pa dobro, jel razumijete vi svi u kojoj smo mi banani? ako je to istina da Uljanik izlazi s tolikom količinom
dakle TK uopće ne funkcionira, ne govorim samo o mirovincima (nije me zanimalo, pa ne znam da li je to uopće njima zanimljivo i da li imaju neke limite koji ograničavaju ulaganju u VLEN) … zar se tako prodaje većinski paket? izložiš na burzi pa daj što daš? ili uzmeš nekog agenta da ti to odradi kako spada i transkacijom van burze dogovoriš neku manju ali opet prihvatljivu cijenu da to netko kupi? i na taj način ne zatučeš cijenu u zemlju? …..
…
i sad što imamo? da pola ekipe lamentira kako ‘ovo ide na 2-3 kn’
kupnja se povukla što je #logika (i ja sam se maknuo jer ovo su pravi padajući noževi, radije ću kupovati kasnije pa makar mrvicu skuplje ali u uzlaznom trendu)
Ako Uljanik ovako izlazi, moguće da nije našao kupca van burze pa na ovaj način baca mamac da privuče nekog većeg jer prodajući male količine ovako na burzi neće izaći do 2025.
zna se kako se prodaje tolika količina kad ti gori pod nogama: trenutnu cijenu prepoloviš. znači umjesto 10 staviš cijenu na 5 kn i prodaješ dokle ide, a onda za tjedan dana opet prepoloviš i na 2,5 kn prodaš sve
Zgodno…………………, ali uz ovakve promete o cijeni nema smisla ni razgovarati.
– evo imate i prometa.
– trenutno na 4. mjestu po prometu 52.463kn.
– I love this game.
Pozdrav !
Zanimljivo:
– izlazak Uljanika ruši cijenu, što je naravno bolje nego da bezrazložnu raste,
– izlazak Uljanika je zapravo odlična stvar, svi znamo zašto.
Naravno, za ovo drugo je potreban horizont malo dulji od par tjedana.
Što naravno na ZSE nije slučaj.
Trenutna tk je 150 milja kuna, iliti 20 milja eura , a netto dobit za 2017. 36,5 milja kuna , mislite li da nema kupca za ovakvu firmu po ovoj bagateli? Ako ULJN izlazi zašto ne oglasi prodaju, vrlo jednostavno zato što ne izlazi…
Po meni je ovo zbog ovoga:
http://zse.hr/default.aspx?id=76984
Datum ove obavijesti je 28.04.2017. , danas je 17.04. uskoro bi mogla slična objava, a nije loše napraviti paniku.
Znaci pri negativnom trendu uvijek imate teorije tko izlazi ili tko “štela” cijenu,u 99% slucajeva pisete gluposti koje se ne pokazu ni priblizno tocnim.
Bolje ponekad sutiti.
– a kud će cijena kad se poruše prva 2 otpora.
– prvi je 8.70 – 8.95 .
– drugi 7.75 – 8.00 .
– poslije toga provalija.
– 6kn ???
– 2-3kn ???
– i danas imamo 2 otpora.
– na 8kn i 5kn.
– danas je jaka kupnja i ne vjerujem da će danas cijena ići ispod 8kn.
– ali idućih dana ???
– I love this game.
Pozdrav !
August
Kod nas je tržište toliko malo i plitko da je naprosto teško govoriti o “trendu” kao o nečem uzrokovanom mijenama u poslovanju i sl. Ovdje je dovoljno da se kaže “Uljanik stečaj, možda Končar, delist, da, ne, možda, ne znam…” i cijena padne 50% s vrha.
Tu se naprosto radi o manipulaciji ili pokušaju manipulacije i to je sve.
– a kud će cijena kad se poruše prva 2 otpora.
– prvi je 8.70 – 8.95 .
– drugi 7.75 – 8.00 .
– poslije toga provalija.
– 6kn ???
– 2-3kn ???
– i danas imamo 2 otpora.
– na 8kn i 5kn.
– danas je jaka kupnja i ne vjerujem da će danas cijena ići ispod 8kn.
– ali idućih dana ???
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Zar Vi niste pozivali na kupnju na 11,5 kn?
Lijepo savjetujete ljude… neki su pogubili dosta zahvaljajući Vama.
pa dobro, jel razumijete vi svi u kojoj smo mi banani? ako je to istina da Uljanik izlazi s tolikom količinom
dakle TK uopće ne funkcionira, ne govorim samo o mirovincima (nije me zanimalo, pa ne znam da li je to uopće njima zanimljivo i da li imaju neke limite koji ograničavaju ulaganju u VLEN) … zar se tako prodaje većinski paket? izložiš na burzi pa daj što daš? ili uzmeš nekog agenta da ti to odradi kako spada i transkacijom van burze dogovoriš neku manju ali opet prihvatljivu cijenu da to netko kupi? i na taj način ne zatučeš cijenu u zemlju? pa nije ovo RIVP pa udri dok se ne pokupi sve što se prodaje… i na RIVP-u pogledajte što su učinili s cijenom dionice, ne tvrdim da nije bila precijenjena ali tamo prodaja traje već preko godine dana (cijena je prije godinu dana bila cca 42 kn a gdje je danas… izgubljena godina a moguće bude i više..)
čemu mirovinski fondovi pitam se? jedan od argumenata njihovog uvođenja je bilo oživljavanje i poticanje (razvijanje) tržišta kapitala pa tako i dionica, a na prste ruke možeš nabrojati dionice koje kupuju
čemu plaće Gažićki i ekipi? za ovaj okvir koji su napravili gdje je pola dionica u trgovinskom režimu od 13h-13,05h? smiješno!
provode neke neprimjenjive EU norme i okvire koje su očito rađene za neke bolje uvjete i vremena jer mi smo u EU samo na papiru, u praksi ništa ne funkcionira
i sad što imamo? da pola ekipe lamentira kako 'ovo ide na 2-3 kn'
kupnja se povukla što je #logika (i ja sam se maknuo jer ovo su pravi padajući noževi, radije ću kupovati kasnije pa makar mrvicu skuplje ali u uzlaznom trendu)
Svaka čast.
dakle TK uopće ne funkcionira, ne govorim samo o mirovincima (nije me zanimalo, pa ne znam da li je to uopće njima zanimljivo i da li imaju neke limite koji ograničavaju ulaganju u VLEN) … zar se tako prodaje većinski paket? izložiš na burzi pa daj što daš? ili uzmeš nekog agenta da ti to odradi kako spada i transkacijom van burze dogovoriš neku manju ali opet prihvatljivu cijenu da to netko kupi? i na taj način ne zatučeš cijenu u zemlju? pa nije ovo RIVP pa udri dok se ne pokupi sve što se prodaje… i na RIVP-u pogledajte što su učinili s cijenom dionice, ne tvrdim da nije bila precijenjena ali tamo prodaja traje već preko godine dana (cijena je prije godinu dana bila cca 42 kn a gdje je danas… izgubljena godina a moguće bude i više..)
čemu mirovinski fondovi pitam se? jedan od argumenata njihovog uvođenja je bilo oživljavanje i poticanje (razvijanje) tržišta kapitala pa tako i dionica, a na prste ruke možeš nabrojati dionice koje kupuju
čemu plaće Gažićki i ekipi? za ovaj okvir koji su napravili gdje je pola dionica u trgovinskom režimu od 13h-13,05h? smiješno!
provode neke neprimjenjive EU norme i okvire koje su očito rađene za neke bolje uvjete i vremena jer mi smo u EU samo na papiru, u praksi ništa ne funkcionira
i sad što imamo? da pola ekipe lamentira kako 'ovo ide na 2-3 kn'
Sve je jasno.
Vidjet ćemo ovih dana kako se kreće top10 pa ćemo biti pametniji.
U svakom slučaju, trebalo bi biti promjena, a ako Uljanik pomalo izlazi i novih ulazaka.
Meni ove i niže razine predstavljaju priliku i hvatam noževe, da.
Jer kad stanem hvatati brzo će pobjeći gore.
Takav sam baksuz.