VLEN (Brodogradilište Viktor Lenac d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLEN (Brodogradilište Viktor Lenac d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ohh, ovoliki pad definitivno nisam ocekivao.
Ovo je sada gold chip dionica na duze staze.

Daj boze da Uljanik sroza dionicu na 4, 5 kuna, kupis si po 5 kuna dionicu i na razdoblje od 4, 5 godina si je isplatis kroz dividendu :).

Trebamo svi navijati da Uljanik sroza dionicu sto je nize moguce, to je svima nama veci profit za nadokupnju.

Ovdje će uskoro neka obavijest: ili divka ili glasačka prava ili … Ili sve odjednom.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Bacio sam pogled, izgleda da je dobra guzva u u lencu.

https://www.marinetraffic.com/en/ais/home/centerx:14.482/centery:45.309/zoom:15

Objektivno, svaka druga godina neki jači Amer, pa onda svake godine manji Ameri plus redovno plus BWTS plus scrubberi, dionica vrijedi 20+.
I zato se tako opako mlati da se dođe do nje.
Može cijena sutra zbog manipulacije biti i 5 kn, ali jednu stvar znam: ništa, ali nikada ništa nije slučajno.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Ivana, ja mislim da ide dionica sve do 5,00. Ja ju čekam na toj vrijednosti. A i logično je, jer Uljanjik u ovoj krizi prodat će dionice pošto poto ne pitajući za cijenu. Njemu gori pod nogama tj. pred blokadom je.
Što vi mislite kao stručnjakinja za tu dionicu ?

Da nas neće i odavde izbaciti ?
Dokupila sam.
Bio mi je dobar na 13 kn, dobar je i sada.
Opte i Vlen. Dugoročno.

Ivana, ja mislim da ide dionica sve do 5,00. Ja ju čekam na toj vrijednosti. A i logično je, jer Uljanjik u ovoj krizi prodat će dionice pošto poto ne pitajući za cijenu. Njemu gori pod nogama tj. pred blokadom je.

Uljanik ne moze istresti toliku kolicinu dionica kroz redovno trgovanje i nema logike da Uljanik rusi cijenu. Cijenu ruse oni koji ce preuzeti kompletan paket dionica putem OTC transakcije. Ovo je samo priprema da taj paket dobiju po sto povoljnijoj vrijednosti i da netko iz Uljanika ima opravdanje za prodaju dionica s ogromnim discount-om (toboze po trzisnoj vrijednosti)

Tako se i meni čini.
S jedne strane, cijena mora biti bitno niže od onog prije, a s druge da nije baš totalna lakrdija.
Zato tipujem da se vrtimo tu negdje.
Ostaje pitanje tko je taj: TNPL ili netko drugi?

pa dobro, jel razumijete vi svi u kojoj smo mi banani? ako je to istina da Uljanik izlazi s tolikom količinom

dakle TK uopće ne funkcionira, ne govorim samo o mirovincima (nije me zanimalo, pa ne znam da li je to uopće njima zanimljivo i da li imaju neke limite koji ograničavaju ulaganju u VLEN) … zar se tako prodaje većinski paket? izložiš na burzi pa daj što daš? ili uzmeš nekog agenta da ti to odradi kako spada i transkacijom van burze dogovoriš neku manju ali opet prihvatljivu cijenu da to netko kupi? i na taj način ne zatučeš cijenu u zemlju? pa nije ovo RIVP pa udri dok se ne pokupi sve što se prodaje… i na RIVP-u pogledajte što su učinili s cijenom dionice, ne tvrdim da nije bila precijenjena ali tamo prodaja traje već preko godine dana (cijena je prije godinu dana bila cca 42 kn a gdje je danas… izgubljena godina a moguće bude i više..)

čemu mirovinski fondovi pitam se? jedan od argumenata njihovog uvođenja je bilo oživljavanje i poticanje (razvijanje) tržišta kapitala pa tako i dionica, a na prste ruke možeš nabrojati dionice koje kupuju
čemu plaće Gažićki i ekipi? za ovaj okvir koji su napravili gdje je pola dionica u trgovinskom režimu od 13h-13,05h? smiješno!
provode neke neprimjenjive EU norme i okvire koje su očito rađene za neke bolje uvjete i vremena jer mi smo u EU samo na papiru, u praksi ništa ne funkcionira

i sad što imamo? da pola ekipe lamentira kako 'ovo ide na 2-3 kn'
kupnja se povukla što je #logika (i ja sam se maknuo jer ovo su pravi padajući noževi, radije ću kupovati kasnije pa makar mrvicu skuplje ali u uzlaznom trendu)

Prije nekoliko godina HPB fond je imao 2-3% RIZO-R-A i kad je izlazio zatukao je cijenu s 80 na 17 kn bez da je uspio izići u cijelosti. Tek kad je bloger vidio situaciju i pokupio dionice po 17 kn cijena se vratila. Tržište je takvo da je vrlo teško naći kupca za veći paket dionica.

U ovom slučaju je dodatna otegotna okolnosti što bi netko trebao dati ponudu za preuzimanje ako kupi cijeli paket od Uljanika. Možda se ovo i radi ovako da se potencijalnom kupcu spusti tromjesečni prosjek na podnošljivu razinu.

[i]"Reality is a cloud of possibilities, not a point."[/i]

Uljanik ne moze istresti toliku kolicinu dionica kroz redovno trgovanje i nema logike da Uljanik rusi cijenu. Cijenu ruse oni koji ce preuzeti kompletan paket dionica putem OTC transakcije. Ovo je samo priprema da taj paket dobiju po sto povoljnijoj vrijednosti i da netko iz Uljanika ima opravdanje za prodaju dionica s ogromnim discount-om (toboze po trzisnoj vrijednosti)

[/quote]

slažem se. samo da je znati koja je to cijena gdje će biti pretovar? meni sve vuče da bi to moglo ići na 5 kn?

Ja skupljam sad, a ako dođe na 5 kn e onda kao što rekoh.
Mada sumnjam da će dotle.
Uskoro je rasplet ovdje.

[/quote]

slažem se. samo da je znati koja je to cijena gdje će biti pretovar? meni sve vuče da bi to moglo ići na 5 kn?
[/quote]

zašto baš 5 kn?

New Report

Close