@AKAT
a sad ću ti ja napisati (ovo si spremi da imaš poslije):
u nekom trenutku, najdalje kroz 3 godine, će dionica VLEN vrijediti bar 20 kn
računicu FV znaš (ima je i svaki excel) pa vidi koliki je to prinos kroz dvije ili tri godine, ovisno kad dosegne tu vrijednost
meni je zaista žao da neki ne vide razvoj situacije pred vlastitim nosom:
– downside praktički i nemaš, Pavelin obećava da najmršavija godina u njegovom rječniku znači bar pozitivnu nulu
– izlazak većeg vlasnika koji je u fin. problemima omogućuje svakom jeftiniju kupnju (diskont) danas, sjetite se što je to napravilo dionici OPTE i što se s cijenom dešavalo poslije, čak neovisno o rezultatu poslovanja
– ugradnja sustava za pročišćavanje balastnih voda (BWTS) ja već krenulo, uskoro i u većem obimu (partnerstvo s Wartsilom)
– svaki dolazak ‘Amerikanca’ je vrlo profitabilan remont koji neće samo zaposliti kapacitete već donosi značajnu dobit
– svaka buduća isplata dividende koristiti će se na najbolji način – za dokup dionice, te tako imaš moć složenog ukamaćivanja za dobrobit portfelja
– kupnja PU Pavelina je odličan znak, bez obzira što neki to ovdje nastoje pogurati pod kukavičje jaje, jer meni se taj čovjek čini em zdrav u glavi em financijski jaaaako pismen jer ne zaboravite da on vodi operativno kompaniju u branši za koju se nije školovao, no očito se dokazuje u praksi da za biti dobar ministar zdravstva ili ravnatelj bolnice ne moraš biti dobar doktor već samo dobar manager
Raspetljat ce se ovo brze negoli smo mislili.
Sad se mora pokazati tko je kupac.
Znači 9-9,25, za Tankersku, dobra cijene za izlaz, kako kaže direktor ?
Mislim da se ovo neće svidjeti Uljaniku
Taman kad pomislis da je ludost dostigla vrhunac krene jos vece ludilo…
Ne da se na burzi prodaje 35% dionica drustva vec je na bubnju 70%…
Balkanski dernek na trzistu, kokice u ruke i gledat rasplet…
Majke ti mile, ova ekipa prodaje naizmjence malo jedni pa drugi 😆
@serislav
“Raspetljat ce se ovo brze negoli smo mislili.
Sad se mora pokazati tko je kupac.”
E, nema “kupac”, ode ovo sve u Savu!!! Ludo sve, burza, drzava, ljudi…
“a sad ću ti ja napisati (ovo si spremi da imaš poslije):
u nekom trenutku, najdalje kroz 3 godine, će dionica VLEN vrijediti bar 20 kn”
Ovo u kontekstu ZSE stvarno zvuči smiješno.
Danas kad smo u nikad goroj situaciji na burzi, gdje nitko ne zna hoce li ZSE uopce egzistirati za 3 godine, a kamoli hoce li neka firma tipa VLEN onda biti uvrstena na tu burzu, nadjite mi nekoga u HR (osim onih rijetkih koji imaju na raspolaganju puste milijune kn – koje po mogucnosti nisu stekli vlastitim mukotrpnim radom – a takvi većinom ne zele ni primirisati ovoj burzi) tko bi u jednu takvu dionicu ulozio veći novac……
Ulazi netko iz branse.
Nema razloga da je netko drugi.
Tanke su marze i trazi se znanje ili corak.
Uskoro cemo znati…