Uljanik ne moze istresti toliku kolicinu dionica kroz redovno trgovanje i nema logike da Uljanik rusi cijenu. Cijenu ruse oni koji ce preuzeti kompletan paket dionica putem OTC transakcije. Ovo je samo priprema da taj paket dobiju po sto povoljnijoj vrijednosti i da netko iz Uljanika ima opravdanje za prodaju dionica s ogromnim discount-om (toboze po trzisnoj vrijednosti)
[/quote]
slažem se. samo da je znati koja je to cijena gdje će biti pretovar? meni sve vuče da bi to moglo ići na 5 kn?
[/quote]
kazu da se cijena na “Market-u” moze ponasati iracionalno puno duze nego sto individualni ulagac moze ostati likvidan. Ovo je smrt za one s margin kreditom, ali prilika za one s vlastitim kapitalom
Nije toliko bitno da li ce cijena dodirnuti 5, 6 ili 7 HRK, bitno je koliko na toj razini moze ostati: 1 godinu, mjesec dana ili 3 minuta
Za jednu godinu je otišla sa 7 na 17 i natrag skoro.
Mislim da ste sami sebi odgovorili na pitanje.
Za jednu godinu je otišla sa 7 na 17 i natrag skoro.
Mislim da ste sami sebi odgovorili na pitanje.
što za buduće kretanje cijena ne znači skoro ništa
Uljanik ne moze istresti toliku kolicinu dionica kroz redovno trgovanje i nema logike da Uljanik rusi cijenu. Cijenu ruse oni koji ce preuzeti kompletan paket dionica putem OTC transakcije. Ovo je samo priprema da taj paket dobiju po sto povoljnijoj vrijednosti i da netko iz Uljanika ima opravdanje za prodaju dionica s ogromnim discount-om (toboze po trzisnoj vrijednosti)
[/quote]
slažem se. samo da je znati koja je to cijena gdje će biti pretovar? meni sve vuče da bi to moglo ići na 5 kn?
[/quote]
kazu da se cijena na "Market-u" moze ponasati iracionalno puno duze nego sto individualni ulagac moze ostati likvidan. Ovo je smrt za one s margin kreditom, ali prilika za one s vlastitim kapitalom
Nije toliko bitno da li ce cijena dodirnuti 5, 6 ili 7 HRK, bitno je koliko na toj razini moze ostati: 1 godinu, mjesec dana ili 3 minuta
[/quote]
Ako je netko toliko ghup da uzme margin kredit, ne želim mu naravno ništa loše ili ne daj bože, ali sve što mu se dogodi, sam si je to udrobio. Margin krediti su porezi na buhdale, teški, kolisalni porezi na buhdale.
Uljanik d.d.
– jedan od velikih naloga na prodaji je od Uljanik d.d.
– do sada su prodali 0.01% dionica VLEN.
– a još imaju 5.828.895 dionica VLEN ili 34.67%.
– ako budu prodavali po 10kn to bi bilo 58.288.950kn.
– problem je što im novci trebaju možda i hitno.
– a onda vam idu i prodaje tog tipa pod HITNO.
– znači to bi moglo ići i po 5kn po dionici ili 29.144.475kn.
– za Uljanik d.d. to je….
Uljanik d.d.
– evo danas se vidi nova prodaja dionica -956 komada.
– još im je ostalo 5.827.939 dionica.
– ponovno su smanjili svoj portfelj za 0.01%
– I love this game.
Pozdrav !
Uljanik d.d.
– jedan od velikih naloga na prodaji je od Uljanik d.d.
– do sada su prodali 0.01% dionica VLEN.
– a još imaju 5.828.895 dionica VLEN ili 34.67%.
– ako budu prodavali po 10kn to bi bilo 58.288.950kn.
– problem je što im novci trebaju možda i hitno.
– a onda vam idu i prodaje tog tipa pod HITNO.
– znači to bi moglo ići i po 5kn po dionici ili 29.144.475kn.
– za Uljanik d.d. to je….
Uljanik d.d.
– evo danas se vidi nova prodaja dionica -956 komada.
– još im je ostalo 5.827.939 dionica.
– ponovno su smanjili svoj portfelj za 0.01%
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Znaci jos barem nekoliko tjedana jeftinijeg skupljanja.
Dotad ce vec biti ili rasplet ili naznake raspleta.
Rasplet znaci izlazak Uljanika preko OTC.
Jer ovim tempom izasli bi taman do iduceg stecaja, onog pod Koncarom.
Uljanik d.d.
– imaju 5.827.939 dionica,
– dnevno prodaju cca 956 dionica.
– burza ima godišnje cca 250 radnih dana.
– za cca 25 godina (24.38) će “Uljanik d.d.” uspjeti isprodati sve svoje dionice.
– Eurojackpot vam je 252.000.000kn,
– ali kako vas u svemu lažu u ovoj državi lažu vas i kod toga Eurojackpota jer vi nećete dobiti 252M, nego će te dobiti znatno manje 176.400.000kn, pogađate razlika ide uhljebima.
– ovo vam pišem jer sam odigrala jednu kombinaciju i ako dobijem kupujem sve odjednom tako da vas nitno neće tu mučiti idućih 25g.
– I love this game.
Pozdrav !
Uljanik d.d.
– za cca 25 godina (24.38) će "Uljanik d.d." uspjeti isprodati sve svoje dionice.
– ali kako vas u svemu lažu u ovoj državi lažu vas i kod toga Eurojackpota jer vi nećete dobiti 252M, nego će te dobiti znatno manje 176.400.000kn, pogađate razlika ide uhljebima.
– ovo vam pišem jer sam odigrala jednu kombinaciju i ako dobijem kupujem sve odjednom tako da vas nitno neće tu mučiti idućih 25g.
– I love this game.
Pozdrav !
Tako je.
Za to vrijeme stignu ispratiti kroz stecaj jos barem 3-4 investitora.
Kad covjek bude osnivao koloniju na Marsu oni ce isporuciti posljednju gubitasku sekciju broda za prijevoz ovaca.
Uljanik d.d.
– za cca 25 godina (24.38) će "Uljanik d.d." uspjeti isprodati sve svoje dionice.
– I love this game.
Pozdrav !
Vise nego siguran sam da me ovdje nece muciti vise od 25 godina… iako bih sada mozda volio!
Ivana, ja mislim da ide dionica sve do 5,00. Ja ju čekam na toj vrijednosti. A i logično je, jer Uljanjik u ovoj krizi prodat će dionice pošto poto ne pitajući za cijenu. Njemu gori pod nogama tj. pred blokadom je.
Što vi mislite kao stručnjakinja za tu dionicu ?
– nisam vam ja stručna za VLEN.
– ali ta dionca mi je stvarno zanimljiva zbog dividendnog prinosa.
– morate znati kako će ove godine sigurno biti dividende i to dobre, a za sljedeću godinu je dosta upitna ta dividenda.
– jako brzo ćemo saznati kolika će biti ta dividenda.
– po meni neka minimalna bi bila 1kn.
– neka realna 1.3 – 1.5kn.
– optimistična 2kn pa i više od toga ako većinski dioničari Uljanik i TNPL to budu zahtjevali, a obje te firme su u financijskim problemima.
– na cijeni od 5kn, dividenda 1kn nosi dividendni prinos od 20%, 1.5kn 30%, 2kn 40%.
– na cijeni od 10kn, 1kn 10%, 1.5kn 15%, 2kn 20%.
– e sada teško da će cijena biti 5kn jer dividendni prinos 20-40% mi izgleda nestvarno.
– a cijena dionice neće biti ni 10kn jer je već danas išla do 8,xx, ali i na tih 10kn dividendni prinos je odličan 10-20%.
– znači cijena bi mogla biti negdje između 5 i 10kn.
– ali kakvo je ovo naše tržište ne bi me iznenadila ni cijena dionice od 3kn, tu bi bio dividendni prinos na dividendu od 2kn 66.66% to je stvarno nestvarno a i dobijamo taj ludi broj.
– najbolje bi vam bilo po malo na svim cijenama kupovati (ja to zovem češalj).
– jeftina je i na današnjim cijenama, još bolja kupnja je na 5kn, a zašto to ne bi išlo i na 2-3kn.
– porebno je imati keša i nemojte ga cijelog potrošiti na nekoj cijeni.
– jer tu se cijena može i naglo podići a vi čekate VLEN na nekoj niskoj cijeni i to ne dočekate.
– nekog pravila vam tu nema, idite na osjećaj.
– I love this game.
Pozdrav !
A odakle tebi da je TNPL u financijskim problemima?