnici

New Report

Close