Accountant
Ne znam s kim se svadjas i zasto.
Pa oko toga mislimo isto.
Jedino mi se cini da si oko cijene malo preoptimistican, ali ok, to je stvar trenutka.
Da poželite sutra kupiti sličan paket, za Vas ne bi bilo.
Ja to zovem makinacijom ,
– imate na 10kn dionica za ući u TOP10.
– a ako vam je i to malo sigurna sam kako će vam nešto udijeliti i Uljanik.
– za dionicu je dobro da taj Uljanik rasproda svoj paket,
– to je svakako puno bolja opcija nego da je np. neki Darko Končarko došao do tih dionica.
– na žalost trenutno ne znamo je li te dionice kupuje ili ne kupuje neki Darko Končarko, pretpostavimo da ne kupuje.
– za dioničare je tu jedina loša opcija da i TNPL proda svoje dionice po 9kn a ostalo ispod stola.
– I love this game.
Pozdrav !
Na upit hoće li, nakon što je nedavno prodao 4,53 posto dionica Brodogradilišta Viktora Lenca, Uljanik prodati i ostalih 30,1 posto dionica,
– hoće.
– I love this game.
Pozdrav !
Pavelin se isto boji delista pa je kupovao neki dan po 9,15 kn jel?
A je kupovao… cijelih 1000 komada.
Dodao je da je namjera unovčiti što više na kvalitetan način, bez želje da se upropasti Lenca…
– stvarno unovčuje dionice VLEN na više nego kvalitetan način.
– čini mi se kako je sam način unovčenja još kvalitetniji od načina unapređenja Uljanika.
– stvarno tip ima znanje, menger godine.
– nego ova transakcija u 15:48:53 mi izgleda kao dogovorena transakcija pa ne bi bilo loše sutra postaviti na prodaju 100.000 dionica po istoj cijeni, tada nitko ne bi mogao govoriti o nekim dogovornim transakcijama dosta ispod tržišne cijene.
– a tih 100.000 dionica opet mu nitko neće kupiti jer maleni nemaju tu lovu.
– maleni će to čekati na 3-5kn, ali na žalost ni tada neće imati tu lovu za kupnju.
– I love this game.
Pozdrav !
http://zse.hr/userdocsimages/stjecanje_otpustanje/VLEN_stjecanje_otpustanje_2018__452018133742.pdf
Pa neka netko kaže da PU ne čita forum:-)
[/quote]
Potez očajnika na odlasku. Američki fond neće ga dugo držati, a špekulira se već i o novom imenu. Mali će ti dignuti spomenik, ne brini.
[/quote]
– male je taj tip ove godine zakinuo za dividendu.
– što bi se dogodilo kada bi radnike zakinuo za plaću ???
– radnici rade za plaću.
– a dioničari s pravom očekuju dividendu.
– da nije bilo dioničara i njihovog kapitala zasigurno tu ne bi ni bilo radnika a ni uprave.
– neisplatom dividende uprava zakida dioničara “Uljanik” za sigurnih 2-3kn po dionici.
– a da taj Uljanik i TNPL prije desetak godina nisu dali živu lovu tom VLEN, danas taj VLEN ne bi ni postojao, možda bi tu bila neka marina.
– stvarno je sramotno za ovu upravu VLEN da jedan od najvećih njihovih dioničara na tržištu ne može prodati dionice koje je platio prije 10g. 10kn po dionici i ta dionica koja je zaradila u prošloj godini 2.20kn po dionici postiže cijenu od 9kn.
– ptam se pitam, bi li cijena dionice bila 9kn da je dividenda tu bila 2.20kn po dionici ???
– ne kužim zašto uprave Uljanika i TNPL ne sazovu izvanrednu skupštinu i ne smijene ovu upravu koja misli kako je o.k. predložiti dioničarima 0 (nula) kuna po dinici u godini kada su ostvarili rekordnu dobit.
– I love this game.
Ppozdrav !
@ivana7
imaš između 500 do maks 1000 dionica Vlen-a i tu pišeš i treseš se po cijele dane…Aljoša je došao iz privatnog sektora, dobar je, pravi CEO, al biznis u koje je Lenac je loš…
da je biznis dobar nebi oba većinska htjela izaći iz njega…nitko na svijetu ne izlazi iz dobrog biznisa po cijeni daj što daš samo da si oslobodim imovinu…dobar biznis se porodaje sa premijom, ovdje ne da nema premije nego se trguje ispod dokapa…toliko o tome
Pavelin se isto boji delista pa je kupovao neki dan po 9,15 kn jel?
Je, kupio je punih 1.000 komada, ako sam dobro vidio.
Ova prodaja na burzi bez blok transakcije je poruka malim dionicarima da prodaju takodjer po cijeni koja se moze u kompletu isplatiti za 5 godina poslovanja, da je Uljanik jedini vlasnik gadno bi se zamislio, sva sreca da je tu TNPL, na okidacu sam , ali na kupnji
Ovdje će se većina stvari u pogledu cijene odvijati oko 10 kuna pa ne vidim neki prostor za veću zaradu. Možda trejd tipa kupiš po 9 – ako i prodaš po 10 – aklo. I to je sva priča. Ima okolo i boljih prilika, najveće je zlo danas “zarobljen novac”.
Mislim da tankerska nema nekih potreba za novcem.
– a možda njihov direktor ima nekih potreba za novcem.
– I love this game.
Pozdrav !